Jump to content
Guest Civic*6

Един въпрос за Mobile.de

Recommended Posts

Guest Civic*6

Въпросът е следния: Цените, които са посочени, с включен ДДС ли са, или той се начислява по-късно. Говоря за автомобилите, продавани от автокъщи, автосалони и др. юридически лица. Мисля, че това е важно за всички, които чакат 01.01.2007, за да си купят автомобил, и благодаря предварително на всички, които могат да внесат яснота!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Питаш за mobile.de дали има включен ДДС в цените си?Да виждаш нещо нередно в този въпрос?Как бате ще знаят в мобиле.де за твоето ДДС?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

знаят знаят ! и те го имат тоя данък и би трябвало да е начислен , и след нова година нещата ще се пообъркат с него ... ама не знам как стоят нещата със вземането и връщането му

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

Питаш за mobile.de дали има включен ДДС в цените си?Да виждаш нещо нередно в този въпрос?Как бате ще знаят в мобиле.де за твоето ДДС?

Бате, ДДС-то не е мое, има го във всички страни-членки. А това, че без да разбираш, се изказваш, говори само по себе си. Попитах дали немското ДДС от 16 % (от догодина 19%) е включено в обявените в mobile.de цени. Мисля, че не е толкова неразбираем въпроса. Аз предполагам, че е включено, но не съм сигурен. Иначе нямаше да питам. А колеги като surr3a1, които използват надменен тон и на всичко отгоре нищо не казват, предпочитам да не акат в темата ми! С риск да си изпрося някое предупреждение... Редактирано от Civic*6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

мисля че в цяла евтопа нямаш право да обявяваш цена която не е крайна ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

Въпросът е следния: Цените, които са посочени, с включен ДДС ли са, или той се начислява по-късно. Говоря за автомобилите, продавани от автокъщи, автосалони и др. юридически лица. Мисля, че това е важно за всички, които чакат 01.01.2007, за да си купят автомобил, и благодаря предварително на всички, които могат да внесат яснота!

...аз не съм голям данъчен експерт ... но до колкото зная , ДДС се плаща еднократно от крайния потребител , демек ако става въпрос за кола втора ръка , ДДС-то е вече платено от човека, който пръв е закупил автомобила , така че ДДС не би трябвало да се дължи ... поне аз така знам ... :P ДДС може би дължи прекупвача в/у парите които е сложил отгоре , но ... :P абе в резюме , мисля че това сa крайни цени обявени в mobile.de :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

........ДДС-то е вече платено от човека, който пръв е закупил автомобила , така че ДДС не би трябвало да се дължи ...

И аз поддържам мнението на колегата

И са к'во след 01.01.2008 отивам си аз до Дортунд на Майн купувам си VTi

идвам си в Софето и все едно съм ходил на пазар до Тутракан или бъркам нещо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Май на никой не му е ясно как ще стоят нещата :P да вземе някой дето знае да каже !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Те и тия от парламента не знаят май какво става още :P Не са измислили каква гимнастика да направят, че да има повече ЛАП-ЛАП-ЛАП :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

......Не са измислили каква гимнастика да направят, че да има повече ЛАП-ЛАП-ЛАП :P...

Ми те в устата с две ръце тъпчат, остава да минат и на други телесни части :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

