Jump to content
Guest metal

Няколко образователни въпроса

Recommended Posts

Guest metal

Понеже имам няколко въпроса реших да ги задам накуп, вместо да правя отделни теми :rolleyes:1. Двигателя на Хондата, която купих е D15B2 . Изтеглих "Honda Civic 92-95 manual" от hondatech.info, но там се описват двигатели като D14, D15B7, D16Z ... D15B2 не се споменава.Не ме разбирайте, че искам да почна да "пипам" по двигателя, но ми се искаше да поразгледам... доколко споменаваните в пидиефа двигатели са аналогични на моя?2. В момента маслото (сменено преди 1 година и 4К км, според собственика и залепена бележка) е 15W40 полусинтетика. Добро ли е такова масло за зимата? Според документацията на Хонда в гореупоменатия pdf, под -15 се препоръчва масло 10W, за под -20 дори 5W30, макар това да е прекалено :P3. При какви обороти е разумно да се отива на горна/долна предавка, ако колата "не се ръчка" ? Честно казано съм в леко недоумение, гледам при 3000 оборота да отида нагоре и под 1500 "надолу", но се чудя дали не съм прекалено консервативен , все още не съм свикнал съвсем с темперамента на колата :)4. На задна не ми светят белите свитлинки отзад, лампите са в ред, май трябва да проверя датчика? Има ли смисъл да го правя (още не знам как да стигна до този датчик ;) ) или по-добре да отида на "жичкаджия" ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

За идентичността на твоя двигател със споменатите от Пидиеф-а някой друг дето е в час ще ти отговори.За маслото.....като купиш кола първо сменяш филтрите,ремъците и маслото-това е закон.сложи си 10в40 полу-синтетика и няма да имаш проблеми.моят съвет е за Мотул от Ники Златков зад Минно Геоложкия Университет(Проспиид се казва сервиза и 5 литра са 82,50лв но на теб май ти трябва по-малко)Смяната на предавки става на каквито искаш обороти,защото това е Хонда.така че нека колата се води по теб,а не обратното.а ти се води по ситуацията на пътя.може да поекспериментираш някъде докато е още сухо за да се подготвиш навреме,че идва зима а тогава само смяната на скорости може да те спаси:rolleyes:Датчикът за свтлините отзад на задна предавка е едно стърчащо метално нещо,често с гумено маншонче отгоре да го пази от водата и две кабелчета излизащи от него.потърси го къде точно се анмира тая гад на твойта кутия и ако го видиш първо виж дали тия кабелчета са вързани или се подмятат ей така.ако са вързани следва да я погледне човек който да "просвири" кабелите до светлините отзад и да ти каже какъв е проблемът.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Колега,отвори пак този сайт и търси на Concerto 90-94 с такъв двигател.Там се вграждаше същия мотор,а и аз съм имал такава Хонда.Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...