Jump to content
Guest vmom

Скапана хидравлика на съединител

Recommended Posts

Guest vmom

Здравейте, става дума за хонда сивик 5та генерация. Вчера и онзи ден не карах аз колата и днес сутринта като се качих, съединителят в по-голямата си част от хода си се дижише свободно все едно няма нищо закачено от другата страна. На връщане от работа ми направи впечатление, че скоростите започнаха да се сменят страшно трудно и трябва да припомпвам педала за да ги сменям. Другото характерно нещо е, че педалът потъва и много трудно се връща.Според мен диагнозата е ясна, че по някаква причина се е скапала хидравликата на съединиетеля. Ситуацията е доста кофти в момента и доста трудно мога да се предвижвам, защото напрактика не мога да сменям скоростите. Проверих течността в казанчето - намира се от шофьорската страна в горната част, но се оказа пълно до горе. Цветът ми се стори доста тъмен, направо ръждив. Всякакви идеи са добре дошли. Най-вече ме интересува за някакво горе-долу временно решение, което да ми позволи да се предвижа до някой сервиз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

Баце едвали ще съм от полза , защото при мен май проблема беше друг , но за всеки случей ще споделя пък дано да съм от полза. При мен потъваше педала на съединителя и не можеше да се върне обратно ако не го издърпам (с крак или ръка) . НО разлиакта м/у мен и теб е , че при мен си личешр загуба на хидравлична течност в казанчето... прекалено малко .. лайк като мен си представяше, че би трябвало да загубя доста повече течност за да ми хлътне така педала , но.. факт - окоза се спукан маркуч - имаше и локви под колата все пак де. със здаве

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Да,наистина-странно е че течността ти не е мръднала.сигурен ли си?погледни я пак и погледни на стелката под педалите дали е текла течност.често се ебава горната помпа на съединителя и избива маслото от там та в краката ти.аз съм го имал същия проблем преди.ако нивото не мърда имаш нужда от обезвъсдушаване на педала,но те съветвам преди това да си смениш течността изцяло.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vmom

Мерси, на всички за помощта днес на светло оправих проблема, като смених течността и обезвъдуших системата. Ще видя сега какво ще стане, защото от някъде засмуква въздух явно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nisa 1.6

Според мен това че си сменил течността и си обезвъздушил няма да ти реши проблема. Скоро пак ще започне да ти потъва педала. Аз имах такъв проблем с едно Ауди- потъваше ми педала без да има капчица теч навън- сменях два пъти гумички като с новите гумички карам два месеца и накрая сложих нова помпа и се реши проблема. Износена ти е само първата гумичка и затова нямаш теч навън. Дано да се разминеш само с това но имай в предвид.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

сменях два пъти гумички като с новите гумички карам два месеца и накрая сложих нова помпа и се реши проблема. Износена ти е само първата гумичка и затова нямаш теч навън. Дано да се разминеш само с това но имай в предвид.

:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...