Jump to content
Silvergreen

Няколко въпроса от един начинаещ фен

Recommended Posts

Здравейте колеги,

от няколко дни съм горд собственик на Сивик хечбек, 98 год , d14a4. Имам много въпроси тъй като това ми е първата японска кола и малко ми е различно всичко. Надявам се да не съм много досаден с глупавите си въпроси Публикувано изображение

1. Какво е това от снимките, къде точно му е мястото и случайно дали заради тия скъсани телчета нямам 1-ва степен на парното?

My link

2. Струва ми се че ми губи антифриз колата. Изчетох почти всички теми от форума свързани с това , но уви...

При мен няма течове от капачката, маркучите са сухи, купето вътре е сухо, пушека и маслото са нормални?!?!?!

Какво може да е ?

Ситуацията е следната когато напълня разширителния съд до средата, карам примерно един ден, после пак си е там на същото положение, но на сутринта обаче вече е под минимума. В общо линии за 3 дни това са ми наблюденията, ще продължавам да следя и другите теми, но ако някой се сети нещо нека драсне и тук.

3. Стоповете за мъгла не ми светят, когато сменях тонколоните открих че фасунгата на десния е пълна с вода, когато го бутнах малко светна за миг.... та въпроса ми е как се свалят стоповете, за да ги подсуша и въобще защо се пълнят с вода?

4. Кажете ми добри майстори във Варна , ако си имаме такива :)

Със сигурност имам много други въпроси, но за момента не се досещам. Много се радвам на новата си придобивка и се надявам да ми служи вярно, както и аз на нея :)

Предварително благодаря на всички отзовали се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4. Кажете ми добри майстори във Варна , ако си имаме такива Публикувано изображение

Със сигурност имам много други въпроси, но за момента не се досещам. Много се радвам на новата си придобивка и се надявам да ми служи вярно, както и аз на нея Публикувано изображение

Предварително благодаря на всички отзовали се

MIYAMOTO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговори :

1.Това от снимките - "телчетата" на втората снимка са резисторите за регулиране оборотите на двигателя на парното , използван е кантал като съпротивление и трудно се запоява . Още на http://forums.hondab...entry1057162870 и http://forums.hondab...=1

2. Не знам къде се губи антифриза -може да е минимален теч от вътрешната страна на радиатора /между ламелите/ и да се изпарява без да се вижда като теч - трябва да се наблюдава .

3. Стоповете се свалят с пластмасовите гайки от към багажника . Причината за проникване на вода обикновено е гуменото уплътнение между стопа и ламарината - може и със силикон , може и с ново / или микропореста гума/лента за изолация ( например лента за външна топло изолация на тръби ) /.

4.Майстори много , но са специализирани - двигател , електроинсталации , изпускателна система .... - конкретизирай Публикувано изображение. Колегата M.Todorov е дал точен човек ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,...2. Струва ми се че ми губи антифриз колата. Изчетох почти всички теми от форума свързани с това , но уви...При мен няма течове от капачката, маркучите са сухи, купето вътре е сухо, пушека и маслото са нормални?!?!?!Какво може да е ? Ситуацията е следната когато напълня разширителния съд до средата, карам примерно един ден, после пак си е там на същото положение, но на сутринта обаче вече е под минимума. В общо линии за 3 дни това са ми наблюденията, ще продължавам да следя и другите теми, но ако някой се сети нещо нека драсне и тук....

Нормално е да тегли като изстине.Гледай топлото положение или студеното - все тая! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...