Jump to content
Guest lz2lps

Дразнещ шум

Recommended Posts

Guest lz2lps

Колеги някой от вас да има представа на какво се дължи следното:

Когато карам и съм на скорост се чува дражнещ шум, като като се заслушам идва някъде под скоростния лост, но шума просто може да се предава по купето. Шума прилича на вибриране на ламарина с голяма честота, като се чува най-силно при спирачен режим на двигателя. Когато натисна газта намалява и се чува доста по-слабо, като съм забелязал че като подавам малка постоянна газ дори шума изчезва. Също така примерно при "хълцукане" на колата напред-назад шума се променя и всичкото това ми прилича на опиране(стържене) на нещо някъде.

Пробвал съм при такова стържене (при спирачен режим) да натисна съединителя и шума изчезва, но съм забелязал някой път като съм на място на свободна скорост и се чува съвсем леко, като пак като натисна съединителя изчезва.

Само да уточня, че вчера смених съединителя с цял нов комплет (притескателен диск, феродов диск, лагер на маховика, и т.н.), като се надявах тоя шум да изчезне, но не --> поне сега съединителя ми е перфектен. Днес разкарах направо топлинния щит над катализатора щото ме съмняваше да не е и той, но никакъв резултат.

Та от всичкото написано на мене ми се струва, че имам проблем със скоростната кутия, като искам да подчертая че нямам никакъв проблем при превключване на скоростите --> мога да ги превключвам с един пръст и с голяма лекота. Скоростната ми кутия е S20-2275611, а колата ми както пише е Honda Civic Coupe LSi(DX) --> D15B7 и май ако това е проблема ще търся да купувам направо скоростна кутия, като също ще ви бъда благодарен и за съвет дали да използвам същата или да взема друга --> мисля, че от Coupe EX (малкия VTEC) ще е по-добре за мен, като се има в предвид че ми трябва по-бързо ускорение. Първо ще трябва да разбера разбира се дали това е проблема.

Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

а при натискане на съеденител изчезвали този шум,или тогава да се появява?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

При натискане на съединителя шума изчезва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

При натискане на съединителя шума изчезва.
не съм от най-разбиращите но със сигурност ти е или лагера на първичния вал,или аксеален лагер.не си спомням само как беше при натиснат съеденител кое беше :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Няма нужда да си вземаш друга кутия при положение,че най вероятно става въпрос за лагер на първичния вал.Поръчваш си нов от представителството(около 55лв) сменя се и си отново на пистата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Няма нужда да си вземаш друга кутия при положение,че най вероятно става въпрос за лагер на първичния вал.Поръчваш си нов от представителството(около 55лв) сменя се и си отново на пистата :rolleyes:

в бултрако мисля че беше 75лв.но само там намерихме

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:rolleyes: точно така фене 100% ти е заминал опорния лагер на парвичния вал смяната му е елементарна на брат ми му го сменихме на терасата няма нищо сложно сменяи и газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Мерси колеги. Сега поръчвам едно лагерче и да се надяваме да се оправи, че идва Калояново и ако е хубаво времето ще има още един състезател :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

това, че шума е по-силен при двигателна спирачка ме навежда на мисълта да не би проблема ти да е като моя, по щангите от скоростния лост до скоростната кутия. Ако не са стегнати добре, и вибрират. но при мен звука изчезва (или поне силно намалява) ако хвана здраво скоростния лост, да не вибрира. И това само при високи обороти се чува - при теб щом го има и на празен ход, може би не е това. Но не пречи да погледнеш, особено там, където скоростния лост се хваща за щангите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

А може ли някой да ми специфицира въпросния лагер като да речем номер по която и да е фирма и размери, ще ви бъда Благодарен :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Питах в дилъра на Хонда-Варна, но ме питат кой е точно лагера, който ми трябва --> аз ги питах за опорния лагер на първични вал, но явно това не е достатъчно.

Публикувано изображение

Ако може да ми кажей номера на лагера по схемата ще съм благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:ph34r: Фене така като гледам това е схема на вторичния вал, парвичния е с два лагера сачмени а не иглени, и за да бадем спокоини с брат ми сменихме и двата,и парвия и краиния но този които поема натоварването намира се до феродовия диск доста званеше

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Ами тая схема ми изпратиха от Honda-Varna и ме питат кой е точно лагера. Ама за кат не знам и не мога да им отговоря. А иначе пак да уточня, от страна на съединителя съм сменил всичко.Вече видях, че benji_crx ми е отговорил, и аз се бях насочил към 12, но от тая схема не мога да разбера дали въобще има там друг лагер. И ако няма друг предложения ще им кажа, че е номер 12.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lazzo

един колега има същия проблем. на него му обясниха че самия лагер си е загубил циментацията и за това се получава това виене.и маи слага някаква добавка за да намалее шума,но каква точно щете излъжа. но ефекта не беше на 100%

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:cool: абсолютно вярно ном.9 това вече е друга схема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Ами днеска поръчах лагера, но ще ми го доставят до 15 дена :cool: . Да се надяваме, че до тогава няма съвсем да се скапи и да се налага да правя по-сериозен ремонт. Бахти за едно лагерче 15 дена, но какво да се прави, нямам друг избор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

бъди спокоен имам го същия проблем :boo:стана карам 2 месеца така/ от толкова имам колата / а преди тва колко е карана така :tooth: просто не съм стигнал до него още :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest markony03

някои може ли да ми каже каде се намира този предстажител на Хонда във Варна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Колеги днеска вкарах колата в бокса за скоростната кутия, но вече получих няколко отговора, че проблема може и да не е само от лагера, та правя проучване дали някой от вас има скоростна кутия като за моята кола, за да мога евентуално ако се окаже по-сериозен проблема да реагирам бързо, че не мога дълго време без кола. Пак поствам номера на мойта скоростна кутия: S20-2275611, но както казах търся и по добра от моята. Мисля че от Honda Civic EX е малко по-добра от моята.

Мерси предварително на всички и се надявам повечето от вас да имат големи гаражи като Драгича :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Упс, вчера механиците са успели да разглобят скоростната кутия и късно вечерта ми съобщиха, че от всичките лагери (не знам колко са на брой) имам само 2 що годе здрави и ми казаха, че трудно ще намеря всички и по-добрия вариант е да взема цяла скоростна кутия както и аз предполагах. За щастие всички зъбчатки са в перфектно състояние, но това не ми помага много ;) Та колеги който от вас може да помогне ще съм много благодарен. Ако някой има информация за номерата на скоростните кутия които стават на моята кола ще съм благодарен. Тука в Габрово знам, че има голяма морга и там има вероятност да намеря скоростна кутия и ще им звънкам след малко, но освен номера на моята скоростна кутия друг не знам. Знам, че сте стане от D16Z6 и ако има от такъв двигател такава скоростна кутия ще търся, но не и знам номера. Малей май ще се размина с Калояново тоя път :pirate: ако не успея да намеря нещо до днес следобед.

Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

За съжаление май няма да я познаеш по номера :pirate: от 6ген Д серия също ще стане, но д14-ките са със сравнително дълги скорости за съжаление и наистина най-удачния вариант е от D16Z6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Имам скорости от д15б2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found