Jump to content
Guest semionov

Налягане на гумите

Recommended Posts

Guest semionov

Здравейте,Накратко, въпроса ми е дали има някакъв проблем, ако карам с гуми, напомпани до налягане, по-високо от препоръчаното от производителя? За Сивика ми се препоръчва 2.0 до 2.2 за всички гуми, а мисля да ги напомпам на 2.4-2.5. Има ли причина да не го правя, ако самите гуми могат да издържат налягането?Преди седмица ги бях помпал на 2.1 и сега като се затопли времето се бяха качили на около 2.5. Като ги спаднах колата ми се стори малко по-тромава и като че ли повече се усещаха дупките по пътя :rolleyes: Може и да греша. Вие на какво налягане си държите гумите - препоръчителното или по-високо?Мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

ами аз не мога да говоря от собствен опит, но може да погледнеш тук http://www.avtogumi.com в секция Полезно, подсекция Износване, най-долу "Меки или пренапомпени гуми" - пише че при пренапомпани гуми се износва повече в средата...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Здравейте,

Накратко, въпроса ми е дали има някакъв проблем, ако карам с гуми, напомпани до налягане, по-високо от препоръчаното от производителя? За Сивика ми се препоръчва 2.0 до 2.2 за всички гуми, а мисля да ги напомпам на 2.4-2.5. Има ли причина да не го правя, ако самите гуми могат да издържат налягането?

Преди седмица ги бях помпал на 2.1 и сега като се затопли времето се бяха качили на около 2.5. Като ги спаднах колата ми се стори малко по-тромава и като че ли повече се усещаха дупките по пътя :rolleyes: Може и да греша. Вие на какво налягане си държите гумите - препоръчителното или по-високо?

Мерси

Зависи с какъв размер гуми караш, аз лично трамбовам летните джанти с

размер гума на тях 195/50/15 на 2,3 повечко друса но позапазваш джантата

от кахърите на асвалта ни, зимата карам железни джанти с гуми на тях

155/80/13 на 2,1 другата зима ще пазарувам Гузелвед 175/70/13 и него

първоначално ще го покарам на 2,1 па ако не ме радва ще изспусна или

ще го надуя според зависи как усещаш колицата и как се държи на пътя ;)

ПС Нормално е гумата когато е пренапомпана колата да върви повече колата,

ако караш колело там най ще го усетиш по капките от пот които избиват по челото :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

лятото 195/55/15 на 2.4-2.5 ама самата гума е с доста прав борд и така й е по предписание ,и колата се държи доста по-добре отколкото на 2.2 , а зимата 185/60/15 на 2.2-2.3 ама като падне температурата те автоматично ще си поспаднат до полезното 2.0 :rolleyes: ... гумата се държи на толкова колкото ти харесва да я караш и в границите в които не се износва неравномерно , което е от около 2.0 до около 2.5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

13 години си помпя гумите на различните талиги не повече от 2 атмосфери ! Неравномерно износване не се е получавало до ся ! Пък и над 2 адски ми друса ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Здравейте,Накратко, въпроса ми е дали има някакъв проблем, ако карам с гуми, напомпани до налягане, по-високо от препоръчаното от производителя? За Сивика ми се препоръчва 2.0 до 2.2 за всички гуми, а мисля да ги напомпам на 2.4-2.5. Има ли причина да не го правя, ако самите гуми могат да издържат налягането?Преди седмица ги бях помпал на 2.1 и сега като се затопли времето се бяха качили на около 2.5. Като ги спаднах колата ми се стори малко по-тромава и като че ли повече се усещаха дупките по пътя :) Може и да греша. Вие на какво налягане си държите гумите - препоръчителното или по-високо?Мерси

Като ги пренапомпаш ще усетиш на какво се вика да усещаш дупките и неравностите въобще по пътя.Лично аз моите винаги ги пренапомпвам, защото колкото и да са напомпени все ми се вижда, че правят корем. Освен това по-лошо нещо за една гума от това да я караш мека не се сещам.Не на последно място обаче, зимата не е препоръчително да се кара с пренапомпени гуми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ReSPecT

Аз карам на 3 атмосфери с гуми 195/50/15 понеже има мн дупки в бг и ще остана без борд на жантите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Аз карах цяло лято почти на 3.5, по погрешка, посл свалих на 2.5 и сега всичко е нормално. Гумите са 195/50/15. Иначе 14-ските зимни, 2.0-2.2 според мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Да не говорим, че я караме малко или много на въображение - всеки уред показва различно.Ако отклонението е малко - няма проблеми, но съм виждал невероятни постижения.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...