Jump to content
Guest iXi

Кабели за свещи

Recommended Posts

Guest iXi

Колеги - от известно време ме мъчи един въпрос та реших да го споделя с вас.Може да ви се стори смешно но някой има ли идея - какво е минималното съпротивление което трябва да имат кабелите за свещи?Разтърсих се малко в манулал-а пише ако са над 25 Кило Ома са за смяна - ама никой не казва долен праг.Аз си взех спортни 10.3 мм OBX на вид изглеждат супер.Като замерих съпротивлението обаче малко се убърках.170 - 270 ома съответно най-къс и най-дълъг.След това измерих най-късия оригинален - 6 Кило Ома.Кабелите който продава Ники Златков им дават съпротивление 70 - 90 ома на сантиметър,което прави пак някакви си Кило Оми за един цял кабел.Дали бобината е сметната за съпротивлението на кабела ... и ако е така дали не можем да си навлечем беля със спортните.От 1Нет знам че ако си извадиш свеща при работен двигател - бобината заминава.А по мой спомени свещи за хонда са резистивни и са 5 Кило Ома - може и да се бъркам.Кабела нали е ли един вид товар за бобината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

товара на кабелите е да не смущава радиото. поне това знам аз, но не разчитай много, в училище точно за това ми писаха 2ка на времето :unsure: бобината гори ако няма къде да се разтовари. но като имаш свещ, и товара се разрежда там. колкото по-голямо съпротивление имаш, толкова по-трудно се разрежда товара и съответно товари бобината, че и капачката на делкото, хваща нагар

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

това за нагара не съм съгласен, той зависи от тока..... колкото по-голям ток, толкова повече нагар :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

това за нагара не съм съгласен, той зависи от тока..... колкото по-голям ток, толкова повече нагар :blink:

:unsure: е трябва и малко напрежение за да има нагар :ph34r: не става само с голям ток

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

ток без напрежение НЕ тече :bounce:

ами трябва му някаква достатъчно голяма потенциална разлика че да вземе да пробие :drunk: ама пак размивам темата....трябва да се види какъв е минималния товар за нормална работа на бобината... но не схванах как като извадиш свещ припри работещ мотор ще ти замине бобината ? 1 как ще извадиш свещта без да разкачиш кабела ( или имаш предвид кабел ? ) 2 какво ще се промени толкова - то трябва съпротивлението да порастне ,а не да намалее ако е така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Тва е хубава тема трябва да направим една такава със същото съдържание и пишеме примерно кой с какъв модел джитка както свещи така и кабели и с какви параметри,дебелини и т.н щото има няма секи пита кви свещи, какви кабели да си купя и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Тва е хубава тема трябва да направим една такава със същото съдържание и пишеме примерно кой с какъв модел джитка както свещи така и кабели и с какви параметри,дебелини и т.н щото има няма секи пита кви свещи, какви кабели да си купя и т.н.

Много добра идея,тъкмо и аз имам въпрос по темата!Така или иначе трябва да сменям свещи,че поразпитах тук там и си намерих DENSO Iridium Power.Пазарувам с леко намаление от магазина и и ми ги дават за 110лв комплекта!Цената не е лоша като се сметне,че от Проспиид излизат около 150лв.Та въпроса ми е трябва ли да сменя и кабелите за да постигна изобщо някакъв ефект или парите не си заслужават по принцип!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По питането за кабелите за свещиВ практиката сам виждал всякакви изпълнения на такива кабели, на някои са поставени резистори в самите лули а кабела си е нула ома на други самия кабел е със некакъв омаж,други са чиста жицаТа моята мисъл е без експерименти да нямя инциденти ;) Смени си кабелите само след консилтация със спецялист

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...