Jump to content
Guest ivaivalito

Какво означава

Recommended Posts

Guest ivaivalito

Какво означава този надпис DOHC V - TEC ,В тека знам какво е а DOHC какво означава.ПС. Преди да ми кажете провери в търсачката .Проверих нищо не ми излиза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Това:dual-overhead-cam, означава че е двувалов Vtec.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

Ok мерси стана ми ясно .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

или по-точно "два горноразположени разпределителни вала" и не е нужно да е в-тек което от своя страна май значеше "valve timing electronic control" ако не греша

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

или по-точно "два горноразположени разпределителни вала" и не е нужно да е в-тек което от своя страна май значеше "valve timing electronic control" ако не греша

Variable valve Timing and Electronic Control

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

Значи всяка кола с 2 разпределителни вала си е DOHC така ли ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Принципно ДА.а SOHC са едновалки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stoyanov75

DOHC- D-DOUBLE (двойни,или 2); O H-OVER HEAD (Върху Главата) ; C-CAMSHAFTS (разпределителни вала)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stoyanov75

SOHCS-SINGLE (един или самостоятелен)О-Оver (върху)H-HEAD (глава)C-CAMSHAFT (разпределителен вал)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stoyanov75

a "2xDOHC" ? :bye:

hahahhahaaaaaaaa тва ще рече гиотири мнооооооо разпредлителни валове.или сигурно още 2 разпределителни вала резервни в багажника трябва да си носиш :fun::drunk: .... Знам ли :balloon: Редактирано от stoyanov75

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stoyanov75

NSX V6.... 2глави => 2xDOHC VTEC;)

:balloon: a стига бе.ти ме уби.и тва чудо е с 2 глави 4 разпределителни вала ли ? б.х маму :drunk: .изобщо не го знаех това Редактирано от stoyanov75

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes
:) a стига бе.ти ме уби.и тва чудо е с 2 глави 4 разпределителни вала ли ? б.х маму ;) .изобщо не го знаех това Ами без турбо и с тия коне... не е чак толкова невероятно, за Хонда!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

NSX V6.... 2глави => 2xDOHC VTEC;)

:) a стига бе.ти ме уби.и тва чудо е с 2 глави 4 разпределителни вала ли ? б.х маму :huh: .изобщо не го знаех това
Ами на Алди W8 ;) нещо не мога да сметка с колко глави трябва да се падне :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Еми V6-а си е почти като 2 срещуположно разположени двигателя ... както 2 глави си има и 2 реда инжектори , 2 изпускателни системи /ако не се лъжа независими/ и т.н. ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Значи всяка кола с 2 разпределителни вала си е DOHC така ли ?

по-надолу може би си усетил отговора на този въпрос, но все пак ... колата може да е с V или боксерен двигател, да има по един вал на банка цилиндри. пак е с два вала, но е single, SOHCза да е DOHC трябва да 2та вала да са на една банка цилиндри ... и тук пак има изключения, някои мерцедеси са с по един вал, но е разделен на 2 части ... така че пак си е SOHC

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Днес примерно гледах за Honda Legend ... там 3.5 V6 295кс е SOHC .... и по 12 клапана от всяка страна (което ми се стори странно до момента ,в който ми присветна че са по 3 бутала , а не по 4 на ред :unsure: )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

само не забравяйте че не всички коли са с горни разпределителни валове :unsure: има и тива при които валът е точно над коляновия и с едни дъъъъъълги повдигачи стига до кобилиците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

само не забравяйте че не всички коли са с горни разпределителни валове :bounce: има и тива при които валът е точно над коляновия и с едни дъъъъъълги повдигачи стига до кобилиците.

В днешно време някой произвежда ли коли с такива мотори ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

само не забравяйте че не всички коли са с горни разпределителни валове :bounce: има и тива при които валът е точно над коляновия и с едни дъъъъъълги повдигачи стига до кобилиците.

В днешно време някой произвежда ли коли с такива мотори ?
хАмериканците се скъсватмежду другото не са чААк толкова лоши, човек като погледне Dodge Magnum SRT, Chevrolet Corvette Z06и като се замислиш колко тежи на една В16ка главата, на един корвет двете 'глави' не тежат толкова. и са и много по-ниски, можеш да набуташ голям двигател под нисък капак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...