Jump to content
Guest iSpider

"До 500 000 лева санкции за лошо гориво"

Recommended Posts

Guest iSpider

Взето от http://dnes.dir.bg/2006/11/23/news981130.htmlЕто статията:До 500 000 лева санкции за лошо гориво23 ноември 2006 / News.dir.bgС глоба от 2000 до 50 000 лева или с имуществена санкция от 50 000 до 500 000 лева ще се наказва всеки, който пуска на пазара течни горива, не отговарящи на някое от изискванията за качество и деянието не представлява престъпление.Това гласуваха депутатите, които приеха на второ четене промените в закона за чистотата на атмосферния въздух, предаде БТА. Санкции са предвидени и за тези, които разпространяват или използват течни горива, които не съответстват на изискванията. Глобата за тях е от 2000 до 20 000 лева, а имуществената санкция - от 10 000 до 100 000 лева. Според разпоредбите размерът на наложените глоби и имуществени санкции ще нараства пропорционално спрямо минималния им размер в зависимост от броя на установените несъответствия с изискванията за качество. При повторно нарушение глобата или имуществената санкция се налага в двоен размер, предвижда законът. За разпространение от бензиностанции на течни горива, неотговарящи на вида гориво, посочено в декларацията за съответствие, наказанието е глоба 5000 лева или имуществена санкция 40 000 лева. При повторно нарушение глобата или санкцията са в двоен размер. За възпрепятстване на контролните органи да изпълнят правомощията си и за неизпълнение на задължителните предписания глобата е 5000 лева, а имуществената санкция - 30 000 лева.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Взето от http://dnes.dir.bg/2006/11/23/news981130.html...Санкции са предвидени и за тези, които разпространяват или използват течни горива, които не съответстват на изискванията. Глобата за тях е от 2000 до 20 000 лева, а имуществената санкция - от 10 000 до 100 000 лева...

Начи кво излиза: Аз ако налея от някъф ш...н шел скапан бензин и си карам колата без да знам кво ми сипват, ще ме глобят от 2к до 20к лв. ... тва е тъпо. :D Накрая ще хвана една тенджера БоП и ще карам на естествено гориво а? Там поне компромис в качеството няма :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

да ги :) ..., на това не бях му обърнал внимание ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Ако мене ме хванат с кофти бензин и ме накарат да си платя глобата......... Направо ще го залея тоя, ще го запаля и да види тогава каk хондата гори тоя ш...н бензин. Според мен контрола ще се засили само временно докато отмине суматохата. Три- четри месеца ще караме "истински бензин", след което отново ще се зговняса постановката. Все пак живеем в България. :D:);)

Редактирано от Antony

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

Ако мене ме хванат с кофти бензин и ме накарат да си платя глобата......... Направо ще го залея тоя, ще го запаля и да види тогава каk хондата гори тоя ш...н бензин. Според мен контрола ще се засили само временно докато отмине суматохата. Три- четри месеца ще караме "истински бензин", след което отново ще се зговняса постановката. Все пак живеем в България. ;):pirate:;)

всяко чудо за три днино дано да не е така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Закони има ама няма кой да ги прилага!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MAD DOG

Напълно съгласен с Парадокса. :pirate:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

А да не би някой да ги спазва,а? :pirate:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

А да не би някой да ги спазва,а? ;)

:pirate: е то нали затова има полиция ;) ако всички спазвхме законите вие щяхте да сте безработни ;) нищо лично , но поемете малко отговорност и почнете да гърбите бензиностанциите ... е аз мисля че конкретно това няма да го правят случайни полицаи ,а някакъв отдел ще се занимава конкретно с това ,но все-пак си мисля че и те ще почнат да вземат половин глоба на ръка ;) и ще стане като със шофьорския изпит преди го карахме при полицаи и те вземаха рушвети ,а сега е при ДАЙ и по друг начин не става - изпитващ ми го каза ;) след като скъса за трети път жена ми за глупост ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...