Jump to content
Guest zarrick

Дилема

Recommended Posts

Guest zarrick

Ориентирал съм се към японския сектор за покупка на автомобил и вече няколко месеца се лутам между двата модела на двете марки. Още не съм търсил сериозно защото изчаквам да видя дали ще се промени нещо след 01.01, и използвам този период за да взема решение какво точно искам. Дилемата ми е между Honda Civic 3d hatch след 1996-6ген. и Mazda 323F BA 4d hatch пак 1996-а. За Хондата съм се спрял на 1.5 Vtec 114hp. A за Маздата 1.8/9 Dohc(не съм сигурен дали се води 1.8 или 1.9, 1840 кубика е) -115hp. Вярно че Маздата с ДВГ 1.8/9 влиза в по висок данъчно-застрахователен клас, но честно казано дизаина на 323ката ми харесва повече от този на Сивика, а и мисля че 115 кончета си заслужават. Но пък Сивика ги предлага за 1.5 ДВГ, при това Vtec. "Старшно съм раздвоен" :beer:.Информацията ми сочи че Хондата е по динамичната и икономична от двете, но пък Маздата е с по-голям двигател и предполагам това компесира големината на купето и Vtec-a до толкова че динамиката при тези два двигателя е идентична.И двете коли много ми харесват, но на едната везна е Маздата с по-добрия си дизаин(лично мнение) и практичност откъм купе и по скъпа откъм подръжка, а от другата страна на кантара е хондата която е по икономична и към бензин и към данъци/застраховки, но пък по малко ме влече като външност и по-малко практична със своите 3 врати ( седана с 4 врати не ми харесва изобщо а и това че е правен в UK...)Май най-добрия вариант щеше да е купето на Маздата с двигателя на хондата :D !Моля даите мнения върху моите размисли,току виж по лесно взема решение.П.С. Има и един вариант за по слабите версии на двете коли, съответно Мазда 323ф - 1.5Dohc -88hp и Хонда Сивик 1.4 -90hp, ама и тук дилемата си стои.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MAD DOG

Книжките са хубаво нещо,ама направи по някое кръгче и тогава избирай.Аз поне така се разболях по Хондите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Тук ще те посъветваме да си вземеш Хонда, а във форума на Мазда - Мазда. :beer:

Все пак това ни е основния опит на повечето.

Иначе избирай което е по-запазено, а ако и 2-те са - което ти радва окото повече ... и Маздата да е, и нейния двигател е качествен. Проблем при Мазда за който съм чувал е че поради многообразието на каросерии без взаимозаменяеми елементи било трудно да си намериш калник и стоп примерно ако я чукнеш някъде. (но само съм "чувал" и не знам дали точно за тази генерация става дума).

П.П.

За този модел ли става дума:

Публикувано изображение

??? Нещо не те разбирам, това е най-грозната версия 323Ф според мен, а 323Ф ми е една от любимите коли :beer::D Харесват ми и по-старите (въпреки "ококорените" автом. фарове), и по-новите (които започват да приличат на "3"), но тази ... :beer:

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Ориентирал съм се към японския сектор за покупка на автомобил и вече няколко месеца се лутам между двата модела на двете марки. Още не съм търсил сериозно защото изчаквам да видя дали ще се промени нещо след 01.01, и използвам този период за да взема решение какво точно искам. Дилемата ми е между Honda Civic 3d hatch след 1996-6ген. и Mazda 323F BA 4d hatch пак 1996-а. За Хондата съм се спрял на 1.5 Vtec 114hp. A за Маздата 1.8/9 Dohc(не съм сигурен дали се води 1.8 или 1.9, 1840 кубика е) -115hp. Вярно че Маздата с ДВГ 1.8/9 влиза в по висок данъчно-застрахователен клас, но честно казано дизаина на 323ката ми харесва повече от този на Сивика, а и мисля че 115 кончета си заслужават. Но пък Сивика ги предлага за 1.5 ДВГ, при това Vtec. "Старшно съм раздвоен" :beer:.Информацията ми сочи че Хондата е по динамичната и икономична от двете, но пък Маздата е с по-голям двигател и предполагам това компесира големината на купето и Vtec-a до толкова че динамиката при тези два двигателя е идентична.И двете коли много ми харесват, но на едната везна е Маздата с по-добрия си дизаин(лично мнение) и практичност откъм купе и по скъпа откъм подръжка, а от другата страна на кантара е хондата която е по икономична и към бензин и към данъци/застраховки, но пък по малко ме влече като външност и по-малко практична със своите 3 врати ( седана с 4 врати не ми харесва изобщо а и това че е правен в UK...)Май най-добрия вариант щеше да е купето на Маздата с двигателя на хондата :D !Моля даите мнения върху моите размисли,току виж по лесно взема решение.П.С. Има и един вариант за по слабите версии на двете коли, съответно Мазда 323ф - 1.5Dohc -88hp и Хонда Сивик 1.4 -90hp, ама и тук дилемата си стои.

Първо трябва да си изясниш кво искаш от колата.От гледната точка на човек с преки впечатления от двете коли,нищо че си личи при същата дилема аз кво предпочетох,та най-кратко мога да ти кажа следното:МАЗДА-по-комфортен,с по-хубав дизайн отвътре и отвън,стабилно ускорение на големите предавки.ХОНДА-по-пъргав, по-икономичен,особенно добър за градско каране,абе по-младежката кола е.Оттук нататък избора е твой,качи се и покарай и двете и реши.Ама къде ч намери тая Мазда с 1.8 мотор,много са редки!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Да май така ше стане. Ще трябжа да го покарам. Съвета е мойе би наи добрия. Темата и във форума на мазда съм я пускал и знам че всеки фен си зашитава любимата марка. Така и трябва да бъде. Че хондата е младежка; аз не мисля че маздата не е. Аз съм на 23 тъй че се считам за младеж и аз все още. За Ispider: ми не знам мен пък точно тази ми хаесва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest policaja

хондата е по-икономична и е хонда но специално пред тази дилема скачай в маздата без да се чудиш повече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

За маздата не знам , но Хонда с този мотор , който си харесал ще намериш много трудно и ще излезе солено. Най-чести са 1.4 и малко по-редки 1.6 .... ама 1.5 не съм виждал изобщо .... Иначе и мен тази маздичка доста ми харесва на дизайн . Сравнение с 6 генерация сивик бих казал по-готина отзад .... отпред сивика е по-добре :beer: А ти най-вече ще я гледаш отвътре така че :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest C_I_V_I_C

не мога да я разбера тая дилема просто зимаш ХОНДАТА и оставаш щаслив през цялото време а след нея зимаш друга и така ще си щаслив цял живот :beer: аз от моя СИВИК деца искам чесно яко я обичам тая кола :beer::o:):D ХОНДА РУЛССС :beer:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Да май така ше стане. Ще трябжа да го покарам. Съвета е мойе би наи добрия. Темата и във форума на мазда съм я пускал и знам че всеки фен си зашитава любимата марка. Така и трябва да бъде. Че хондата е младежка; аз не мисля че маздата не е. Аз съм на 23 тъй че се считам за младеж и аз все още. За Ispider: ми не знам мен пък точно тази ми хаесва.

ела в неделя на булгар-плод да ти дадем да покараш някоя хонда да видиш за какво става въпрос :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

Колега - само леко да те коригирам. Ти каза, че седана не ти допадал. Но си мисля, че говореше за хечбек-а 5 вр, а не за седана - 4 вр.

седан:

Публикувано изображение

хечбек:

Публикувано изображение

Седана, купето, както и хечбек-а 3вр са японските версии, а 5вратия хечбек(и комби) са английската версия на сивик 6 генерация. Лошото в цялата ситуация е, че седана се намира доста рядко на родния пазар ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

И аз имах същата дилема, но избрах англичанката и съм даволен. Сега не бих я сменил за тази 323ФА и тези малки фарчета, които изглеждат доста симпатично и "спортно" май не светят много добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

И аз имах същата дилема, но избрах англичанката и съм даволен. Сега не бих я сменил за тази 323ФА и тези малки фарчета, които изглеждат доста симпатично и "спортно" май не светят много добре.

Бе да ти кажа голямо тегло са тези фарчета наистина,ама пък ебаси визията,а?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Ами по казаното до тук виждам че което и да взема няма да сгреша. Мерси много за мненията. Надявам се следващата ми тема да е "Аиде да ми е честита............."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

Ами по казаното до тук виждам че което и да взема няма да сгреша. Мерси много за мненията. Надявам се следващата ми тема да е "Аиде да ми е честита............."

.....новата Хонда ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

За маздата не знам , но Хонда с този мотор , който си харесал ще намериш много трудно и ще излезе солено. Най-чести са 1.4 и малко по-редки 1.6 .... ама 1.5 не съм виждал изобщо ....

Наистина този 1,5 114 коня е мноо ама мноо редък

Братле незнам ама Маздата има толкова постно табло че направо не истина аз в началото като избирах колица и понеже жената си има страст към Мазда прегледах бая 323 (освен Ф гледах и една много рядка дет прилича на Ф-а и е спортна пак ама не е Ф незнам дали си виждал въобще такава) и да ти кажа вътре са като перални 3-4 бутаона 1-2 врътки и това ти е таблото, а да не говорим че вътре мястото е доста по малко и отзад в никоя не успях да се напъхам (193 см.) в Хондата както ми е нагласена седалката отпред без да я местя си сядам отзад за двигателите няма какво да коментираме аз лично по-добро от Хонда просто не съм видял или че гори кат змей или че върви кат баба ми в двигателите на Хонда получаваш и "двете" - "Върви кат реактивен самолет а гори кат витлов" те това е но най-важи от всичко как усещаш колата седни първо в едната после в другата ако можеш направи по едно кръгче то сърцето ще ти подскаже кое правилното решение.

Надявам се да съм ти бил изчерпатлно полезен, но не и досаден :pirate:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Аз съм с такава Мазда и трябва да ти кажа, че е невероятна. Някой колеги изразиха съмнение относно ефективността на фаровете. Трябва да ви кажа, че са добри и осветяват перфектно въпреки малкия си размер. Пред крушките има лещи(лупи) както при ксенона. Тези лещи не само разпръскват светлината в нужният периметър, но я концентрират точно там където е нужно и в същото време светлината се разгражда в определен спектър който не пречи на очите на насрещно движещите се, но и не уморява тези на шофьора. Сложил съм крушки Филипс Блу Вижън и като пусна фаровете става ден. Маздата е много е комфортна, возията е перфектна и на външен вид е доста атрактивна, Сивикът е малко по-бърз, по-пъргав и икономичен. И двете имат само + и вече ти трябва да предцениш какво точно търсиш и искаш в повече, но каквото и да избереш няма да сгрешиш.;)Аз сега си търся Хонда да я търкалям из града, а Маздата ще я ползвам за по-дълги пътувания.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

За маздата не знам , но Хонда с този мотор , който си харесал ще намериш много трудно и ще излезе солено. Най-чести са 1.4 и малко по-редки 1.6 .... ама 1.5 не съм виждал изобщо ....

Наистина този 1,5 114 коня е мноо ама мноо редък

Братле незнам ама Маздата има толкова постно табло че направо не истина аз в началото като избирах колица и понеже жената си има страст към Мазда прегледах бая 323 (освен Ф гледах и една много рядка дет прилича на Ф-а и е спортна пак ама не е Ф незнам дали си виждал въобще такава) и да ти кажа вътре са като перални 3-4 бутаона 1-2 врътки и това ти е таблото, а да не говорим че вътре мястото е доста по малко и отзад в никоя не успях да се напъхам (193 см.) в Хондата както ми е нагласена седалката отпред без да я местя си сядам отзад за двигателите няма какво да коментираме аз лично по-добро от Хонда просто не съм видял или че гори кат змей или че върви кат баба ми в двигателите на Хонда получаваш и "двете" - "Върви кат реактивен самолет а гори кат витлов" те това е но най-важи от всичко как усещаш колата седни първо в едната после в другата ако можеш направи по едно кръгче то сърцето ще ти подскаже кое правилното решение.

Надявам се да съм ти бил изчерпатлно полезен, но не и досаден ;)

Чак сега ти видях поста колега, ама мога да ти кажа, че си мноооого далеч от истината...

Човека пита за Ф-ка пък ти обясняваш за някаква Мазда на която даже и името не си запомнил. Аре като се сетиш драсни 2 реда да я обсъдим и нея. Седалките на Маздата се регулират във всички посоки, дори и нагоре и надолу. Изобщо за комфорта дай да не спорим...

Специално за теб една снимчица от таблото на Мазда 323Ф(волана и скоростният лост серийно са обвити с естествена кожа):

Публикувано изображение

Всичкото е въпрос на вкус и не искам а натрапвам мнението си нито пък да правя реклама на Мазда, но и на бялото да викам черно не мога.

И едната и другата марка си имат своите приемущества. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest edikoisi

незнам аз такава мазда с 4 врати според мен е една от най-смешните коли а за цената незнам как е в БГ но тук такава мазда струва колкото сивик 5 ген и то 1.5 .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

незнам аз такава мазда с 4 врати според мен е една от най-смешните коли а за цената незнам как е в БГ но тук такава мазда струва колкото сивик 5 ген и то 1.5 .

Въпрос на вкус колега. Щом ти е толкова смешна тази кола да вземем тогава да се посмеем заедно ;););) :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Съжалявам, ама на мен никак не ми е смешна колата. ;)

Виж, ако пуснеш снимки на твоята може пък да ми стане смешно. Пробвай! Все пак сме в този форум, за да се забавляваме. ;)

А щом правиш аналогия с цените си вземи един Голф 4. Те са по-скъпи от 6-та генерация и по твоята логика са по-добри. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

стига бе хора ... маздата си е готина , нищо че не бих си я взел и нищо че не бяга толкова ,пак е приятна колица ... но има и друго нещо ;) ако търсиш комфортна возия и сегалката да ти ходи нагоре-надолу ,значи рено 19 е твоята кола ... имам едно тука 1.4 хеч подръка и ще го дам на всеки за 1500лв ;);) много върви ... и повече от 14л градско не съм му засичал .....тука ще ти се каже хонда и това си е , но аз да ти кажа честно вземи си хонда ;) проучвах въпроса дълго и наистина за тия пари по яка кола няма ... аз от скоро я карам , но преди това съм покарал доста други марки и модели и съм ги поподдържал и сега като се замисля са жалки ... качвам се и сега в други коли и напрво се чувствам омърсен ... все-едно се качваш на валяк и все даваш газ и той не върви ,а като се засилиш и няма спиране и не ще да ходи там дето искаш ... и после като се кача на хондата и просто се разтапям от кеф , а моята не е от тия дето вървят ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

За конретния модел говорим, че не бяга повече, а не по принцип, че 323-ките не са бегачки. Ето малко инфо:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да не отварям приказка за RX серийте на Мазда, че там е направо лудница и ще взема да ви засрамя. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

аз никъде не прочетох ,че човека можед а си позволи мазда с турбо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest гризли

То и аз никъде не прочетох, че човека иска да си взема Рено 19... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

С което слагаме край на темата. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...