Jump to content
Civic_6gen

Осветление на уредите - не работи след смяна на крушки!

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам един малък,но много дразнещ проблем, става въпрос на сивик купе 6, за втори път отварям таблото на километража, за смяна на лампи, първия път смяних само двете крушки, който са в горната предна част с диоди, крушките с кафяв цокъл, който осветяват километража, също не светеха, но след като свалих и разглобих таблото на съставните му части тръгнаха! Онзи ден забелязах обаче, че един от диодите е заминал и днес отново го отворих и смяних диодите с нормални крушки, и сега тези с кафевия цокъл отново не светят, както и едната от тези който смених(дясната), осветена е лявата част от оборотомера, лампите за масло, SRS, ABS, т.н. си работят, габарити и мигачи също. Бушоните са здрави, имам съмнение , че няма ток на голямата букса в средата, която дава ток на точно тези крушки, но това е лично мнение! Ако някой има идея от какво може да е моля да споделите, има и друг сиптом, стрелката на бензина се вдигна почти на половина от минимум!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че ако ги завиеш на обратно и нетръгваше :) Свали ги и пробвай на място обърно крушката или обърни буксата :)/>

Редактирано от B7_

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че ако ги завиеш на обратно и нетръгваше :)/> Свали ги и пробвай на място обърно крушката или обърни буксата :)/>/>

Пробвах го и това с обращане на крушките, а буксата няма как да я обърнеш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що се справих с таблото най-после, проблема се оказа лесно отстраним, явно всяка крушка си има определено положение, а тези който бяха здрави и не светеха, не са контактували добре, извадих ги от цокала, позастъргах леко с отверката, леко присвих пластинките, ако е неоходимо се наместват крачетата на крушката, защото се кривят лесно! Същото важи и за новите, така, че внимавайте като сменяте крушки!Ако на някой друг му се случи най-лесно в вечер, на тъмно, като се завърти километража, отзад се вижда коя точно свети и коя не!

Редактирано от Civic_6gen
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...