Jump to content
Guest stanchev

Въпроси относни Сивик и разхода им ?

Recommended Posts

Guest stanchev

Здравейте всички фенове на Хонда. Нов и невеж съм и искам да ви затрупам с хиляди глупави въпроси :lol:Искам да си взема някаква инвалидна кола до края на годината. Насочил съм се към Хонда поради пословичната и надежност, а и бащата едно време като се докопаше до някое ново СОНИ от корекома все казваше доволно - "Японското си е японско" :lol: Тааа ... искам да ви попитам кой е най-икономичният двигател на Хонда Сивик 4 или 5 генерация и дали изобщо можем да говорим за икономичност при хондите. Не си падам състезател, даже по-скоро ме е страх от високите скорости. Ще си я карам бавно и спокойно, и най-често по магистралата София-Пловдив със 100-120. Чел съм няколко теми и знам, че повечето от вас са противници на газта, но ако някои може да даде обективно мнение на базата на опит, моля да сподели как се държи хонда на газ. Ако мислите, че Хонда не е колата за мен направо си ми го кажете и дайте някакви идеи за други марки. Благодаря на всички предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

с газта шроблем нямаш :lol: колата си върви и на бензин и на газ ... попринцип са икономични , но тука трябва някой друг да се оплаче ,че аз не съм критерии ,защото моята си харчи , пък и се напомпва и не се сещам да е карана със 100-120 по магистрала ... качи се на хонда или ....направо ела на сбирката с неделя и ще се качиш на много ... може да покараш и сам да решиш за теб ли е тая кола ,а не така да ти правим агитация ....... за инвалидната кола , ако не е от семейството ти човека , много хора ще ти кажат да не го правиш :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Аз имах Хонда сивик 90год. 90к.с.,беше на газ-извънградско ПЛЕВЕН/ПЛОВДИВ 5/6.5 -бензин/газ,градско-7.5/9 безин/газ.Това е при нормално каране-средно около 3500 об.На газ я бях регулирал да върви като на бензин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Здравей,Ето ти една таблица с данни за различните модификации на Сивик 5-та генерация (благодарности на dimodi, който ми я беше пратил като си търсех кола :lol: ). Та в последния ред е даден разхода на гориво според производителя - градско и извънградско.За моя двигател няма данни за разхода, но засичах, че харчи грубо 8 на 100 (1.3 литровия двигател).http://hondacar.free.fr/Range/range_civic%2092-95.htm

Редактирано от semionov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Ето ти една таблица с данни за различните модификации на Сивик 5-та генерация (..........................http://hondacar.free.fr/Range/range_civic%2092-95.htm

Нищо против данните , но тази таблица има доста неверни данни :lol: иам впредвид данни относно двг-тата :lol: Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

За моя двигател няма данни за разхода, но засичах, че харчи грубо 8 на 100 (1.3 литровия двигател).http://hondacar.free.fr/Range/range_civic%2092-95.htm

На мен ако ми харчи 8/100 д13б2 направо си слагам двигател от лада може и от москвич за 5-5,5 съм съгласен ама повече няма смисъл от 1,3 моторче да се мъчиш направо продавам колата :lol: чесно за да си взема д15б2 примерно :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

За моя двигател няма данни за разхода, но засичах, че харчи грубо 8 на 100 (1.3 литровия двигател).http://hondacar.free.fr/Range/range_civic%2092-95.htm

На мен ако ми харчи 8/100 д13б2 направо си слагам двигател от лада може и от москвич за 5-5,5 съм съгласен ама повече няма смисъл от 1,3 моторче да се мъчиш направо продавам колата :lol: чесно за да си взема д15б2 примерно :lol:
еее, софийско градско 8/100 е трепач според мене...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanchev

Мерси за отговорите на всички. Някой да има представа кой е най-подходящия мотор за гас, само знам, че трябва да е моноинжекцион.323f-fan!, ако караш Мазда 323 разкажи нещо за нея :lol:Само да кажа, че не е задължително да е Сивик,но външно ми харесва много машинката. Може всеки да сподели колко му харчи колата и кой модел е.

Редактирано от stanchev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Мерси за отговорите на всички. Някой да има представа кой е най-подходящия мотор за гас, само знам, че трябва да е моноинжекцион.323f-fan!, ако караш Мазда 323 разкажи нещо за нея :lol:Само да кажа, че не е задължително да е Сивик,но външно ми харесва много машинката. Може всеки да сподели колко му харчи колата и кой модел е.

И аз карам Мазда 323, но ми се струва, че тук е по-подходящо да си говорим за Хонда. :lol: Ето къде можеш да се запознаеш по-подробно с въпросната марка:http://forum.mazdabg.com/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Колегата ти е посочил форума на Мазда,влез там и с радост ше ти отговоря на всичко което те интересува.Пък в крайна сметка важното е да е ЯПОНЕЦ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest _Daniel

А колко да ти харчи? Като разни колеги из форума 6/100 газ в София нали? Имам и познати с голф 3 и сеат ибиза всичките с горе долу еднакви двигатели и в София около 9 бензин. Редактирано от _Daniel

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Моя съвет е да се възползваш максикално от облекченията за инвалид и да си вземеш нещо до 90 к.с. примермо някой 1,5 и да е нещо японско, защото има и англииски, но в това не съм много запознат и затова който е по-наясно да си даде мнение, за да неизцепа някоя простотия. Иначе имах Civic 1,3 карах го повечето време на газ и 6,5-7,5 извънгдаско и 8-9 градско, а сега карам Accord и нещата са следните 10 извънградско и 12,5 в града. Та си вземи по-голям мотор той има повече потенциял ,а и разликата в разхода м/у 1,3 и 1,5 надали е голяма. Успех при купуването и драсни един ред да кажеш какво си взел и да има и някоя снимка. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Ми аз съм с 1,4Si и на газ градско ми харчи около 10/100, но наистина не я настъпвам изобщо (почвам да си мисля, че нещо ми се е пре....ла газовата,защото лятото си харчеше 9/100 пък си настъпвах колкото искам),а извън града около 8/100 при скорости 100-110км/час

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vodkin

Сивик 5 ген., хечбек, 1,5 моноинжекция 90 коня - 9/100 градско в София :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

На мен ако ми харчи 8/100 д13б2 направо си слагам двигател от лада може и от москвич за 5-5,5 съм съгласен ама повече няма смисъл от 1,3 моторче да се мъчиш направо продавам колата ;) чесно за да си взема д15б2 примерно :blink:
Слагай си каквото искаш, но не ми бери на мене грижа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ognian m

станчев, мисля че хубаво си се насочил към Honda, ще ти споделя, че аз като си избирах кола имах горе-долу същите критерии) вече повече от година карам Honda Civic 1,5 VTEC-E (D15Z1), 90Hp, хечбег и съм много доволен от ниския разход на бенз - 6-6,5 на сто градско, извънградско - 5-6 (5,5). един съвет - ако си взимаш инвалидна (мойта е), гледай поне да е на някой познат, че може да изкочат разни усложнения. а за това че не си състезател - тя хондичка сама те кара да я понастъпиш))) успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest _Daniel

станчев, мисля че хубаво си се насочил към Honda, ще ти споделя, че аз като си избирах кола имах горе-долу същите критерии) вече повече от година карам Honda Civic 1,5 VTEC-E (D15Z1), 90Hp, хечбег и съм много доволен от ниския разход на бенз - 6-6,5 на сто градско, извънградско - 5-6 (5,5). един съвет - ако си взимаш инвалидна (мойта е), гледай поне да е на някой познат, че може да изкочат разни усложнения. а за това че не си състезател - тя хондичка сама те кара да я понастъпиш))) успех

6-6.5 градско ? Града да не от 10 улици без светофари? Пък и ако я понастъпваш, няма как да ти харчи 6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Д13Б2 8 на сто ми харчи или с газта до ламарината на извънградско или ако е -20 градуса 1 седмица в софия - градско...7.5 звучи по-разумно :Dпод 6.2 и над 8.2 не съм успял да и направя разход...това е моя опит поне

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

6-6.5 градско ? Града да не от 10 улици без светофари? Пък и ако я понастъпваш, няма как да ти харчи 6
Аз карам от време на време същата и съм я засичал градско в Плевен точно 6.5 от пълно до пълно с нормално каране,вече ако я държиш на над 5000 об сигурно ще скочи на повече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buzy

Значи преди 2 дни стрелката на бензина ми беше под долната червена граница . Сипах за 10лв 95 и нулирах. В момента изминатите километри са точно 100 и стрелката е на същото положение . Карал съм градско , но повече от половината километри са нощно каране! Аз съм доволен даже много. според мен разхода е около 6.5 - 7/100 със много галене, сменям предавките на 2к оборота на равен път , според наклона сменям малко над или под 2 к(вярно понякога изнервям някои водачи зад мен със мудното си търкаляне). Един приятел беше свидетел , направо не можа да повярва. Забравих да спомена че съм пред смяна на консумативи филтри, свещи... Не знам, може и да се повредила нещо да гори толкова малко :D . :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Смятам, че под 2к си е направо грехота, а предполагам и вредно да се кара.Дори ако съпоставиш предавката и скоростта на движение с препоръчаното в инструкцията ще видиш, че постоянно си в нарушение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kamenski

аз карам д13б2 5г. градско ми гори 8 но немога да кажа че не я настапвам опитвам се но се не се получава :D иначе сам я пробвал с газ до ламарината и кам 9 гореше :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanchev

Абе смятам на бабето да я взема, така че няма да имам проблеми с документите. А като споменах документи някой може ли да ми обясни каква е цялата процедура с документите от началото до края, за да знам как да действам, защото нямам много време, а не искам да трагна да взимам нещо, а да се окаже че нямам всички документи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

На мен ако ми харчи 8/100 д13б2 направо си слагам двигател от лада може и от москвич за 5-5,5 съм съгласен ама повече няма смисъл от 1,3 моторче да се мъчиш направо продавам колата ;) чесно за да си взема д15б2 примерно ;)
А колко да ти харчи? Като разни колеги из форума 6/100 газ в София нали? Имам и познати с голф 3 и сеат ибиза всичките с горе долу еднакви двигатели и в София около 9 бензин.
Не просто колегата не уточнява че е градско а като общ разход за тоя модел двигател е твърде много на мен градско в София с 1ч.30мин висене по светофарите ми даде 9 и нещо но незначи че колата ми харчи 10/100 нали но както и да е не съм разбрал какво има впредвид колегата :pirate: Редактирано от krasimir_01

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy

1.4 is -90ph 6- та хечбек 97-ма5-6л 1.6 16v -107ph 6- та купе 98-ма7-9лxlv transalp 600 50ph 98-ма4.8-7л

Редактирано от dimy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Аз също мога да потвърдя този разход! Ако на някой не му се вярва мога да му дам да я покара мойта една седмица и пак ще говориме после. То на мен миналата зима при -20 градуса няколко дни и накрая като отидох да зареждам и ги засекох около 7/100 градско - направо се намръщих много. На дълго последният път ми даде 6, но не помня да съм падал по 140-освен минавайки през населените места ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Правите ли разлика между градско и градско? ;) В момента в Сф е просто ужас да се кара. Например преход Люлин - Младост сутринта в 9, което е примерно 20 км се взема за 1ч. И ако на това каране си мислите, че може да се направи разход 6-6,5 - ЗА-БРА-ВИ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

може ;) ако в задръстванията си с един крак извън колатаи двигателя е изгасен ...виждал съм бакшиш как го прави ...това на равно де ,а по надолнище просто изгасена и със спирачка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

може ;) ако в задръстванията си с един крак извън колатаи двигателя е изгасен ...виждал съм бакшиш как го прави ...това на равно де ,а по надолнище просто изгасена и със спирачка

хаха, дали няма да пуснат специални модели за бакшиши с "долен" шибидах ? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

не бе не ме разбрахте правилно :) това е по-скоро скейтърски тунинг ...единия крак вътре другия отвън бута :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Аз пък моита Д16А6 Сивик не мога да я сваля сега под 12 градско,преди с преебана ланда сонда даваше 10 сега с новата положението е трагично.Не мога да се доредя до Омбре да я види и положението е много зле.Смесено 10/100 и това всичко с бензин 95/Еко Кинетрон :huh:.Помагаите,колата след смяната на сондата не е закачана на комп(стенд) или газ анализатор.Понякога като спра около колата изгорелите газове миришат на суров бензин,а и още една подорбност задното гърне ми е скъсано,но лошот е че смяната на сондата съвпада с късането на гърнето-разлика 1 ден. :);):)Помощ!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mitos

Аз съм с Д15Б2 и градско ми гори 10 газ.Вече три години я карам на газ и съм доволен, а на бензин ми гори 8.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Квото и да обсъждаме, за кола на тия години-4,5г., няма да намериш по-икономична от Хонда! Никой не може да ме убеди в обратното!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...