Jump to content
Guest CHIPSI

помогнете :

Recommended Posts

Guest CHIPSI

Правих осн. ремонт , двиг. е ЕВ2 , главата и клапаните са шлайфани и напасвани.По пътя на логиката след като са шлайфани клапаните би трябвало да мръдне и реглажа им т.е. луфта м/у клапана и кобилицата да се намали.Направих реглажа както пише в "КНИГАТА" - всмукателните 17-22 , изпускателните 22-27.Аз ги направих всмук. - 20 , изпуск. - 25.На повечето трябваше да им се увеличи луфта.Като запалих..... леле - мале - започна голямото щракане :D .Какво да направя , моля за съвети срещу лошото щракане.Да намаля ли оше луфта ??? колко ??? , да не стане някакъв ПРОБЛЕМ ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

направи ги 0.15 смукателни0.20 изпускателни при самото законтряне луфта мърда с малко нагоре така че не се притесняваи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nisa 1.6

Колега това си е бая отговорна работа- реглажа на клапаните. Ако нямаш опит с тая работа не е ли по- добре да я закараш на майстор. И на мен ми чукат клапаните, но се притеснявам даже при кой майстор да я закарам. Навремето съм регулирал на дядо на волгата, ама тук нещата са малко по различни :hondarulez: Пиши ще замлъкнат ли като намалиш още лувта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Колега това си е бая отговорна работа- реглажа на клапаните. Ако нямаш опит с тая работа не е ли по- добре да я закараш на майстор. И на мен ми чукат клапаните, но се притеснявам даже при кой майстор да я закарам. Навремето съм регулирал на дядо на волгата, ама тук нещата са малко по различни ;)

Пиши ще замлъкнат ли като намалиш още лувта.

Абе аз се при майстор ама се аз си я правя.......в моя двигател ЕВ2 няма нищо сложно.Ще пробвам да понамаля луфта ама да не стане някакъв проблем ???.... . . например да се срещне някой клапан с буталото ??? :hondarulez::D

Редактирано от CHIPSI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Не може да се срещне. Но знам, че е по-добре луфта да е в горната граница. Мери луфта след като си стегнал гайката. И нали на студено центроваш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Не може да се срещне. Но знам, че е по-добре луфта да е в горната граница. Мери луфта след като си стегнал гайката. И нали на студено центроваш?

Да , на студено задължително.И шайбата само в една посока въртя и меря луфта като стегна гайката.Тия дни пак ще си играя. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Я пробвай 0.18/0.22 и ако не стане дори 0.18/0.20 но внимавай че ще изгориш някой клапан ако прекалиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...