Jump to content
Guest Hondman

D16a9

Recommended Posts

Guest Hondman

Здравеите.Днес си приказвахме с един приятел и се чудихме дали е възможно да се набута двигател D16A9 (мисля че беше 136к.с, ако не се лъжа) на civic 5ген :rolleyes: . и колко пари би излязло всичко горе-долу(като се включат цената на самич двигател, работатав в сервиза и т.н.)Ако някои се е занимавал с такива работо или има горе долу някаква представа нека сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Здравеите.Днес си приказвахме с един приятел и се чудихме дали е възможно да се набута двигател D16A9 (мисля че беше 136к.с, ако не се лъжа) на civic 5ген :rolleyes: . и колко пари би излязло всичко горе-долу(като се включат цената на самич двигател, работатав в сервиза и т.н.)Ако някои се е занимавал с такива работо или има горе долу някаква представа нека сподели.

Има успешен опит на сложена глава д16а9 на 1.5 сивик д15б2-ка ;) ако те интересува пиши , или иначе пдобна подмяна на целия двигател с всичко му - към 4000 лв може и да се вържеш , но не знам там дали окачването пасва :) така , че може и повече да ти излезе суап-а , а и в обикновен сервиз , който си нямат много работа с хонди не те препоръчвам !!! Имай предвид , че със смяна на двигателя сменяш и инсталацията по колата , аларми :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hondman

Да интересува ме това за главата щом цената да се смени целия двигател е толкова солена.A ние с приятеля ми и точно оттова се притеснявахме, че двигателя може да не си пасне с окачването и т.н Надеждата беше в това че този двигател се слага на рекс, а доколкото знам той се води спортното купе на civic и по тази логика мислехме че горе долу ще се нагодят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

а защо не помислиш за най-разумния вариант ?продаваш сивик - купуваш рекс :?: :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hondman

Мислил съм по този въпрос, но ми трябва кола, която да карам и през зимата, а за рекс-а не съм сигурен, че е одачен през зимния сезон :) Иначе във всичко друго е №1.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Мислил съм по този въпрос, но ми трябва кола, която да карам и през зимата, а за рекс-а не съм сигурен, че е одачен през зимния сезон :) Иначе във всичко друго е №1.

ами аз се чувствах най-стабилен през зимата с рекса със зимни гуми :) не се базикам в неотъпкан сняг около 15см. се движех в продължение на 80 км със около 110 /120 км.ч. , а със сивика не мога да си помисля за такава авантюра ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder
:) не виждам каква е пречката ?сняг , дъжд ... все тая :)стига да не си накичен с множество брони , прагове и т.н. няма да имаш проблеми ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hondman

Притеснявах се единствено от ноското и тегло, което при сняг може да придизвика кофти ситуации. Но щом казвате че е достатъчно стабилна, значи си заслужава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

а този цивик 5генерация с кой двигател е?защото ако е Д15Б2 може да му сложиш инжекция и глава от рекс или от малкия втек и ще ти излезе доста по малко от 4000лв. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

а този цивик 5генерация с кой двигател е?защото ако е Д15Б2 може да му сложиш инжекция и глава от рекс или от малкия втек и ще ти излезе доста по малко от 4000лв. :)

:) ...разни призраци виждам тука ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за рекс-а не съм сигурен, че е одачен през зимния сезон :beer: Иначе във всичко друго е №1.

моляяя ?!? :beer:

Публикувано изображение

това на Витоша в големия сняг ... познай кой прави пъртината за голфовете да излязат :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

познай кой прави пъртината за голфовете да излязат

Тва не е щото са по-непроходими, а щот не са толкова луди :beer::beer::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

и с по-ниска броня и едини вериги е като снегорин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

не може по-ниска броня, стърже асфалтаа от вериги няма нужда, с хубави истински зимни гуми, катери без проблеми ... то с тези големи зимни гуми, дето съм сложил, няма и място за вериги - веднъж не искаха да ме пуснат през шипка, беше задължително с веригипо въпроса за двигателя, дали може да пасне в 5та генерация - може да се проучи каква е разликата между D15B2 в 4та и в 5та генерация, двигателя е слаган и 2те коли, а би трябвало да е еднакъв.ако окачването на двигателя е същото, то след като на 4та генерация може да се сложи D15B2 и D16А9, значи има надежда да влезе безпроблемно и в 5та генерация.разбира се, ще трябват тампоните на А9ката, компютър, жици колектори, абе направо всичко от колата-донор по предницата, е добре да е на разположение. дори и спирачните дискове са различни - възможно е и полуоските да са различни. а на CRX-а полуоските са с еднаква дължина а на 5та генерация не са ... трябва и това да се проучи

Редактирано от Magnum

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...