Jump to content
Guest redzik

Да се похваля и да ви попитам

Recommended Posts

Guest redzik

Първо да се похваля вчера си купих сивик 6 генерация седан английското испълнение с 1.4 90 коня 97 година 11 месец с климатик общо взето това което исках :) ! И имам няколко въпроса! 1. От къде да си купя ангренажен ремък и колко парички горе-долу струва?2. С какво масло да картам колата?3. Колко инча са чистачките защото трябва да се сменят!Това е за сега нов съм във форума сигурно има писано по тези въпроси , но ще съм благодарен за всяка информация от ваша страна!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

честито!!! обаче първо си попълни в профила от дека си, па после ще му умуваме............ :)Иначе да те пратя в магазин в Пловдив, а ти да излезе че си си от Русе......нали вдяваш? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest redzik

Не бях обърнал внимание сега попълних малко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Щом си нов зна4и 6те ти е много интересно да потърси6 теми подобни на твоята.Всеки който си купи Хонда задава съ6тите въпроси :) 6ти кажа само за 4иста4ките,предполагам знае6 4е са на размери и лявата и дясната можеби не са еднакво дълги...та отива6 примерно и търси6 Champion те продават по 1 брой,6те проверят в програмите си за твоя модел и действа6ОК???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest redzik

Прав си наистина има много теми по този въпрос прочетох ги и се оринетирах , но все пак хората, които карат точно моя модел могат да кажат от кое са доволни като марки и кое не за да не бъркаме хората, които тепърва ще ги купуваме!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

в каталога на ШАМПИОН са 2х51 см чистачките, по принцип ако си поиграеш да ги въртиш по зъбната ос на която са нанизани, може би имаш шансове да смениш поне едната с по-дълга...щото например за задната пише че трябва да е 38, ама спокойно можеш да сложиш поне 45 и да ти чисти много по-голяма площ...масло май РЕПСОЛ 10В-40, но е въпрос на избор...със здраве да я караш и по-често на прекъсвач :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest boko

1. От къде да си купя ангренажен ремък и колко парички горе-долу струва?2. С какво масло да картам колата?3. Колко инча са чистачките защото трябва да се сменят!

имам същата кола.1. Оригиналния ремък е "Gates" и да ти кажа май, че една от най-добрите вазможности струва 40-50 лева . Трябва да смениш ролката (30-40 лева) и останалите ремаци които са по 10-тина лева за брой.Общо около 120 - 140 лева (зависи от продавача)Смяната - 20-30 лева.2. 10W-40 марката си я избери сам (и внимаваи че има ментета)3. Чистачките са с 3 наброй както си забелязал и по каталог са с три различни дължини , не мога да си спомня точните размери но, все пак най-дълга е шофорската а най-къса е задната.много е важно предните да са с точния размер (иначе ще имаш проблем) а пак задната може да е малко по-дълга .Аз използвам една марка/д'ет не си я спомниам ;) / която я продават в бензиностанциите на Лукоил - в синя опаковка - 5 лева за бройка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest redzik

Купих си точно от тези чистачки , които казваш предната на водача е 50 см а тази до нея е 45 смто си пише отзад на кутийте за сега са добре! За маслото смених го с ац делко 10 40 и след смяната сутрин пали от раз без никакъв проблем! Ремък взех сън и ролка нск-а но чакам майстора да се освободи тези дни за да му откарам колата! Имам един въпрос той каза че можело да се наложи и смяната на водната помпа заедно с ролката и ремъка попитах и казаха 85 лв , но ще я купувам само ако майстора каже че ще се наложи! Въпроса е нормално ли е да е 85 имам предвид дали ще е качествена за тези пари казаха че по добра нямали ако някой знае марка и цена нека да предложи!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

как така вадна помпа да смениш? Ами сменяй и динамо, стартер.........хората карат по 500.000км с една водна помпа, нещо те мяткат май?тази кола запомни иска само ръчка и бензин! Нищо което е здраво не сменяй, щото е пълно с ментаци и ще береш ядове после :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MZPRX

Водната помпа се проверява при всяка смяна на ангренажен ремък - на всеки 100000 км. Проверява се дали не тече уплътнението и дали няма луфт лагерът и. В някои ръководства съм виждал препоръки да се сменя на 200000 км. Но най-добре е да я пипаш само ако е протекла.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest redzik

да аз също не искам да я сменям по няколко причини не финансови , дано да си е наред и да не се наложи смяната и поне за сега! А да ви попитам от къде да си зема предни и задни накладки ако може феродо или лукас??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...