Jump to content
Guest Civic_Maniak

Въпрос Дискови спирачки

Recommended Posts

Guest Civic_Maniak

Понеже искам да си копувам сивки 5г и се чудех дали е възможно да му се сложат задини дискови спирачки на д15б2 и доло горе за какви пари стават дума също така искам да попитам колко пари върви един ВТИ на 5г купе 3 врати и доло горе колко е същия самоче в-тек ? Да отбележа в добро състояние ! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Понеже искам да си копувам сивки 5г и се чудех дали е възможно да му се сложат задини дискови спирачки на д15б2 и доло горе за какви пари стават дума също така искам да попитам колко пари върви един ВТИ на 5г купе 3 врати и доло горе колко е същия самоче в-тек ? Да отбележа в добро състояние ! :hondarulez:

аз на моита д13 съм и сложил дискви спирачки отзад ;) не е сложно :D а в-тек под 7бона едва ли можеш да си намериш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

не ти трябват задни дискови спирачки, после оставаш без ръчна ... а и предполагам, че регулатора трябва да се смени да праща повече налягане към задните спирачки - с еднакъв натиск барабаните спират повече от дисковете

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Прав е Магнум-ма. :) Отзад дискови спирачки се слагат на по-мощните коли, защото се предполага често и екстремално спиране, така наречената активно шофиране, а барабанните спирачки не могат да се охлаждат ефективно. Иначе барабанните са имат по-високо КПД. Това им е единствения недостатък,който в случая не е маловажен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Барабаните по-бързо блокират колелата. Имат по-кратък ефективен момент на спиране. Въпроса е много спорен. Аз съм с барабани озад и нямам грижи със спирането, а карам D15B2 седан и е по-тежък от хечбека. Явно спирачната система си е добре изчислена за тези купета. Мислил съм и за смяна на барабаните с дискови, но въпроса с ръчната ме е притеснявал.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

А как е направена ръчната на колите със задни дискови ? Защо няма да работи при смяна ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

А как е направена ръчната на колите със задни дискови ?

Защо няма да работи при смяна ?

ши:huh:ано ...

Публикувано изображение

издърпваш едно, то завърта друго, което с червяк избутва трето което завърта буталото и се навива ... нещо май не са го доизмислили, а и червяка се изхабява и оставаш без ръчна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Незнам. След пълната профилактика ръчната е страшна! Хем накладките си ги ковах аз с феродо за кран!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Незнам. След пълната профилактика ръчната е страшна! Хем накладките си ги ковах аз с феродо за кран!

Настев ли ти прави и задните? Трябва да му занеса моите апарати и да каже кое е за смяна, и да поръчвам от щатите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...