Jump to content
Guest lazzo

смяана на двигател?

Recommended Posts

Guest lazzo

Здравеите на всички форума си го бива и има много полезни теми. та и аз като всички тук ручкам хонде 1.3 civic хечбек 94 година и ми интерисува как стои вупроса ако реша да му сменя мотора с примерно DOHC 160ps та конкретно.каолко щте буде митото при вносшасито щте искали подобрениясъс самиа мотор какво тряабва да вурви оште приморно друга скоросна кутия и тн.Ето едно инересно саитче за японски мусколи и по темата http://www.japandomesticmotor.com/и за култовия EG6 http://www.eg6.de/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами , може би всичко ще ти излезне към 5000+ лв :drool:Сменяш всичко по коша , ходовата част , електроника / кабели, жици / , окачване , спирачки ( защото ако се засилиш с подобен двигател , а си с оригиналната помпа от 1.3 най-много да се отрепеш някъде !!! ) Значи двигател , скоростна кутия , инсталация , компютър , окачване , ходова част , от там спирачни дискове , спирачни апарати / това са малко бели кахъри , ама нали искаш да знаеш :) / , помпа , можеш в началото да останеш отзад с барабани , но е хубаво и отзад да сложиш дискове спирачки !!! предполагам , че ще трябва да смениш и амортисьори , пружини , а и трябва да имаш документи за двигателя , защото може да ти конфискуват колата в противен случай , а и ако направиш всичко това трябва да я регистрираш пред кат !!!То май стана повече от 5000 лв , ма карай :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

niama kvo da se luzeme nai-dobrata osnova si e zavodski vtidosta hora pokazaha 4e dvigatelite na honda imaT MNOGO potencial no znae6 li s kvo se zahva6ta6edin swap ne e tolko prosta rabotauspeh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lazzo

niama kvo da se luzeme nai-dobrata osnova si e zavodski vtidosta hora pokazaha 4e dvigatelite na honda imaT MNOGO potencial no znae6 li s kvo se zahva6ta6edin swap ne e tolko prosta rabotauspeh

благодаря за отговорите. темата беше от чисто любопитство не че сум хукнал да го сменям то и с тоя добре се представя :drool: някои разгледали все пак тия линкове и да си каже мнението всепак.според мен трябва да си идват с докоментацията ОК аиде някои ако има опит с такива операции надявам се ште го сподели. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

благодаря за отговорите. темата беше от чисто любопитство не че сум хукнал да го сменям то и с тоя добре се представя :drool: някои разгледали все пак тия линкове и да си каже мнението всепак.според мен трябва да си идват с докоментацията ОК аиде някои ако има опит с такива операции надявам се ште го сподели. :)
Ти кво , мислиш си , че ние си нямаме опит и си измисляме ли ??? :D такава процедура ако имаш парите и нервите си заслужава всяка стотинка и всяко главоболие докато стане !!! защото ефекта от вървящата ти д13-ка до б16а2-ка в коша ти е ОГРОМЕН !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix
:drool: и аз съм се захванал с това.купих си едно катастрофирало кончерто с д16а9 и мисля да му използвам двигателчето и да го сложа на мойто кончерто което е д15б2. надявам се да нямам много ядове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

:drool: и аз съм се захванал с това.купих си едно катастрофирало кончерто с д16а9 и мисля да му използвам двигателчето и да го сложа на мойто кончерто което е д15б2. надявам се да нямам много ядове.

ами няма да имаш защото този двигател заводски се слага на кончерто :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix
:drool: много ме радват такива отговори. :) все си мисля че ще излезе нещо напреки .... но трябва да стане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

:balloon: много ме радват такива отговори. :drunk: все си мисля че ще излезе нещо напреки .... но трябва да стане.

оооо напреки ВИНАГИ ще излезе нещо.... сигурно ако хвана 2 еднакви хонди с 2 еднакви двигателя, произведени с 1 месец разлика, пак ще има разлики. Това винаги е така, макар че аз продължавам да твърдя че хонда имат доста добра взаимозаменяемост като говорим за домашни тунинг изпълнения.УСПЕХ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

:) много ме радват такива отговори. ;) все си мисля че ще излезе нещо напреки .... но трябва да стане.

