Jump to content
Guest veselin

помощ за сивик 6г

Recommended Posts

Guest veselin

нов съм във форума и ще ви помоля да ми помогнете. Искам да си купя английски Сивик с 5 врати 96-99г. доста информация изчетох, включително във форума, но опита си е друго и затова питам. Доста се ровя по обяви - вече повече от 3 мес. и виждам, че се прадлага основно 1,4is (90к.с.). но във форума срещнах мнение че не е хубав, вярно ли е и какви са му недостатъците? естествено предпочитам 1,6i -114 к.с., но почти не го срещам. нямям представа и 1.5 v-tek - а как е.Иначе откъм здравина съм чувал, че са добре.предварително БЛАГОДАРЯ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

spored men 1.5 v-tec japan e tvoia izbor mnogo dobra kola-nisuk raZHOD DOBRA DINAMINKANe e semeina kola no ima miassto i 4enata e okolo 7k za extri bez klimasory za maimunicata

Редактирано от tinki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната_

не е хубав...............но според тия дето го нямат :drool: взимай и не се замисляй въобще!!! Единствено се иска да е в ред колата, а който иска да се пробва със сивик 115-125кс срещу 1.4 iS да заповяда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest veselin

spored men 1.5 v-tec japan e tvoia izbor mnogo dobra kola-nisuk raZHOD DOBRA DINAMINKANe e semeina kola no ima miassto i 4enata e okolo 7k za extri bez klimasory za maimunicata

имате предвид хечбек с три врати, защото от тези с 5 врати май няма японски, нали?. аз държа на климатика и затова не знам как този 1,4is ще се държи когато климата е включен?иначе този 1.5 v-tec и на мен ми звучи доста добре (не съм карал), но с 5 врати се среща много рядко - за три месеца съм попаднал на два такива - единият без клима, а другият го има и в момента в мобиле.бг, черен но във Враца!! Редактирано от veselin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

.....Искам да си купя английски Сивик с 5 врати 96-99г..........се прадлага основно 1,4is (90к.с.). но във форума срещнах мнение че не е хубав, вярно ли е и какви са му недостатъците.....

Единственото LOW в ангкичанката е ускорението и разхода и то спрямо японските

иначе пък намазваш HIGH интеирор и пълен пакет от екстри :drool:

......а който иска да се пробва със сивик 115-125кс срещу 1.4 iS да заповяда :).....

115-125 англичанка ли ?

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest veselin

а каква е разликата в разхода между 1,4is ; 1.5 v-tek i 1.6i ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната_

когато е включен климатика е все едно че караш с опъната ръчна спирачка - доста зле си е, иначе разхода без клима е 7-7.5 градско, а с клима 8-8.5 и 5-6 извънградско - говоря за 1.4 iS .по-добра динамика изобщо не очаквай при 1.5/ 115кс и 1.6/ 125кс до 100км/ч, нагоре вече се усеща разликата, порсто тези двигатели се развъртат по-бавно, а 1.4 iS си е достатъчно нервен, пъргав и икономичен за градски условия!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

За тази кола която си търсиш личното ми мнение, е че този двигател е слабичък.Моето комби е с такъв и да ти кажа честно не очаквай кой знае какво представяне.По каталог гори повече от 1,5 v-tec, а върви по-малко.Вярно, че на магистрала 140-150 си ги държи без никакъв проблем, но и разхода си става 10/100 газ, а на бензин 6,7-7/100.Ако можеш да намериш читава 1,5 v-tec мисля си, че това е по-добрия избор.Според мен вкарват масово 1,4 защото може да минат на инвалид.Виж в catalog.auto.ru разхода и ускорението на двата двигателя и преценявай.Успех с избора!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

нов съм във форума и ще ви помоля да ми помогнете. Искам да си купя английски Сивик с 5 врати 96-99г.

когато е включен климатика е все едно че караш с опъната ръчна спирачка - доста зле си е, иначе разхода без клима е 7-7.5 градско, а с клима 8-8.5 и 5-6 извънградско - говоря за 1.4 iS .

по-добра динамика изобщо не очаквай при 1.5/ 115кс и 1.6/ 125кс до 100км/ч, нагоре вече се усеща разликата, порсто тези двигатели се развъртат по-бавно, а 1.4 iS си е достатъчно нервен, пъргав и икономичен за градски условия!!!

А ве аз ли нещо не уразбирам или двамата си говорите за различни модели Хонда

човека търси англичанка

Публикувано изображение

а ти му говориш за 6-та японка

Публикувано изображение

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest veselin

да търся англичанка - с 5 врати! иначе и аз имам опасения,че 1,4is ще ми е слабичък, но 1.5 v-tec се намира много трудно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната_

дааа явно ме обърка това iS и рекох че пита за хеча, англичанката е по-тежичка , но нека кажат собствениците на такива :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

.........дааа явно ме обърка това iS..........

То и при англичанките двигателя се води 1,4 iS а каква е точно разликата

от чистото 1,4 без iS, освен липсата на 15 коня и аз не знам ;)

да търся англичанка - с 5 врати! иначе и аз имам опасения,че 1,4is ще ми е слабичък, но 1.5 v-tec се намира много трудно!

Ми за какво търсиш неоткриваемото 1.5 16V (114 Hp)

вземи си 1.6 (125 Hp) или 1.6 16V (116 Hp)

мене ако питаш ей това е истината 1.8 16V (169 Hp) ;)

П.С. Моя колега Ивайло Петков е с англичанка 1,4 при това не 90-те коня а 75

ако искаш го питай на лични, няма да те излъже и ще ти да де коректни данни :D

Профил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Идеален семеен автомобил, който е по-интересен над 4000 оборота :D ! И пак не е особено спортен, като изключом на колегата Мишо... Там е друга работа! Аз си се радвам на колицата, а и разхода и е добър, карам с 98. Има място и е удобна, но не става за "рейсъри". Дърпах се с 5г-75коня, смея да заявя, че и двете сток са равни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...