Soichiroo 80 #1 Публикувано 17 Ноември, 2012 Здравейте колеги.Интересувам се някой свалял ли е и може ли да опише начинът на сваляне на въпросният шибидах на Хонда Сивик / пета/ генерация.Предстои му боядисване тези дни и искам да го сваля да го разглобя да се изчисти всичко и съответно да се боядиса от всякъде както трябва.Благодаря ви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #2 Отговорено 18 Ноември, 2012 от моя опит 3пъти съм го свалял по същата причина -боя - вдигаш го от 2те му страни има 2държача с по 4(по спомен) шестограма развиваш ги и тавата пада това е внимавай като го сваляш да не го надереш от страната на тапицерията там има едни крачета които се изкривяват и става тъпо после при сглабянето му внимаваи да не го обърнеш и разбира се и го тествай защото на моя сега му стана нещо и понякога не трябва външна намеса за да се затвори но нямам нерви да се разправям долната част я свалих с отверката тя е на щипки но леко и бавно запомняй кое как е било особено с оплътненията на тавата като ги свалиш че аз така го свалях пак защото ги обърках направи снимков материал ще е полезно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #3 Отговорено 10 Декември, 2012 Здравейте колеги.За снимков материал нямаше възможност ,но мога и аз да кажа две приказки по въпроса с люка.Като цяло беше много лесно.Вдигнах го нагоре и с леко натискане на кората с тапицерията назад и на доло много леко тя излезе без проблем.След това погледнато от вътре има по три болта от двете страници (шестограмни) развиват се и люкът е доло.Издърпвате го от горе и започвате да го разглобявате изцяло за да може да извадите самото странично уплътнение -това което е около люка отвън.Та него го държат четири лайсни които са с крастата отверка и гайки 8 мм развивате ги и вадите уплътнението.Почиствате старателно уплътнението и другите механизми ,проверявате каналите за оттичане на водата дали не са запушени и започвате да работите по тавата.Много препоръчително е да имате преобразувател за ръжда на Wurth ,защото в повечето случай са избили ръжди по целият край на тавата и е добре след изтъргване с флекс да се намаже поне два пъти през 5 часа и да престои 12 часа след това поне така пише в инструкцийте така направих и аз.От там добре е да минете едно тънко китване с стъклен кит (влакнест) защото той има предимството да не попива вода което е ключово в случая и от там следва китване с стандартен кит по възможност по качествен.Следва дебело нанасяне на основа ,водна шкурка и боя.Е това направих аз и мисля се получи добре да видим колко ще изкара сега.Монтажът е по обратният ред само + едно леко регулиране на самият люк колко да слиза на доло или на горе което се извършва от шестограмните болтове с които се захваща люкът.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове