Jump to content
Guest slus4o

Диоди

Recommended Posts

Guest slus4o

Обмислям да пефасонирам светлините в купето и поразучих
каде може да се купи 12V-ви Диоди ето ви адресите:

"Комет Електроникс" , ул. "Цар Самуил" N-23 Карта

"Конрад" , ул. "Хан Аспарух" N-1 Карта

и двете се намират близко до Петте кьошета
парчето варви от 0,50 до 1,5 лв. зависи какви искате

ПС Ако някой друг като мен е решил или вече е направил
нещо Диодно в купето, нека сподели да не се стиска :hondarulez:

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Аз съм ги купувал мойте от Conrad... но не мисля че това за 12v ще рече че можеш да ги ползваш без резистор... или аз съм си купил други или тази информация е неточна.

Аз си бях взел сини най-силните и им запоих по едно резисторче накрая и така ги сложих на мястото на оригиналните крушки и си бачкаше добре, но: понеже диода има концентрирана светлина а лампата разсеяна не светеха както трябва. Или извода поне за мен е, че за самия километраж не са добри. за бутончета и подобни стават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DundyTheCroc

В купето съм си сложил един бял диод в жабката, но смятам да пробвам как ще стоят на таблото,макар че моето свети в много приятен бяло-виолетов нюанс.Иначе съм сложил бели диоди на габаритите и осветлението на номера, стана много добре, понеже пасват идеално и на таблото, и на светенето на касетофона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

Извинявам се за offtopic-а.... Предполагам не го знаеш това, но линкове към карти в bgmaps не се дават така с копиране на съдържанието на address bar-а, защото след много кратко време стават невалидни. Аз дори се учудих че се отвори сега. Вчера като беше постнал линк към мястото за регулиране на фарове при мен не се отваряше. Правилния начин е да избереш командата "Вземи линк" от менюто "Услуги" в дясно от картата. Тогава линка който получаваш е с валидност 1 месец и има вида

http://www.bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=58c477112f497b6e423e3b2b02cc6f20
А пък за по-дълготрайни линкове може да се ползва emaps.bg.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

Не е нужно диодът да е на 12V. Просто се слага подходящо съпротивление и всеки диод ще стане :drool: Последователно свързване също е вариант. Тука също има "електричарски" магазини.Тука има един много добър калулатор за съпротивления и който при зададени стойности изготвя схеми :)

Редактирано от Orlin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

....Аз съм ги купувал мойте от Conrad... но не мисля че това за 12v ще рече че можеш да ги ползваш без резистор......понеже диода има концентрирана светлина....

Предполагам не го знаеш това, но линкове към карти в bgmaps не се дават така с копиране на съдържанието на address bar-а, защото след много кратко време стават невалидни....Вчера като беше постнал линк към мястото за регулиране на фарове при мен не се отваряше.....Тогава линка който получаваш е с валидност 1 месец и има вида...

Не съм мноо по електрото и понеже знам че в колата всичко е 12 волта за това

такива търсех, но наистина пича каза че пак трябва резистор ама в сравнение

с тези от 1,5 волта тия от 12 са кат прасета и светът супер здраво а относно това

че има концетрирана светлина това се оправя като си купеш дуфузни диоди

Относно това за линковете най-добрия начин е да постнеш малките снимчици

на PicValley.com примерно и забравяш Ето пример пък и става най изчистено

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

За диодите, аз съм голям фен, и понеже съм с кристални светодиодни стопове , сложих отзад жълти за мигачите (с по 5-6 диода на крушка,сноп) и сини такива за вътрешните габарити. Не знам,но на мен ми изглежда супер, ще постна снимки като я снимам,малко като коледна елхичка,но аз така обичам! :balloon:Има само един проблем: много горят тези диоди, за 2 вечери половината диоди угаснаха от едната крушка, смених я, пак гаснат, странното е че не всички, а например от 8 горят 3. Уж са си за 12V , даже куплунга е същия,не мога да си го обясня... Идеи?

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

не мога да си го обясня... Идеи?

Made in PRC :balloon::drunk::fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Малко снимки!

:) То това е кат НЛО бе човек, можеш ли да снимаш стоповете денем

и ако имаш нещо светещо в купето :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Всеки един светодиод работи на някакво напрежение и на ограничен ток. Сиреч на всеки един светодиод е необходим резистор, които да ограничава тока, които протича през него. Значи можеш да сложиш обикновен светодиод и на 220 волта, стога да има подходящо съпротивление. Затова горят! Или ако са фабрично направени крушки (виждал съм и такива на Илиенци), резистора не е подбран подходящо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...