Jump to content
Guest Peychev

Accord 2,0 Ili 2,2 (около 1996-1997)

Recommended Posts

Guest Peychev

Здравейте, обмислям да си купя Хонда Акорд около 9-10 годишна.Чувал съм, че двулитровия двигател (136 к.с.) е сполучливи и сигурен. Можете ли да ми кажете нещо повече за двигателя 2,2 Vtec? Знам, че е по-спортен, знам какво е VTEC, но съм чувал, че частите се намират трудно и са скъпи. Разходите за поддръжка по-високи ли са? Много повече гориво ли харчи? Накратко: струва ли си да си вземам 2,2 или не? Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

какво като е V-TEC ? това е предимно особенност на главата ,а там ако ще се чупи нещо трябва много душманскатада е карана или да си голям кърък ... с други думи ,май няма да се чупи ... а иначе останалото си е горе-долу същото както със 2-ката ....според мен никой от пишещите тук хора няма да откаже V-TEC 2.2 ако му попадне или може да си го позволи .. и даже за миг не бих се замислил за поддръжката ... .. това са наистина големи митове и легенди за скъпата поддръжка , ако се грижиш за тая кола ,тя просто не иска смянан на части , само понякога ремонт при Омбре :cool: ... май нищо не написах :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DjSprite

Аз ли4но не знам дали има такъв двигател 2,2Vtec слаган на Акорд ..има нормален 2,2... разликата с 2,0 е по4ти никаква ...хода на буталото е друг ... а това 4е е добър двигател ..прецени сам ...слага се от 91-ва до 2001-ва ....с малки подобрения тествал съм на разли4ни модели Accord Coupe ..и съм пове4е от доволен :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Ако случайно намериш 2.2 VTEC го вземай,друго си е да те удари бързия влак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4303.htmlИма Акорд 2.2 V-tec-150 к.с.-SOHC и 2.2 V-tec-212 к.с.-DOHC Type-RНай вероятно говорим за първия-150 к.с. защото не знам в БГ да има Акорд от 212 к.с.Има предимства пред двулитровия двигател,като по големи спирачни дискове и по добра динамика във доускорението.Това са му предимствата. Недостатъци няма разхода е аналогичен,дори дават че рахода му е леко надолу спрямо 2.0 И двата Акорда са проява на добър вкус според мен. Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Peychev

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4303.htmlИма Акорд 2.2 V-tec-150 к.с.-SOHC и 2.2 V-tec-212 к.с.-DOHC Type-RНай вероятно говорим за първия-150 к.с. защото не знам в БГ да има Акорд от 212 к.с.Има предимства пред двулитровия двигател,като по големи спирачни дискове и по добра динамика във доускорението.Това са му предимствата. Недостатъци няма разхода е аналогичен,дори дават че рахода му е леко надолу спрямо 2.0 И двата Акорда са проява на добър вкус според мен.

Какво е "доускорение"?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Peychev

Аз ли4но не знам дали има такъв двигател 2,2Vtec слаган на Акорд ..има нормален 2,2... разликата с 2,0 е по4ти никаква ...хода на буталото е друг ... а това 4е е добър двигател ..прецени сам ...слага се от 91-ва до 2001-ва ....с малки подобрения тествал съм на разли4ни модели Accord Coupe ..и съм пове4е от доволен :cool:

Ами тук от една тема изрових тези:F20Z3 1997 131 SOHC Accord 93/97F22B1 2156 145 SOHC, VTEC Accord, Acura CL 94/97а ти сигурно имаш в предвид този:F22A8 2156 150 SOHC Accord 92/95

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DjSprite

Ами тук от една тема изрових тези:F20Z3 1997 131 SOHC Accord 93/97F22B1 2156 145 SOHC, VTEC Accord, Acura CL 94/97а ти сигурно имаш в предвид този:F22A8 2156 150 SOHC Accord 92/95То4но това исках да кажа 4е този модел(94/97) мисля е само за Америка и не знам защо ..но този F22A8 2156 150 SOHC Accord 92/95....го дават 150kс. а не е Vtec F22B1 2156 145 SOHC, VTEC Accord, Acura CL 94/97...този също толкова ....явно е малко по икономи4ен..или по екологи4ен ..4е ония там зад океана ..не са съвсем нормални :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Peychev

То4но това исках да кажа 4е този модел(94/97) мисля е само за Америка и не знам защо ..но този F22A8 2156 150 SOHC Accord 92/95....го дават 150kс. а не е Vtec F22B1 2156 145 SOHC, VTEC Accord, Acura CL 94/97...този също толкова ....явно е малко по икономи4ен..или по екологи4ен ..4е ония там зад океана ..не са съвсем нормални :cool:

Явно 150-те коня ги докарват от двата разпределителни вала...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Peychev

давярно, че европейските са с един вал

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...