оооо напреки ВИНАГИ ще излезе нещо.... сигурно ако хвана 2 еднакви хонди с 2 еднакви двигателя, произведени с 1 месец разлика, пак ще има разлики. Това винаги е така, макар че аз продължавам да твърдя че хонда имат доста добра взаимозаменяемост като говорим за домашни тунинг изпълнения.УСПЕХ
ами по мои наблюдения - ядовете ти се очертават около; тампоните на скоростната кутия и най вече полуоските :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ludemir

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ БЕГАЙ У ВАРНА И ТЪРСИ ДРАГИЧА, ТОЙ ИМА ТАКВОЗ ЖИВОТНО ТА ЗА VTI ИМАМ НА ПРЕДВИД,СЪБЕРИ ПАРИЧКИ И СКАЧАЙ В САМОЛЕТА. ТОЙ ПРОДАВА ХОНДАТА И НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ ТИ Я ДАДЕ. ТАКОВА МИ Е МНЕНИЕТО ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ ТВОЕТО КУПЕ Е С ЗАВОДСКИ 75 КОНЯ МОТОР А ВТИ Е С 160 КАК МИСЛИШ ДАЛИ ВТИ КУПЕТО НЕ Е ПОДСИЛЕНО . ПРОСТО КУПЕТО НЕМА ДАТИ ИЗДЪРЖИ НА НАТОВАРВАНЕТО :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ БЕГАЙ У ВАРНА И ТЪРСИ ДРАГИЧА, ТОЙ ИМА ТАКВОЗ ЖИВОТНО ТА ЗА VTI ИМАМ НА ПРЕДВИД,СЪБЕРИ ПАРИЧКИ И СКАЧАЙ В САМОЛЕТА. ТОЙ ПРОДАВА ХОНДАТА И НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ ТИ Я ДАДЕ. ТАКОВА МИ Е МНЕНИЕТО ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ ТВОЕТО КУПЕ Е С ЗАВОДСКИ 75 КОНЯ МОТОР А ВТИ Е С 160 КАК МИСЛИШ ДАЛИ ВТИ КУПЕТО НЕ Е ПОДСИЛЕНО . ПРОСТО КУПЕТО НЕМА ДАТИ ИЗДЪРЖИ НА НАТОВАРВАНЕТО :)

ами той иска да сложи д16 а не б16 и тя не е 160 коня и друг е въпроса, че д15б2 не е 75коня а 90 катъра :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darcosi

купетата на 1.3(EG3) и на 1.6VTi(EG6) са еднакви няма подсилвания просто VTi-то има доста подобрения по окачването,спирачките,сервото...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lazzo

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ БЕГАЙ У ВАРНА И ТЪРСИ ДРАГИЧА, ТОЙ ИМА ТАКВОЗ ЖИВОТНО ТА ЗА VTI ИМАМ НА ПРЕДВИД,СЪБЕРИ ПАРИЧКИ И СКАЧАЙ В САМОЛЕТА. ТОЙ ПРОДАВА ХОНДАТА И НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ ТИ Я ДАДЕ. ТАКОВА МИ Е МНЕНИЕТО ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ ТВОЕТО КУПЕ Е С ЗАВОДСКИ 75 КОНЯ МОТОР А ВТИ Е С 160 КАК МИСЛИШ ДАЛИ ВТИ КУПЕТО НЕ Е ПОДСИЛЕНО . ПРОСТО КУПЕТО НЕМА ДАТИ ИЗДЪРЖИ НА НАТОВАРВАНЕТО :tooth:

koлко му иска на тоя VTI.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ БЕГАЙ У ВАРНА И ТЪРСИ ДРАГИЧА, ТОЙ ИМА ТАКВОЗ ЖИВОТНО ТА ЗА VTI ИМАМ НА ПРЕДВИД,СЪБЕРИ ПАРИЧКИ И СКАЧАЙ В САМОЛЕТА. ТОЙ ПРОДАВА ХОНДАТА И НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ ТИ Я ДАДЕ. ТАКОВА МИ Е МНЕНИЕТО ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ ТВОЕТО КУПЕ Е С ЗАВОДСКИ 75 КОНЯ МОТОР А ВТИ Е С 160 КАК МИСЛИШ ДАЛИ ВТИ КУПЕТО НЕ Е ПОДСИЛЕНО . ПРОСТО КУПЕТО НЕМА ДАТИ ИЗДЪРЖИ НА НАТОВАРВАНЕТО :rolleyes:

koлко му иска на тоя VTI.
14800 му иска :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...