Guest icho #1 Публикувано 15 Ноември, 2006 Здравейте колеги!Как мислите дали след нова година 1лев ще е 4 евро или 1 евро ще е 4 лева??? )))На къде ще се развият нещата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #2 Отговорено 15 Ноември, 2006 Здравейте колеги!Как мислите дали след нова година 1лев ще е 4 евро или 1 евро ще е 4 лева??? )))На къде ще се развият нещата?Какво те кара да мислиш , че 4 лв ще станат 1 евро по скоро 2 лв ( 1.9558 ) ще стане 1 евро , но бъди спокоен мисля , че до 2010 година не планират тотална смяна на валутата в България Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iSpider #3 Отговорено 15 Ноември, 2006 От 1.1.2007 няма да сменяме лева с евро, по-скоро от 2010 както каза колегата.Само не знам от кога с евро ще може да се плаща тук, предполагам че пак от 2010, иначе щеше да се чуе.А за курса - пак ще си е същото предполагам, но съм чувал че се канили 1 евро да стане 3 лева, обаче не знам колко е вярно, но за всеки случай - ако трябва да вземам кредит, ще е в лева, просто не вярвам че лева може да стане толкова по-силен от еврото че да сменят така курса (примерно 1:1), обратния вариант е по-вероятен.А за след 2010 година - ако курса си е още 2 лева за 1 евро, предполагам че ще стане като в Германия - ще сменят само надписа след числата, никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Бай Гуджан #4 Отговорено 15 Ноември, 2006 (Редактирано) никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) .Как бе, всичко е ясно! За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. А за курса на лева към EURO-то, ами нали сме във валутен борд бре хора. Докато го има, курсът ще си е все такъв, какъвто си го знаем 1.95583 и никой не може да ни го отнеме Редактирано 15 Ноември, 2006 от Бай Гуджан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chavdu #5 Отговорено 15 Ноември, 2006 никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) .Как бе, всичко е ясно! За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. ... т'ва са пълни глупости . Който иска да продава хонда която струва 8000лева за 6000 евро .. може и сега да и иска 12 000 лева ... не виждам кой ще ме накара да си купя от него . Пазара определя цените !п.с. хондите , и въобще всички автомобили, и сега се купуват в евро от страните в ЕС . Не виждам какво ще се промени , когато и ние минем на евро . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iSpider #6 Отговорено 15 Ноември, 2006 никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) . Как бе, всичко е ясно! За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. ... т'ва са пълни глупости . Който иска да продава хонда която струва 8000лева за 6000 евро .. може и сега да и иска 12 000 лева ... не виждам кой ще ме накара да си купя от него . Пазара определя цените ! п.с. хондите , и въобще всички автомобили, и сега се купуват в евро от страните в ЕС . Не виждам какво ще се промени , когато и ние минем на евро . Въпроса е дали и с колко ще ни стопят левчетата като се мине на евро. Все пак не се купуват само коли.Примерно: Сега със заплата 500 лева се вземат 500 вносни запалки от по 1 лев (0.50 евро). На 1.1.2010 продавача сменя само "лв." с "евро" (а не цената), а за работодателя ти е крайно неизгодно да ти удвои заплатата изведнъж, той няма да ти плати 500 евро, а 500 лева (защото ще има период, в който ще се плаща и с двете). Мисълта ми е че за да не фалира, работодателя ще ти вдига заплатата постепено и в най-добрия случай след няколко месеца ти ще можеш да си купиш пак 500 запалки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Бай Гуджан #7 Отговорено 15 Ноември, 2006 (Редактирано) Въпроса е дали и с колко ще ни стопят левчетата като се мине на евро. Все пак не се купуват само коли.Е, който го може, го може. Разбира се, че това е въпросът! chavdu, недей да определяш каквото и да било като "т'ва са пълни глупости" преди да си разбрал за какво става дума. Първо помисли, пък после пиши. Примера с Хондата го дадох, защото сме в такъв форум . Това важи за всички стоки на пазара(или почти всички-явно с Хондите няма да е така): хляб, масло, запалки, клещи, перуки, капути, свещи, гуми и още много други ще трябва да се преоценят в един хубав ден за да минем на евро. Е да де, ама дали като станем на сутринта след смяната ще видим двойно по-ниски цени, но в новата ни валута? Ами-не! Голяма част от цифричките ще си останат същите, само ще сменим буквичките след цифричките. А като отидеш да си вземеш заплатката, счетито ще каже а-а-а минахме на евро ето ти твоята си заплата, но преизчислена в евро по курса на БНБ 1/1.95583. След това само ни остава да чакаме пазара да урегулира цените. В Италия, Германия, франция още чакат. Може пък ние да сме първите П.П. chavdu, не ми казвай, че по цял ден мааш Хонди-не стават за ядене. Светът не е само от коли, пък били те и ХОНДА. Редактирано 15 Ноември, 2006 от Бай Гуджан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest XapBu #8 Отговорено 15 Ноември, 2006 цените поне 6 месеца ще бъдат задължително обявявани в лева и в евро на етикетитеако ще има покачване на цените то ще стане доста преди това - както стана с имотитеизчакването е тъкмо затова - в това време пазарът ще се адаптира, което предполага и покачване на доходитедо тогава икономиката на страната ще стане напълно зависима от еврото и европейския съюз и катаклизми са практически изключени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest chavdu #9 Отговорено 15 Ноември, 2006 (Редактирано) Въпроса е дали и с колко ще ни стопят левчетата като се мине на евро. Все пак не се купуват само коли. Е, който го може, го може. Разбира се, че това е въпросът! chavdu, недей да определяш каквото и да било като "т'ва са пълни глупости" преди да си разбрал за какво става дума. Първо помисли, пък после пиши. Примера с Хондата го дадох, защото сме в такъв форум . Това важи за всички стоки на пазара(или почти всички-явно с Хондите няма да е така): хляб, масло, запалки, клещи, перуки, капути, свещи, гуми и още много други ще трябва да се преоценят в един хубав ден за да минем на евро. Е да де, ама дали като станем на сутринта след смяната ще видим двойно по-ниски цени, но в новата ни валута? Ами-не! Голяма част от цифричките ще си останат същите, само ще сменим буквичките след цифричките. А като отидеш да си вземеш заплатката, счетито ще каже а-а-а минахме на евро ето ти твоята си заплата, но преизчислена в евро по курса на БНБ 1/1.95583. След това само ни остава да чакаме пазара да урегулира цените. В Италия, Германия, франция още чакат. Може пък ние да сме първите П.П. chavdu, не ми казвай, че по цял ден мааш Хонди-не стават за ядене. Светът не е само от коли, пък били те и ХОНДА. ...батко , маам хонди по цял ден :P само получавам малко киселини Не съм искал нещо конкретно против твоето мниение да кажа , обаче откакто преминахме от планова към пазарна икономика , само пазара определя цените . Това че , сигурно ще има тенденция за повишение на цените , с по-бързи темпове от вдигането на заплатите ,няма нищо общо с преминаването ни от левове в евро . п.с. т'ва че щели цените да останат същите само че в евро ... е някъф абсурд .. дето незная кой я измисл .... добре де ако 1евро беше 5 или примерно 50 лв... тогава петорно или петдесеторно щяха да скочат цените ? Редактирано 15 Ноември, 2006 от chavdu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest benji_crx #10 Отговорено 15 Ноември, 2006 абе не знам ,но дървото остава за нас простосмъртните Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest icho #11 Отговорено 15 Ноември, 2006 Идеята ми беше дали ще се обезцени лева повече от сега?Какато каза колегата 1 към 3?А може и повече!?!?! (Или няма да има промяна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #12 Отговорено 15 Ноември, 2006 че що да се обезценява ? борада си стои ... проблема не е в обезценяването на лева а в инфлацията която се изразява в обезценяване на труда , демек цените разтат по-бързо от заплатите ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове