Jump to content
Guest ivaivalito

Застраховка

Recommended Posts

Guest ivaivalito

Казват че ако си направим застраховка до нова година ще сме на далавера защото след това се увеличават двойно.А ако си напрайм сега след нова година автоматично си влиза в сила и зелената карта без да доплащаме.Какво мислите по въпроса ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Казват че ако си направим застраховка до нова година ще сме на далавера защото след това се увеличават двойно.А ако си напрайм сега след нова година автоматично си влиза в сила и зелената карта без да доплащаме.Какво мислите по въпроса ???

Още нищо не се знае,съвсем точно за тия застраховки,но почти е сигурно,че зелената карта ще се доплаща като анекс към застраховката която имаш :rolleyes: Инак и на мен ми препоръчаха да си сключа ГО към края на този месец,че не се знае как ще скочат цените до края на годината :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

... Инак и на мен ми препоръчаха да си сключа ГО към края на този месец,че не се знае как ще скочат цените до края на годината :)

Вчера си поднових Каското. Потвърждавам - предупредиха ме за скок в цените на ГО и то още след 1-2 седмици. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

Цените вече скочиха с 20 % и се очаква още един скок до края на годината и втори през Февруари '07Очакваната цена тогава е около 100 Евро за коли до 1,8. Като се има в предвид, че сега цената е около 100 лв сами можете да си прецените колко ще сте на далавера. А да и цената на таксата Гаранционен фонд скача от 3,7 сега до 10 лв. Това със зелената карта е много спорен въпрос, зашото по всички споразумения полицата ГО издадена от българска компания от 01.01.07 става валидна автоматично за целия ЕС и няма да се издава друга застраховка, но всички знаем какви сме застрахователите и пак ще измислим нещичко допълнително за доплащане :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bullkiller

Днес говорих с 1 застраховател и той ми каза, че ГО ще бъде около :) 190 лв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

и сега какво да сиподновявам ли Гражданската или да изчакам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Спомнете си миналата година ..... щяло да е 200лв ..... като стана 100+ всички скочиха .... и накрая пак падна на 80лв :). Моята имам половин година докато й дойде времето да я подновявам , но все пак да си кажа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

Ситуацията е малко по-различна от миналата година, а именно ЕС. Лимитите на съюза за застрахователни обезщетения са същите като в БГ, но в ЕВРО. Това провокира скока в цените, защото започнат ли проишествията на българските хайвани по европейските пътища застрахователите трябва да плащатат и нямат ли достатъчно приходи следват фалити, нещо което едва ли някой би желал да стане. Само да споменам, че в БГ ако убиете човек при ПТП средното обезщетение е 30-40 хил лв, а познайте как ще ти се изсмее някой германец на тези пари?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dragorip

аз вече я сключих имам приятел който е застраховател и ме посаветва да сключа ГО сключвайте и се небойте ще скочат 100% няма какво да се губи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

аз вече я сключих имам приятел който е застраховател и ме посаветва да сключа ГО сключвайте и се небойте ще скочат 100% няма какво да се губи

Kолко кинта ти излезе?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

И не ти ли се застъпи един месец като я сключи сега - новата да ти важи само до 30 Ноември 2007 да кажем? Щото не може за повече от 1 година да те застраховат, а едва ли могат и от 01.01.2007 още сега да те застраховат при условие, че се чакат нови цени?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Днес говорих с 1 застраховател и той ми каза, че ГО ще бъде около ;) 190 лв

ще стане 500 ;) Много поздрави на твоя застраховател му прати. В момента цените са същите. Все още застрахователните компании чакат да се произнесе Комисията по финансов надзор, и всичкото това объркване идва от "застрахователите" в Алианц с техните граждански за по 50 лева. Така че до 1-2 седмици ще има пълна яснота по въпроса. А за тези които искат да си подновят гражданската на старите цени варианта е да загубят 1-2 месеца, което е има няма 10-15 лева, но другото е че догодина по същото време пак ще трябва да си направят застраховката вече по новата цена, а за тези който обичат навика полицата да се издава от Януари до Декември.......... Демек в момента всеки да решава сам. Аз лично няма да правя нищо, а и от офиса за сега сме решили да не започваме кампания по ГО. Някой клиент обаче ако желае да си направи ГО да заповяда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

ами аз като купих Хондата преди седмица, имаше ГО за още 2 месеца... само че ми предложиха 20% отстъпка от Каското ако направя Каско+ГО ... и за 300лв направих и двете... загубих 15лв от ГО, спестих 60-70 от каското.... + твърденията че от 1-ви ГО скача на 180лв

Редактирано от metal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Хора, ето я последната информация: Имаме кард бланш да пускаме полици с дата на сключване днешна, а с валидност започваща не по-късно от 31.12.2006. Положението е такова в ЗК БулИнс и ДЗИ, Армеец нищо не са казали все още, но докога ще е така..........? Никой не знае. Аз лично препоръчвам БулИнс, защото тяхната тарифа е най-евтина до момента (90 лв, за автомобили до 163 к.с.) при ДЗИ цената до 1.3 куб. см. е........... 107 лв. Преференции при БулИнс са напълно безплатната пътна помощ (с негласна уговорка до 3 пъти). ДЗИ имат 50% отстъпка при ГТП в пунктовете на СБА и пътна помощ до 30 км. Аааааааааааааааа, и двете компании предлагат при сключване на едногодишна полица ГО 10% отстъпка от застрахователната премия по полица Автокаско. Според мен ако имате възможност сключвайте застраховката сега. Не се знае и дали ще се наложи после пак да доплатите, но има шанс да се спестят известна сума пари

След като съм ви казал за какво става въпрос се надявам всеки да направи най-добрия избор за себе си и да е щастлив, че е направил най-доброто и за автомобила си!

А ако някой все още се чуди къде да си намери застраховател да не се притеснява да ми се обади. Било то за сключване на застраховка или само за консултация.

0888558064 Ники

Редактирано от dancing_niki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...