di4o 0 #1 Публикувано 5 Март, 2013 здравейте колеги имам един много важен въпрос на който не мога да намеря отговора.ще съм благодарен ако ми помогнете.имам кола с англииски номера на която ще направя гранична застраховка , road tax (tax disc) ми е изтекъл и искъм да го подновя а за да го подновя ми трябва валидна застраховка т.е застраховка която трябва като се провери в http://ownvehicle.askmid.com/ да покаже че колата е застрахована.застраховката трябва да е в групата на MIB (motor insurance bureau) само така ще е валидна в UK.Въпросът ми е да ли има такава застрахователна компания в бг която е член на MIB или ако направя гранична застраховка да ли автоматично ще се покаже в системата на DVLA че колата е застрахована. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мария Илиева 67 #2 Отговорено 6 Март, 2013 (Редактирано) на този въпрос може би ще ти отговорят само в застрахователните компнии,но имай предвид,че тук в БГ точно този тип застраховки са ужасно скъпи. п.п.всяка компания си има дежурни телефони,може да се обадиш и да попиташ ако не ти се разкарва! Редактирано 6 Март, 2013 от Мария Илиева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
di4o 0 #3 Отговорено 6 Март, 2013 (Редактирано) обиколих почти всички компании но и те незнаят или изобщо неса чували за това нещо.Много некомпетентни хора работят в тези застрахователни компании.Гранична застраховка за максимум 3 месеца струва около 300 лева,по 100 на месец.много по добре отколкото да се плаща застраховка в UK.Миналата година плащах по 150 паунда на месец. Редактирано 6 Март, 2013 от di4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOSS`HOGG 187 #4 Отговорено 18 Март, 2013 Малко късно по темата , но аз постоянно карам с такива застраховки , цената на месец е от 130лв. на горе според колата , ако се направи за 2,3 месеца има малка отстъпка .Може да се направи за МАХ 3 месеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове