jass 6 #1 Публикувано 11 Март, 2013 (Редактирано) Здравейте, Англичанката ми аварира днес (Сивик 6 98-а бензин 1.4). Тече обилно антифриз. Течът го виждам между цилиндровия блок и скоростната кутия - тръгва оттам и се стича отпред по скоростната кутия. Не е от маркуча, който е "от капачката" на радиатора към блока - той е сух. Някой знае ли за какво иде реч? Сутринта спирам пред работа и видях, че изпод капака излиза пара. Като вдигнах гледам отгоре върху кутията на въздушния филтър мокро, капака също мокър. Изчаках да изстине и отворих капачката на радиатора - беше паднал антифриза. Проверявах го преди няколко дни и си беше ОК. Взех да наливам в радиатора. Налях около 2-3 литра и забелязах, че започна много яко да тече, както съм споменал по-горе. Като погледнах под колата, не капеше, а направо си течеше на струйка. И още един въпрос: понеже съм аварирал на 3-4 минути (около километър) от Омбре - дали може да стигне колата на собствен ход, или да търся накой да ме дръпне? Редактирано 11 Март, 2013 от jass Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jass 6 #2 Отговорено 12 Март, 2013 Напълних радиатора и я закарах.Оказа се разцепен пластмасов преходник на колектора.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове