Jump to content
Guest My Honda

Махане на КАТАЛИЗАТОР

Recommended Posts

Guest My Honda

ЗдравейтеПрепоръчайте ми добър сервиз за за ми махнат катализатора. Проблема е, че катализатора ми е точно до двигателя VTEC-E D15Z3. В М-Комплект казаха, че не можели да ми помогнат :hondarulez: Другия ми въпрос е - гърне ли да сложа на мястото или тръба? При тръба звука щял да е по-силен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

по препоръка на чичо Виктор: сваляш го, взимаш чук и секач, ползваш ги по предназначение и го монтираш обратно :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Добре :hondarulez: а ако не искам да оплескам нещо, къде да отида за тази услуга?Благодаря за бързия отговор!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Добре :hondarulez: а ако не искам да оплескам нещо, къде да отида за тази услуга?Благодаря за бързия отговор!

Това което можеш да оплескаш е да скъсаш някой болт като го сваляш , но това не е пагубно , изрязва и се разпробива на старото място и слагаш болт с гайка и си свиркаш :P Но искам друго да те питам , запушен ли ти е катализатора , че искаш да го махаш ??? И друга тактика да ти кажа , като го свалиш и го избушиш събери излезналия материял в пликче или торбичка и го продай на колегата който изкопува катализатори :P едно 40-50 лв ще ти даде с материяла ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

И аз отдавна се тормозя по същата тема :hondarulez: D15Z1 ми е двигателчето и явно е същото като ма МайХонда. Един "специалист" ми каза, че е запушек катализатора, щото на високи обороти не върви, пущината... от друга страна в една тема казват, че май ще се "бъгне" ламбда сондата, ще се развали икономичността на колата... в една друга тема някой дава съвет да се замени целия елемент (не да се избушва) с тръба или гърне, за да може човек да си сложи катализатора обратно, ако дойдат по-лоши времена откъм Дървеница (КАТ).Ще се радвам да науча за по-нататъшното развитие на проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Колата върви добре. Но отзад много мирише на сяра като е студена. И аз се притеснявам да не се обърка нещо ако просто се "изтърбуши" А и незнам къде седи тази Ламда сонда

Редактирано от My Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Директно съм махнал катализаора, направих си нов фланец (рязане с флекс и малко пилене на ръка и става), после на мястото на катила сложих една доста широка тръба,после по-тесна и атка докато стигнах до размера на Ф50-която продължава докрай. Няма да реве много ако последното гърне ти е наред. Аз нямам никакво друго освен един ремус най-отзад. карам ве4е така от много месеци и нямам никакъв проблем!!!! Ако искате и снимки мога да ви хвърла!!!!!не съм избушвал катализатора и запазих цялата генерация назад в слу4аи 4е се наложи да си продавам колата и трябва да е върна в прили4ен вид :drool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

И нали се сещаш че като ти свалят катализатора си го взимаш.А ако смяташ да го истърбушиш взимаш праха или малките решетчици го събираш внимателно щото то пари струва :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest niko

ЗдравейтеПрепоръчайте ми добър сервиз за за ми махнат катализатора. Проблема е, че катализатора ми е точно до двигателя VTEC-E D15Z3. В М-Комплект казаха, че не можели да ми помогнат :blink: Другия ми въпрос е - гърне ли да сложа на мястото или тръба? При тръба звука щял да е по-силен.

Имам същия мотор и преди няколко дена ми махнаха катализатора в М-Комплект и ми завариха колектора, защото беше спукан на няколко места. Преместиха ми и сондата на друго място защото едната пукнатина беше засегнала резбата. МНого добре си свършиха работата според мен. В момента хондата вече не е като спънат кон както беше и се отпуши яко, дори е супер безшумна. Пробвай, мисля че и разхода ще ми падне сега, не съм засякъл още, но запушения катализатор дава грешка по принцип. Ще ти кажа допълнително за разхода. До момента беше 10 градско което е много за тоя мотор. Ако ходиш в М-Комплект обаче отиди направо на околовръстното не питай по магазините.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

ЗдравейтеПрепоръчайте ми добър сервиз за за ми махнат катализатора. Проблема е, че катализатора ми е точно до двигателя VTEC-E D15Z3. В М-Комплект казаха, че не можели да ми помогнат :hondarulez: Другия ми въпрос е - гърне ли да сложа на мястото или тръба? При тръба звука щял да е по-силен.

Имам същия мотор и преди няколко дена ми махнаха катализатора в М-Комплект и ми завариха колектора, защото беше спукан на няколко места. Преместиха ми и сондата на друго място защото едната пукнатина беше засегнала резбата. МНого добре си свършиха работата според мен. В момента хондата вече не е като спънат кон както беше и се отпуши яко, дори е супер безшумна. Пробвай, мисля че и разхода ще ми падне сега, не съм засякъл още, но запушения катализатор дава грешка по принцип. Ще ти кажа допълнително за разхода. До момента беше 10 градско което е много за тоя мотор. Ако ходиш в М-Комплект обаче отиди направо на околовръстното не питай по магазините.
Точно там ми казаха че не можели да помогнат. Ще отида пак, и без това минавам от там всеки ден. Колко ти взеха?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...