Jump to content
Vitasik

F20B6 подмяна с F23A7?

Recommended Posts

Здравейте колеги.Напоследък нещо ме беше завлякло от бога на ръждата към опел, но добрите спомени за мойта хонда взеха да надделяват и мераклия съм да се връщам . Имам възможност да закупя Акорд англичанка 2001 година с F20B6 с типтроник кутия. Проблема е че двигателя е отдал багажа ( не е до лош собственик - дълга история). В гаража си държа от 2 години F23A7 с обикновена автоматик кутия. Въпроса е: според вас колко сложно ще е да се сложи моя мотор. на мойта стара хонда съм сменявал двигател и кутия комплект, както и на последните 2 опела двигатели, така че не съм чак толкова новобранец. Знам че повечето F мотори имат еднакви блокове откъм кутия - дефакто типтроника би трябвало да стане на моя двигател. Лапите мога да ги модифицирам при необходимост. Компютера е най голямия въпрос, тъй като май и комп за кутията е вътре заедно с електроника за двигателя. така че не става да го модна с някое прелюдово П13. имам оригинален комп. за F23A7 и той е с електроника за кутия но не за типтроник. Освен да се кара на оригиналния не виждам друг избор. То между другото откъм мощност двата мотора почти не се различават. Освен че F23A7 е с по висок оборотен момент на ниски обороти. Някакви идеи и/или съвети?Мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...