Jump to content
Guest martin7937

Кой двигател е за предпочитане

Recommended Posts

Guest martin7937

Здравейте. Личният ми автомобил е Нисан, но от дълго планувам за подмяна. Четох подробно във форума, но все ми се иска да си получа отговора/ите в моя си лична тема.Заинтересуван съм от следния автомобил - Хонда Сивик 98-99 г., хечбек с 5 врати, един много симпатичен за мен автомобил, с всички нужни екстри. За жалост зная малко за него. Японско качество и сглобка в Англия. Това, че частите като цена са малко над немските, не ме трвожи, 2 год поддържам нисан, знам какво е.Това което ме интересува е кой двигател е за предпочитане. За 1.8 VTi няма да стигнат парите, така че по същество : 1.6i 16v - 116hp или 1.5i 16v Vtec - 114hp. Това от поколенията двигатели с 2 разпределителни вала ли са ? И изобщо кой от тях си струва повече, защото малкото което съм чел ме кара да мисля, че са почти на кантар, но все пак - с питане си е друго.Благодаря на всички отговори предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest miHo

Здравейте. Личният ми автомобил е Нисан, но от дълго планувам за подмяна. Четох подробно във форума, но все ми се иска да си получа отговора/ите в моя си лична тема.Заинтересуван съм от следния автомобил - Хонда Сивик 98-99 г., хечбек с 5 врати, един много симпатичен за мен автомобил, с всички нужни екстри. За жалост зная малко за него. Японско качество и сглобка в Англия. Това, че частите като цена са малко над немските, не ме трвожи, 2 год поддържам нисан, знам какво е.Това което ме интересува е кой двигател е за предпочитане. За 1.8 VTi няма да стигнат парите, така че по същество : 1.6i 16v - 116hp или 1.5i 16v Vtec - 114hp. Това от поколенията двигатели с 2 разпределителни вала ли са ? И изобщо кой от тях си струва повече, защото малкото което съм чел ме кара да мисля, че са почти на кантар, но все пак - с питане си е друго.Благодаря на всички отговори предварително.

Няма и нищо на сглобката в англия....само дето примерно динамото не е денсо....а бош..... Климатика и парното Валео.....1.8 Vti --DOHC1.6 --SOHC1.5 -- SOHC Vtec-e....демек инконимичен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martin7937

Щях да забравя ! Какви са обозначенията на двигателите ?D15Z6 и D16Y5 ли ??? Аз мисля, че 1.6 не е Vtec ???Визирам сл. коли:1. http://mobile.de/SIDdRGJdbUdPVaKYShQgO0iFw...1230234786&2. http://mobile.de/SIDdRGJdbUdPVaKYShQgO0iFw...1234197534&Благодаря още веднъж !

Редактирано от Victor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Щях да забравя ! Какви са обозначенията на двигателите ?D15Z6 и D16Y5 ли ??? Аз мисля, че 1.6 не е Vtec ???Визирам сл. коли:1. http://mobile.de/SIDdRGJdbUdPVaKYShQgO0iFw...1230234786&2. http://mobile.de/SIDdRGJdbUdPVaKYShQgO0iFw...1234197534&Благодаря още веднъж !

Колега ,тук незнам какво визираш ама не постваш правилно линковете :blink: И двата цитирани от теб двигателя са SOHC VTEC,тоест едновалов Втек :bash: Редактирано от Victor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Четете малко.... пича говори за английски сивик.. а при тях 1.6 DOHC vtec няма. има 1.8 DOHC vtec1.6 двигателя е без втек и е едновалка и е малко над 110ксМоя съвет е 1.6 да си вземеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martin7937

Не зная какво стана, опитах се до копирам 2 URL-та от mobile.de но не се получи. Както и да е, схемата е ясна. Ако в mobile.de се зададът критерий Honda Civic 4/5 рати, 1999, до 131 коня, излизат най-много 114 и 116 двигателите, които са съответно 1.5 vtec i 1.6.Аз за тях питах, какви са им модификациите на самите двигатели, как се казват и кое действително е по-добре да се вземе. Да се има предвид, че не обичам високите скорости, просто често изрязвам, за мен кола да върви = да ускорява, а не да вдига 200. Съннито което имам е 90 коня, 16V 1.6 за мое щастие карборатор, доволен съм но мисля, че може и далеч по добре. И ако може да е като ориентир - Civic 114 ili 116 коня бори ли Vectra 2.0 115 ?Благодаря Ви предварително !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...