Jump to content
Guest icho

Лев Vs. Euro

Recommended Posts

Guest icho

Здравейте колеги!Как мислите дали след нова година 1лев ще е 4 евро или 1 евро ще е 4 лева??? ;))))На къде ще се развият нещата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Здравейте колеги!Как мислите дали след нова година 1лев ще е 4 евро или 1 евро ще е 4 лева??? ;))))На къде ще се развият нещата?

Какво те кара да мислиш , че 4 лв ще станат 1 евро ;) по скоро 2 лв ( 1.9558 ;) ) ще стане 1 евро , но бъди спокоен мисля , че до 2010 година не планират тотална смяна на валутата в България

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider
;) От 1.1.2007 няма да сменяме лева с евро, по-скоро от 2010 както каза колегата.Само не знам от кога с евро ще може да се плаща тук, предполагам че пак от 2010, иначе щеше да се чуе.А за курса - пак ще си е същото предполагам, но съм чувал че се канили 1 евро да стане 3 лева, обаче не знам колко е вярно, но за всеки случай - ако трябва да вземам кредит, ще е в лева, просто не вярвам че лева може да стане толкова по-силен от еврото че да сменят така курса (примерно 1:1), обратния вариант е по-вероятен.А за след 2010 година - ако курса си е още 2 лева за 1 евро, предполагам че ще стане като в Германия - ще сменят само надписа след числата, никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) ;).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Бай Гуджан

никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) ;).

Как бе, всичко е ясно! ;) За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата ;) /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. ;)А за курса на лева към EURO-то, ами нали сме във валутен борд бре хора. Докато го има, курсът ще си е все такъв, какъвто си го знаем 1.95583 и никой не може да ни го отнеме ;);) Редактирано от Бай Гуджан

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

никой нищо няма да преизчислява (е, това за цените, а за заплатите - Божа работа) ;).

Как бе, всичко е ясно! ;) За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата ;) /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. ;)
... т'ва са пълни глупости . Който иска да продава хонда която струва 8000лева за 6000 евро .. може и сега да и иска 12 000 лева ... не виждам кой ще ме накара да си купя от него . Пазара определя цените !п.с. хондите , и въобще всички автомобили, и сега се купуват в евро от страните в ЕС . Не виждам какво ще се промени , когато и ние минем на евро .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Как бе, всичко е ясно! ;) За цените: 8000лв./Honda Civic/=6000EUR, а за заплатите: 1200лв./заплата ;) /=600EUR. За съжаление навсякъде, където смениха местните валути с EURO се получиха изменения в законите на математиката. ;)

... т'ва са пълни глупости . Който иска да продава хонда която струва 8000лева за 6000 евро .. може и сега да и иска 12 000 лева ... не виждам кой ще ме накара да си купя от него . Пазара определя цените !

п.с. хондите , и въобще всички автомобили, и сега се купуват в евро от страните в ЕС . Не виждам какво ще се промени , когато и ние минем на евро .

Въпроса е дали и с колко ще ни стопят левчетата като се мине на евро. Все пак не се купуват само коли.

Примерно:

Сега със заплата 500 лева се вземат 500 вносни запалки от по 1 лев (0.50 евро).

На 1.1.2010 продавача сменя само "лв." с "евро" (а не цената), а за работодателя ти е крайно неизгодно да ти удвои заплатата изведнъж, той няма да ти плати 500 евро, а 500 лева (защото ще има период, в който ще се плаща и с двете). Мисълта ми е че за да не фалира, работодателя ще ти вдига заплатата постепено и в най-добрия случай след няколко месеца ти ще можеш да си купиш пак 500 запалки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Бай Гуджан

Въпроса е дали и с колко ще ни стопят левчетата като се мине на евро. Все пак не се купуват само коли.

Е, който го може, го може. Разбира се, че това е въпросът!

chavdu, недей да определяш каквото и да било като "т'ва са пълни глупости" преди да си разбрал за какво става дума. Първо помисли, пък после пиши. Примера с Хондата го дадох, защото сме в такъв форум ;). Това важи за всички стоки на пазара(или почти всички-явно с Хондите няма да е така): хляб, масло, запалки, клещи, перуки, капути, свещи, гуми и още много други ще трябва да се преоценят в един хубав ден за да минем на евро. Е да де, ама дали като станем на сутринта след смяната ще видим двойно по-ниски цени, но в новата ни валута? Ами-не! Голяма част от цифричките ще си останат същите, само ще сменим буквичките след цифричките. А като отидеш да си вземеш заплатката, счетито ще каже а-а-а минахме на евро ето ти твоята си заплата, но преизчислена в евро по курса на БНБ 1/1.95583. След това само ни остава да чакаме пазара да урегулира цените. В Италия, Германия, франция още чакат. Може пък ние да сме първите ;)

П.П. chavdu, не ми казвай, че по цял ден мааш Хонди-не стават за ядене. Светът не е само от коли, пък били те и ХОНДА. ;)

Редактирано от Бай Гуджан

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

цените поне 6 месеца ще бъдат задължително обявявани в лева и в евро на етикетитеако ще има покачване на цените то ще стане доста преди това - както стана с имотитеизчакването е тъкмо затова - в това време пазарът ще се адаптира, което предполага и покачване на доходитедо тогава икономиката на страната ще стане напълно зависима от еврото и европейския съюз и катаклизми са практически изключени

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

Е, който го може, го може. Разбира се, че това е въпросът!

chavdu, недей да определяш каквото и да било като "т'ва са пълни глупости" преди да си разбрал за какво става дума. Първо помисли, пък после пиши. Примера с Хондата го дадох, защото сме в такъв форум ;). Това важи за всички стоки на пазара(или почти всички-явно с Хондите няма да е така): хляб, масло, запалки, клещи, перуки, капути, свещи, гуми и още много други ще трябва да се преоценят в един хубав ден за да минем на евро. Е да де, ама дали като станем на сутринта след смяната ще видим двойно по-ниски цени, но в новата ни валута? Ами-не! Голяма част от цифричките ще си останат същите, само ще сменим буквичките след цифричките. А като отидеш да си вземеш заплатката, счетито ще каже а-а-а минахме на евро ето ти твоята си заплата, но преизчислена в евро по курса на БНБ 1/1.95583. След това само ни остава да чакаме пазара да урегулира цените. В Италия, Германия, франция още чакат. Може пък ние да сме първите ;)

П.П. chavdu, не ми казвай, че по цял ден мааш Хонди-не стават за ядене. Светът не е само от коли, пък били те и ХОНДА. ;)

...батко , маам хонди по цял ден :P :P само получавам малко киселини ;)

Не съм искал нещо конкретно против твоето мниение да кажа , обаче :P откакто преминахме от планова към пазарна икономика , само пазара определя цените . Това че , сигурно ще има тенденция за повишение на цените , с по-бързи темпове от вдигането на заплатите ,няма нищо общо с преминаването ни от левове в евро .

п.с. т'ва че щели цените да останат същите само че в евро ... е някъф абсурд .. дето незная кой я измисл ....

добре де ако 1евро беше 5 или примерно 50 лв... тогава петорно или петдесеторно щяха да скочат цените ?

Редактирано от chavdu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

абе не знам ,но дървото остава за нас простосмъртните :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icho

Идеята ми беше дали ще се обезцени лева повече от сега?Какато каза колегата 1 към 3?А може и повече!?!?! :P(Или няма да има промяна?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

че що да се обезценява ? борада си стои ... проблема не е в обезценяването на лева а в инфлацията която се изразява в обезценяване на труда , демек цените разтат по-бързо от заплатите ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...