2pac 5 #1 Публикувано 27 Януари, 2013 Здравейте колеги.Имам малък проблем.Скоро бях на газаджия и останових,че сондата има склонност към "заспиване"(няма значение дали е на газ или на бензин).В смисъл на графиката се вижда,че работи нормално и в следващия момент графиката е в права линия след което пак работи нормално.Говорих с колега който кара със същия мотор и ми каза че неговата е същата.Въпросът ми е: нормално ли е това(защото нямам представа как работи една ламбда сонда)? трябва ли да я сменя с нова(и дали да е универсална или оригинална)? някой сблъсквал ли се е с това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #2 Отговорено 31 Януари, 2013 Здравей колега.D15Z6 e VTEC-E и в този ред на мисли, този двигател работи при определени режими с бедна гориво-въздушна смес. В тези случаи показанията на ламбда сондата са постоянни /0 V/. Но тези режими са установени, при движение на автомобила. При работа на двигателя /на бензин/ на празен ход , не би трябвало напрежението на изхода на ламбда сондата да е постоянно. Единствено при работа на празен ход на газ е възможно да се получи права линия /0V или 1V/ от бедна или богата смес /при неправилна регулировка на газовата/. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове