Guest Ð�ики #1 Публикувано 23 Ноември, 2006 Здравейте, искам да Ви попитам вие как бихте постъпили в следния случай:В доста от темите различни хора дават съвет да се възползваме MAX от инвалиднто право,и че е най-добре ако инвалидът е наш близък човек.При мен нещата стоят така : инвалидът е мой близък и реших да взема един civic,но тук идва и проблема за да бъде колата регистрирана на мой инвалид трябва да дам поръчка(капаро), за да ми вкарат колата на името на моя човек, виждам колата само на снимки да кажем и хората от автосалоните ме убеждават,че е перфектна и нямало проблеми . въпросът ми е такъв:Вие бихте ли дали 2000лв капаро да кажем, при положение ,че не сте видели колата (само на снимка) и ви уверяват че е много добра?Риск има на 100%,но дали е оправдан ? Такова е предложението на всички които питах за Honda или имат някаква обява на кола в чужбина.Всички мнения и препоръки ще са ми много полезни,защото наистина искам тази кола.Поздрави.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest UniCorn #2 Отговорено 23 Ноември, 2006 (Редактирано) Най-напред .. Добре дошъл в клуба Аз на този твой въпрос бих отговорил еднозначно и категорично - НЕ.Да дадеш капаро за нещо, което си виждал само на снимка ми се струва адски рисковано и необосновано.Ако все пак познаваш хората с които се договаряш, би могло да се помисли дали да не се рискува, но в противен случай не би било оправдан подобен риск.Помисли за вариант да закупиш от България кола регистрирана на инвалид. Така поне ще можеш да видиш и пробваш това, което купуваш.Успех! Редактирано 23 Ноември, 2006 от UniCorn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iSpider #3 Отговорено 23 Ноември, 2006 (Редактирано) По автокъщите Хондите обикновено не са с платени такси и стават за рег. на името на инвалид.Твоя вариант не ми се струва удачен ако не се познаваш с човека, който ще я вкарва.Въпреки това, ако решиш да даваш капаро - искай да подпише поне "Запис на заповед" за сумата и се договори ако колата не ти хареса да ти върне парите въз основа на заповедта. Може да се консултираш и с адвокат за всеки случай.Успех!П.П. Между другото защо не изчакаш още месец и нещо? Ще си е на твое име."Максималната еко такса за стар автомобил - 250 лв."http://money.ibox.bg/news/id_1804995749 Редактирано 23 Ноември, 2006 от iSpider Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ð�ики #4 Отговорено 23 Ноември, 2006 Значи тук във Варна става и този вариант когато колата е вече тук да се направи реекспорт на границата и да жлезе на моя инвалид,но в момента няма кола която да си заслужава,а и разликата в цените Варна-София е доста голяма може би около 1000лв в някои случаи и повече.В София номера с реекспорта не ставал според двама собственици на автокъщи,с които говорих вчера.Обяснението им беше: да в провинцията става,но не и в София?????????Не мога да си обясня как така ама....Инвалидното право е пуснато на проверка в София на 10-ти този месец и от там ми казаха че трябва да регистрирам кола до 10-ти декември иначе се пуска на ново за още един месец и то ще стане вече 2007-а.В рамките на този 1 месец ли трябва да регистрирам кола(10.11-10.12)ако има някой които е минал по този път ще съм благодарен ако ме светне каква е процедурата след пускане правото на проверкадържавата щяла да загуби от падането на митата и ддс 1 500 000 000лв,много ме самнява да вдигнат само еко таксата и да не измислят нещо друго, с което да компенсират загубите при вноса на автомобили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Antony #5 Отговорено 23 Ноември, 2006 Добре дошъл във форума. Няма да ти казвам че ще поемеш много голям риск с това капаро. Идеята за запис на заповед е добър, но не разчитай на това. Ако са решили пак ще те врътнат. Аз съм вкарвал кола "при това с мой човек" и мога да ти кажа че чакането и риска не си заслужава. Въобще не знаеш в какво състояние ще ти я докарат. Моя приятел който вкарва коли от 15 години само им прави по едно кръгче и бърз оглед. Аз не мога да му се доверя, а какво остава да вярвам на човек който не познавам и при това съм дал и капаро Моя съвет да изчакаш още няколко месеца и сам да си я докараш. Така можеш и да я намериш и на по-добра цена. Колкото до инвалидното право прочети тази темаhttp://forums.hondabg.com/index.php?showto...%B3%D0%B0%D0%BBУспех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ð�ики #6 Отговорено 23 Ноември, 2006 Не ми пречи да изчакам месец два и да отида да взема ,но дали и тогава ще спестя парите,които ако я регистрирам сега ще спестя(от ддс и мито),казват ,че от догодина щели да махнат облекченията за инвалиди.Дали парите които ще спестя сега няма догодина да ги платя ако измислят някоя нова простотия.Изобщо голям филм,големи схеми Мерси за отговорите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове