Jump to content
Guest Policman

Hr-v

Recommended Posts

Guest Policman

Интересува ме,какво означава 2WD системата,която е при този модел на Хонда? :) Мой приятел си е харесал такъв дзвяр и ме пита,но не мога да му отговоря ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_HR-V

By using the Honda Real Time 4x4 the 4WD is hydraulically activated when the front wheels do not have enough traction, otherwise the car is front wheel driven.

предполагам, това се има предвид. В статията пише също, че първите модели са FWD и AWD+клима били опция. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

2WD е само блокаж на предните колела а 4WD е и на задния мост.Стандартно работи само предното и при забуксуване се блокира предния мост а ако е необходимо и задния.След 2000 г почти всички са само с блокиране на предния мост>Добре се е ориентирал но ако може да си намери 4WD.Мисля,че в Шумен имаше едно такова , черно и май още не са го продали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRacing

2WD е само блокаж на предните колела а 4WD е и на задния мост.Стандартно работи само предното и при забуксуване се блокира предния мост а ако е необходимо и задния.След 2000 г почти всички са само с блокиране на предния мост>Добре се е ориентирал но ако може да си намери 4WD.Мисля,че в Шумен имаше едно такова , черно и май още не са го продали.

Това може да бъде преместено в тема "Бисери" :) Този модел се предлагаше с предно предаване и 4х4. Те това означава колега ;)2WD- ту уел драйв или две задвижващи колела! Редактирано от ASRacing

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Policman - 2wd е обикновена предна предавка - 2 wheel driveдругият вариант за hr-v е real time 4wdтова е както вече поясниха колегите автоматична хидравлична система за прехвърляне на предавката на задните колела ако предните буксуваттова не е истинско 4х4 защото в който и да е момент е 4х2 а не 4х4real time 4wd е просто поредното гениално и икономично решение на хонда за малки и не толкова сериозни офроуд машини като hr-v и cr-vвсе пак ако ще катериш чукари ти трябва истински джип - jeep ;) преди да реши кое да избере човек - 2wd или real time 4wd трябва е наясно с това на какъв път ще си кара колатаза градски условия, макадам и добре трамбовани селски пътища real time 4wd е напълно ненужно - аз съм с 2wd и нямам оплакваниядругото предимство на 2wd е че не се налага поддръжка на заден диференциал :) и естествено макар и с малко разходът е по-малъкпокани човека тук - ако мога ще му отговоря на въпросите

Редактирано от XapBu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Благодаря колеги!Разясних си въпроса! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития