Jump to content
Guest metal

един тъп въпрос (крушка за фар)

Recommended Posts

Guest metal

Днес купих Хонда - 94-а, седан ... като се наспя утре мога и да я снимам :D, както и да е, прибирам се аз към 6, зверски уморен, защото цял ден изкарах на крак - Кат, застрах-уловка и такива, карам, взирам се в тъмното и се чуда защо по дяволите са толкова слаби фаровете... прибрах се палнах фаровете заставам отпред, майкооооо, единия фар не свети :cool:, явно днес му е дошло в повече.Проблемче, в тъмното с лампа в ръка не успях да сваля фара, отвих 3-4 винта, но ми се видя че май трябва да се свали бронята?! Бях изтеглил едни мануали, явно трябва да се погледне на светло, сигурно има чалъм?А крушките да знае някой какви са? Защото сутринта мога да купя крушки, но като не съм отворил фара и не знам каква е оригиналната, ще е малко изстрел в тъмното...PS: по-добре веднъж да караш Хонда, отколкото 100 пъти да чуеш ;)

Редактирано от metal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Защо искаш да свалиш фара?Отзад си има фасонка.Вдигаш капака и имаш лесен достъп до крушките на габарита и главните светлини.Завърташ и дърпаш :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

Защо искаш да свалиш фара?Отзад си има фасонка.Вдигаш капака и имаш лесен достъп до крушките на габарита и главните светлини.Завърташ и дърпаш :cool:

ха-ха-хасигурен бях че има някакъв хитър и прост начин, ноооо просто бях блокирал (и още съм), та свалянето на фара ми се видя най-очевидния начин :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

Колега, вземаш си изгорелите крушки, и ги носиш в магазина, на тях си има номера, и земаш колкото искаш и !!! не ги пипай! по стъклата, че фъсват бързо/ако не веднага/ :cool:

Редактирано от M_TYPE

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

Защо искаш да свалиш фара?Отзад си има фасонка.Вдигаш капака и имаш лесен достъп до крушките на габарита и главните светлини.Завърташ и дърпаш :dry:

абе сигурни ли сте че е "завърташ и дърпаш" ?! :tooth: днеска половин час се борих с един колега да свалим левия фар (изгорелия). Има една метална скоба, която е захваната на зъбче, но понеже е до резервора за масло достъпа е неудобен и се наложи с отвертка да се откача... а другия фар е точно до въздухозаборна тръба и достъпът е още по-стеснен... та ако видите Хонда'94 седан, с един бял и един син фар - аз съм, утре на светло пак ще огледам/опипам мястото :boo: Редактирано от metal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

абе сигурни ли сте че е "завърташ и дърпаш" ?! :tooth: днеска половин час се борих с един колега да свалим левия фар (изгорелия). Има една метална скоба, която е захваната на зъбче, но понеже е до резервора за масло достъпа е неудобен и се наложи с отвертка да се откача... а другия фар е точно до въздухозаборна тръба и достъпът е още по-стеснен... та ако видите Хонда'94 седан, с един бял и един син фар - аз съм, утре на светло пак ще огледам/опипам мястото :boo:

Брат,говорим за задната част на фара(която е в коша на двигателя),бъркаш там отзад без да пипаш фара.Напипваш фасонката,хващаш и я завърташ нея,и дръпваш назад.Крушката излиза със самата фасонка.На английски седан съм сменял пак беше същото не може да се различава при теб. Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Изтече ми времето за редакция на предния пост.

Ето за това става въпрос.Това е 4г ама е същото.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

Изтече ми времето за редакция на предния пост.Ето за това става въпрос.Това е 4г ама е същото.

Малко не на място питам, ама едно не разбрах - каква е таз 4-та генерация от 94 година?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колега яла утре до офиса ми да ти сменя крушката :tooth: тази скоба я натискаш навътре , после леко надолу или нагоре и издърпваш , стига бе как ще сваляш целия фар , ако го счупеш без да искаш ??? Да наистина за да го свалиш трябва да отвиеш 3 болта , да отвиеш мигача до фара и да отвиеш , без да сваляш бронята и после с малко изкривяване на бронята фара си излиза :boo:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Малко не на място питам, ама едно не разбрах - каква е таз 4-та генерация от 94 година?

Просто му давам пример с 4г.Не става въпрос за колата от снимката.Не си чел внимателно.Нямах друга снимка под ръка точно на фара отзад и затова му дадох пример с 4г фар.П.С.Баси ве,колко човека трябват да се смени една крушка :tooth::boo::dry: Метал,вземи направи снимки-каква е тази кола твоята,че виждаш такъв зор с крушките? Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

Метал,вземи направи снимки-каква е тази кола твоята,че виждаш такъв зор с крушките?

http://img171.imageshack.us/slideshow/play...2892273yao.smil :tooth:Сега, като опипах внимателно (защото просто няма как да се види), намерих Правилния край на скобата и наистина стана както ме съветвахте - лесно и бързо... вчера явно сме отворили скобата откъм другия край :boo:Много ви благодаря за съветите :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Сега, като опипах внимателно (защото просто няма как да се види), намерих Правилния край на скобата и наистина стана както ме съветвахте - лесно и бързо... вчера явно сме отворили скобата откъм другия край

:rolleyes: Нистина са мноо досадни тия ми ти скоби и аз бех избеснел шот не се закачаше :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

От другата страна не се мъчи - просто дръпни въздуховода на кутията на филтъра нагоре - вади се много лесно и след това имаш едни широк достъп до фара! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...