Jump to content
Guest semionov

Странен звук като давам газ на пета

Recommended Posts

Guest semionov

Здравейте,Днеска карах малко извънградско (голем кеф ама не тва е темата :lol: ). Забелязах, че на пета предавка колата издава странен звук когато натисна газта - нещо като жужене. На четвърта също го има но доста по-слабо и сигурно затова не бях обърнал внимание по-рано. Звука се появява само като дам газ и колата ускорява. Ако не натискам газта и двигателя действа като спирачка, не се чува нищо странно.Скоро не бях карал на пета и не знам дали преди го е имало този звук, но не ми се струва нормално. Сещате ли се от къде може да идва такъв звук? Аз си мисля че скоростната ми кутия може да е износена.Мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Здравейте,Днеска карах малко извънградско (голем кеф ама не тва е темата :) ). Забелязах, че на пета предавка колата издава странен звук когато натисна газта - нещо като жужене. На четвърта също го има но доста по-слабо и сигурно затова не бях обърнал внимание по-рано. Звука се появява само като дам газ и колата ускорява. Ако не натискам газта и двигателя действа като спирачка, не се чува нищо странно.Скоро не бях карал на пета и не знам дали преди го е имало този звук, но не ми се струва нормално. Сещате ли се от къде може да идва такъв звук? Аз си мисля че скоростната ми кутия може да е износена.Мерси

Здравей колега. Значи и аз имах подобен шум, преди да почне сериозния на всички скорости и особено на спирачен режим и се получаваше на 5-та към 80-90км/ч. Сега понеже се наложи и смених скоростна кутия шума изчезна и вече се живее :) . Но първо провери случайно дали въздушния филтър не ти издава малко по-странни шумове. При мене в момента със АЕМ спортния филтър пак си шуми като си давам газ, но шума е много по-приятен и е музика за ухото и съм сигурен, че е от въздушния филтър и специално съм си играл слушам откъде е. Значи предния шум беше нещо като леко стържене, докато от филтъра по-скоро е свистене --> е аз съм махнал и резонатора тъй, че при мене е малко по-силно свистенете, но пък си ме кефи ;) Като отвориха скоростната ми кутия видяха, че май не бяха останали много здрави лагери :) , но и аз не я жаля, тъй че при тебе може и някой от лагерите да здава багажа, но пробвай първо да смениш маслото на скоростната кутия, при мен имаше лек ефект.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Ок, мерси :) И аз така предполагах. Голям зор ли е тази смяна на скоростната кутия? Нова ли си сложи (ако изобщо се намират нови) или на старо? Колко пари излиза горе-долу?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lazzo

Здравейте,Днеска карах малко извънградско (голем кеф ама не тва е темата :) ). Забелязах, че на пета предавка колата издава странен звук когато натисна газта - нещо като жужене. На четвърта също го има но доста по-слабо и сигурно затова не бях обърнал внимание по-рано. Звука се появява само като дам газ и колата ускорява. Ако не натискам газта и двигателя действа като спирачка, не се чува нищо странно.Скоро не бях карал на пета и не знам дали преди го е имало този звук, но не ми се струва нормално. Сещате ли се от къде може да идва такъв звук? Аз си мисля че скоростната ми кутия може да е износена.Мерси

услушай се внимателно щтото и на мен ми се изправял косъма в пурвия момент.а се оказа 4е шума идва от гърнето, и за това само като даваш гас го чуваш .Успех !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Ок, мерси :) И аз така предполагах. Голям зор ли е тази смяна на скоростната кутия? Нова ли си сложи (ако изобщо се намират нови) или на старо? Колко пари излиза горе-долу?

Ами първо бъди сигурен, че точно там ти е проблема. Иначе аз понеже щях да ходя да участвам на Калояново за 24 часа успяха да ми разглобят старата скоростна кутия, аз да намеря нова и да я зглобят (благодарение на Пламен и Георги в сервиза в СБА-то в Търново). Ето какви са сметките:скоростна кутия - 250лв. - втора ръка разбира се - от морга.труд - 120лв - което включвра разглобяване на старата скороснта кутия и слагане на новата (е разбира се дадох на пичовете още 20 кинта за добре и бързо свършената работа, щото аз се опитвам да поущрявам това)ново масло за скоростната кутие - некъде към 20 кинтаП.С. провери си дали топлинниея щит над катализатора не се е раздрънкал. Пробвай на свободна да дадеш повечко газ и пусни. Ако при това чуеш странен шум като стържене погледни първо топлинния щит. :) Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

П.С. провери си дали топлинниея щит над катализатора не се е раздрънкал. Пробвай на свободна да дадеш повечко газ и пусни. Ако при това чуеш странен шум като стържене погледни първо топлинния щит. ;)

Да, като съм на свободна и отпусна съединителя се чува подобен звук на стържене, дори без да давам газ, но е по-слаб. Омбре ми беше казал че това е от някакъв лагер в скоростната кутия но не било фатално, та затова помислих че и другото е от скоростната и че е на път да даде фира ;). Ще проверя и топлинния щит, и ако не е от него като за начало ще сменя маслото на скоростната. Мерси колега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...