Jump to content
Guest Restless

Проблем с палене

Recommended Posts

Guest Restless

Проблема е странен малко.Когато колата е "студена" - разбирай стояла е 30-на минути няма никакъв проблем - пали.Когато колата е угасена току-що (примерно съм я задавил при потегляне, първата седмица ми си случваше 1-2 пъти на ден :worthy: ) , но не по отдавна от минута - пак пали.Но ако отида на бензиностанция... зареждам, контакт, помпата подкачва гориво (чува се!) , гасне лампичката, завъртам и ... 50:50 че няма да запали. И след това като върна ключа и дам контакт, не чувам помпата, макар че след 2-3 сек лампичката гасне. И не пали :worthy:. Пробвах да натисна педала на газта, но не помага. не става и по-лошо де :worthy: , и така пробвал съм до 3-4 пъти - не ще.Начина да се запали е да натисна копченцето на газовата, за да запаля на газ - на газ пали безотказно, само дето са нужни 2-3 сек, вместо 1 когато пали на бензин. Ако в този момент щракна газовата и я изключа - си работи на бензин без проблем. Ако я угася - и прабвам ваднага да паля на бензин - няма проблемЗначи проблема си е още от както купих Сивика (леле, ще стане месец вече :worthy: ), но тогава не обърнах внимание (при първото ми качване се получи), продавача измърмори че съм задавил колата и запали на газ - айде в началото си мислех че правя нещо нередно, но взе да става досадно... и смешно - отивам да зареждам бензин... и паля на газ, за да тръгна :worthy:, онзи ден се принудих да сложа 10лв газ за да имам да паля ако се наложи...То, че ще се ходи до д-р Омбре ясно (има разни неща които са планирани още когато я водих на първоначален преглед ) , само чакам да се опарича, че жена ми последните седмици прихвана коледна треска... но просто се чуда каква може да е причината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

на главно реле мирише :worthy: , но Омбре си знае и веднага ще го хване ... така че не му мисли ами бягай там ... ремонта е около 50лв .. новото около 200 мисля

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Реле 100%,намира се от пред в краката мисля в ляво беше.Мой приятел имаше този проблем и телевизионен техник му го оправи за 5 минути :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

абе аз малко като рекламно лице на Омбре станах :rolleyes: дали ще ми да де отстъпка ? ... ако можеш да си го свалиш сам , наистина не е проблем ремонта ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

абе аз малко като рекламно лице на Омбре станах :) дали ще ми да де отстъпка ? ... ако можеш да си го свалиш сам , наистина не е проблем ремонта ...

а защо на газ пали? просто нямам идея какво прави това реле :rolleyes:как се пише на английски - main relay ? да погледна в сървис менуълите къде е тази джаджа...А доколко е спешна замяната?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

освен че подготвя двигателя за палене не знам какво прави , пуска ти помпата например за да качи гориво преди да запалиш ... а като си на газ не играе същата роля и газта се качва въпреки неработещото реле

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikitooo

Здравейте, отдавна посещавам форума но сега мога да споделя и аз за дискутирания проблем. Имах абсолютно същия проблем, на газ пали но на бензин когато си поиска. Сваляй главното реле и припой спойките. Качваш и бръмчиш. УСПЕХ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Здравейте, отдавна посещавам форума но сега мога да споделя и аз за дискутирания проблем. Имах абсолютно същия проблем, на газ пали но на бензин когато си поиска. Сваляй главното реле и припой спойките. Качваш и бръмчиш. УСПЕХ.

:geek:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest foton

Проблема е странен малко.Когато колата е "студена" - разбирай стояла е 30-на минути няма никакъв проблем - пали.Когато колата е угасена току-що (примерно съм я задавил при потегляне, първата седмица ми си случваше 1-2 пъти на ден :rolleyes: ) , но не по отдавна от минута - пак пали.Но ако отида на бензиностанция... зареждам, контакт, помпата подкачва гориво (чува се!) , гасне лампичката, завъртам и ... 50:50 че няма да запали. И след това като върна ключа и дам контакт, не чувам помпата, макар че след 2-3 сек лампичката гасне. И не пали :D. Пробвах да натисна педала на газта, но не помага. не става и по-лошо де :P , и така пробвал съм до 3-4 пъти - не ще.Начина да се запали е да натисна копченцето на газовата, за да запаля на газ - на газ пали безотказно, само дето са нужни 2-3 сек, вместо 1 когато пали на бензин. Ако в този момент щракна газовата и я изключа - си работи на бензин без проблем. Ако я угася - и прабвам ваднага да паля на бензин - няма проблемЗначи проблема си е още от както купих Сивика (леле, ще стане месец вече :P ), но тогава не обърнах внимание (при първото ми качване се получи), продавача измърмори че съм задавил колата и запали на газ - айде в началото си мислех че правя нещо нередно, но взе да става досадно... и смешно - отивам да зареждам бензин... и паля на газ, за да тръгна :D, онзи ден се принудих да сложа 10лв газ за да имам да паля ако се наложи...То, че ще се ходи до д-р Омбре ясно (има разни неща които са планирани още когато я водих на първоначален преглед ) , само чакам да се опарича, че жена ми последните седмици прихвана коледна треска... но просто се чуда каква може да е причината.

Проблема е странен малко.Когато колата е "студена" - разбирай стояла е 30-на минути няма никакъв проблем - пали.Когато колата е угасена току-що (примерно съм я задавил при потегляне, първата седмица ми си случваше 1-2 пъти на ден :thumbs1: ) , но не по отдавна от минута - пак пали.Но ако отида на бензиностанция... зареждам, контакт, помпата подкачва гориво (чува се!) , гасне лампичката, завъртам и ... 50:50 че няма да запали. И след това като върна ключа и дам контакт, не чувам помпата, макар че след 2-3 сек лампичката гасне. И не пали :P. Пробвах да натисна педала на газта, но не помага. не става и по-лошо де :D , и така пробвал съм до 3-4 пъти - не ще.Начина да се запали е да натисна копченцето на газовата, за да запаля на газ - на газ пали безотказно, само дето са нужни 2-3 сек, вместо 1 когато пали на бензин. Ако в този момент щракна газовата и я изключа - си работи на бензин без проблем. Ако я угася - и прабвам ваднага да паля на бензин - няма проблемЗначи проблема си е още от както купих Сивика (леле, ще стане месец вече :D ), но тогава не обърнах внимание (при първото ми качване се получи), продавача измърмори че съм задавил колата и запали на газ - айде в началото си мислех че правя нещо нередно, но взе да става досадно... и смешно - отивам да зареждам бензин... и паля на газ, за да тръгна :D, онзи ден се принудих да сложа 10лв газ за да имам да паля ако се наложи...То, че ще се ходи до д-р Омбре ясно (има разни неща които са планирани още когато я водих на първоначален преглед ) , само чакам да се опарича, че жена ми последните седмици прихвана коледна треска... но просто се чуда каква може да е причината.

Аз имам същия проблем, но намерих цаката: чакам около 2-3 минути и завъртам ключа-жълтата лампа угасва и паля!!! Ако въртите на всяка 5-6 секунда не пали... Дори вече измислих по полезен начин да накарам хондата да пали от раз: излизам от колата, изпикавам се до/зад колата и......паля!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Аз имам същия проблем, но намерих цаката: чакам около 2-3 минути и завъртам ключа-жълтата лампа угасва и паля!!! Ако въртите на всяка 5-6 секунда не пали... Дори вече измислих по полезен начин да накарам хондата да пали от раз: излизам от колата, изпикавам се до/зад колата и......паля!

Значи да резюмирам решението:Излизам, пия една студена вода, "маркирам" някоя от гумите на Хондата, качвам се и паля :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...