Jump to content
Guest Barky

Масло Мотул 6100 10w40

Recommended Posts

Guest Barky

Дайте съвет откъде да си взема масло Мотул 6100 10W40 - има ли друго място освен Проспийд, до Софавто??? Там цените са доста солени, май. Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

Цените там не са солени. Обади се на телефона им и питай. На мене ми излезе към 70 лв масло с филтър и смяна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Дори може с някой лев по-евтино да излезне от там или същото като по магазините. Но поне си сигурен, че го взимаш от офицялния представител и е истинско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Barky

А какво ви е мнението за наливното масло, което продават в Проспийд?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

А какво ви е мнението за наливното масло, което продават в Проспийд?

Ми същото като в тубите.Аз карам сега и преди карах с такова точно за което питаш....Ники Златков ми каза че са увеличили малко цените преди месец,но на мен за 5 литра ми излезна 82лв.както и да е-има ли смисъл да спестиш 5-10лв и да си преебеш двигателя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Дайте съвет откъде да си взема масло Мотул 6100 10W40 - има ли друго място освен Проспийд, до Софавто??? Там цените са доста солени, май. Благодаря предварително

Аз съм с такова масло точно от Проспийд.Вече 5-6 хиляди карам пролетта пак ще го сменя с такова.И един съвет от мен-каквото и масло да вземеш не го карай по 10000 км,а ми го сменяй на 6000км примерно.А цените са си доста прилични.Има доста теми за масла из форума,поразрови се малко с търсачката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

И аз карам с такова.Маслото е много добро. Взимай :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:D фенове аз сащо карам и колата и мотора с Мотул в Русе го вземам с отстапка, но в магазините на Сузуки сащо се продава самоче там пише Suzuki by Motul и там е дори по евтино :D Редактирано от civic1.5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

........И един съвет от мен-каквото и масло да вземеш не го карай по 10000 км,а ми го сменяй на 6000км примерно.........

:) ....и аз съм на това мнение. Маслото е много добро, а аз послушах Магнума и минах на Мотул 8100 5w40 и не съжалявам :huh: Така двигателя и скоростите се чувстват прекрасно :) Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mind_Control

Аз съм с такова масло точно от Проспийд.Вече 5-6 хиляди карам пролетта пак ще го сменя с такова.И един съвет от мен-каквото и масло да вземеш не го карай по 10000 км,а ми го сменяй на 6000км примерно.А цените са си доста прилични.Има доста теми за масла из форума,поразрови се малко с търсачката.
И що така :blush1: какво пречи да го кара 10 000 км? Да не говориме, че селения имат масло предназначено да се кара 20 000 км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

На нашите стари коли и ковти бензин, не е удачно за двигателя да го караш до 10 000. Самото масло се скапва доста по-бързо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

На нашите стари коли и ковти бензин, не е удачно за двигателя да го караш до 10 000. Самото масло се скапва доста по-бързо.

би ли бил по-подробен? Какво общо има бензина с износването на маслото? И възрастта на колата?(или линк към такава информация ако те мързи да ми наливаш акъл :lol: )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

би ли бил по-подробен? Какво общо има бензина с износването на маслото? И възрастта на колата?(или линк към такава информация ако те мързи да ми наливаш акъл :lol: )
Бензина и маслото не са работещи независимо едно от друго в който и да е ДВГ.Няма такъв двигател който да не гори масло.Всичките горят-въпроса е колко.Има едно много важно свойство на маслата,което отличава хубавите от по-скапаните,а именно-отмиващите свойства на дадено масло.То събира разни отайки,боклуци,нагари,сяра.....ей такива гадости в себе си и затова на някои хора им се струва че двигателят им не гори масло.А не е така,просто боклуците компенсират спада на нивото.И когато горивото е лосхо,това се отразява на маслото.Защо мислите че ако колата или мотоциклета се зазимява задължително му се сменя маслото преди това....?именно защото сярата и другите лайна които са се натрупали в маслото са с киселинна основа и разяждат.Много проблеми можеш да си спестиш като ги изхвърлиш от двигателя който ще стои месеци без да работи.По принцип е хубаво да си сменяш маслото често,но аз лично питах Ники Златков за интервала на смяна на неговите масла и той ми каза че не е никакъв проблем да се кара 10 000км тук в БГ.Иначе на това масло му дават 12000 или 15000 км ако не се лъжа,така че 10 000 като за нас е добре.Но се водете най-вече и по лампата си на таблото за налягане в мазилната система според мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Любомир Велчев

Масло Мотул продават и на ул.Оборище92,те са фирмения магазин към официалния вносител. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Масло Мотул продават и на ул.Оборище92,те са фирмения магазин към официалния вносител. :lol:

Не съм чул от Ники да имат там магазин. Ще питам и ако е така ще ходя там, по-удобно ми е!

п.п. За влиянието на горивото върху маслото колегата prelude ти е отговорил. Аз мога само да добавя, че защо мислиш, че ако караш на метан маслото има по-голям пробег? ;)

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

п.п. За влиянието на горивото върху маслото колегата prelude ти е отговорил. Аз мога само да добавя, че защо мислиш, че ако караш на метан маслото има по-голям пробег? ;)

Изобщо не знаех че на метан маслото кара повече ;), а на газ?

Аз така и така минавам по Оборище, ще мина да питам имат ли и по колко :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Любомир Велчев

Не съм чул от Ники да имат там магазин. Ще питам и ако е така ще ходя там, по-удобно ми е!

Цъкни на търсачката Мотул в бг пространството и на 2 място излизат Фирмени магазини Мотул ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Има такъв магазин :)Ако се върви от Черковна към ситнякодския булевард, последната пряка вдясно на Оборище - входа е откъм пряката, точно до едно кафене със звучното име "Кафенето", отсреща има голяма светеща табела "JEFF", работи до 18 в работните дни, видях само два оранжеви варела с надпис MOTUL и канелко :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Любомир Велчев

Аз пазарувам от там имат пълната гама масла :) Работат и в събота от 10-14ч.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Ползвам Мотул от 3 години,като зимата съм с 5w30 а лятото с 10w40 .Лятното го сменям на 10000 километра а зимното...скоро няма да го сменя.Маслата на Мотул от серия Компетишън не са за нашите джобове,но това е единственото масло което съм сигурен че ми смени звука на двигателя осезаемо.На ламаринената кутия пише, че надвишава всички съществуващи стандарти което за всички япоснски двигатели с малка хлабина на триещи се детайли е доста важно.Единствения недостатък е 33лв/литър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...