Този репортаж не казва общо взето почти нищо, все пак е правен от БНТ... Така, сега да ви споделя дотук какво съм разбрал от новия Закон за ДДС, приятели, митничари и прочее държавна сган (да ме извинят съвестните чиновници, които са малцинство). От 01.01.07 покупката на лек автомобил втора употреба от българин в страна, член на ЕС, се води вътреобщностно придобиване, а не внос, както бе досега. Съответно мито не се дължи, дори и ако автомобилът не е европейско производство, защото такова е заплатено при покупката му като нов (да живеят японките :P ) . При ДДС има 2 варианта: 1. Покупката е от физическо лице, гражданин на ЕС, да речем германец. При този случай ДДС върху сделката не се начислява, НО ако сумата по тази сделка не надвишава 20 000 лева, включително всички предишни сделки на българина през календарната година (справка ЗДДС, бр. 63 на ДВ от 04.08.2006 г.). Т.е. може да си купиш колкото коли искаш, но за 1 година общата им стойност не трябва да надхвърля 20 000 лева. Това е едно от ограниченията да се вкарват много скъпи коли, аз мисля че е добра границата, за тези пари има доста добри Хонди :hondarulez: 2. Покупката е от автокъща, регистрирана по тамошния Закон за ДДС. В такъв случай ако цената, обявена в mobile.de е с ДДС, както предполагаме с колегите, при покупката автоматично се плаща и ДДС, което не може да се върне, освен ако купувачът не е юридическо лице. 3. Покупката е от автокъща, която обаче не е регистрирана по тамошния ЗДСС. Тук вече ми е мъгла, защото би трябвало да ти издадат фактура без ДДС и ти да си го платиш в България според новия ЗДДС. Освен това ме съмнява да има много такива нерегистрирани по ЗДДС автокъщи. Приходите от ДДС са доста голяма хапка за държавата- около 380 милиона лева, и лесно няма да се дадат. Затова се мислят разни компенсации като повишена такса за регистрация (вече е взето решение за размера, което още не е обявено, но ще е около 500-1000 лева), еко-такса -в момента е 80 лева, има предложения да скочи няколко пъти, но има и друг момент, че тя вече е платена в ЕС, а данъци и такси не могат да се дублират, питайте Унгария, която бе запазила двойното облагане с ДДС след приемането си, но след глоба от 80 милиона евро размисли... Предполагам ще се вдигнат и лимитите по гражданска отговорност, както и процентите по автокаско.В общи линии това е, ако някй знае нещо повече, или смята че някъде греша, моля да се включи. Надявам се, че съм бил полезен. За себе си вече съм решил, че ще чакам заветната дата, а по-скъпо няма да стане ;)

Редактирано от Civic*6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gilgamesh

Моето мнение е същото. Който, каквото ще да говори - по-скъпо няма да стане. Онзи ден гледах интевю с шефа на асоциацията на вносителите на нови коли - според него цените на новите коли ще скочат с 10% и повече защото ще започнат да идват чужденци да си купуват коли от България. Мене това обаче хич не ме интересува - не съм се засилил към нова кола. Каквито и начини да измислят за нови такси - никога няма да са колкото ДДС и сегашните тракси. Дори и да направят 500 лв. за регистрация пак е добре. И с това не може да се прекалява, защото ще скочат застрахователите - хората ще почнат да карат с хиляди пълномощни и практически чужди коли. Аз лично предполагам, че ще въведат изискване за Евро 2 или Евро 3 ако искаш да регистрираш колата. Това също едва ли ще е кой знае какъв проблем, защото все пак живеем в България - дали няма да се минава на тест за Евро, както се минава на годишен технически? От друга страна в момента още си траят точно какво ще се случи, защото всички тези вече внесени и непродадени коли нали са за милиони. Не бива да се шашка пазара на мксимум - хората трябва да продължат да си купуват коли и преди нова година. Помислете колко милиона има примерно само в Капитолия. С две думи - плановете ми са: събирам 3-4 000 Евро и вместо да си купя много добра '94 или прилична '96 Сивик направо се мятам на добра '98 или 2000. Каквото и да направят, ще излиза по-евтино да си купуваш стара кола до 5-6 годишна. Така че на работа и да пестим :hondarulez:

Редактирано от Gilgamesh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Добре , всичко много хубаво , но тази ЕКО такса ще се прилага ли и за плащане при положение , че си купил колата от България , т.е. предишната й регистрация не е в Дортмунт или Париж , а Сливен примерно ??? Ако ще се прилага такава такса , според мен цените би трябвало да паднат на продаваните в България " български " коли !!! Но наистина тогава не се знае дали няма да идват от Македония и Сърбия да купуват от Бъглария вече докарана стока от Германия , което мен ме съмнява , защото македонците и сърбите са тарикати и няма да се минат да купуват от надулите цени българи !!! както и обратното , българина не предпочита да купи вече докарана кола до България , защото знае , че ще му излезне по-евтино от Германия ил Италия !!! А ако доживеем цените на коли втора употреба в България да са както в Европа и да си купуваме сивици 5г за 500 евро :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Бате, ДДС-то не е мое, има го във всички страни-членки. А това, че без да разбираш, се изказваш, говори само по себе си.

Следкато претендираш за компетентност, би трябвало да именуваш въпросната такса по адекватен начин, защото тя определено не се казва ДДС там.Малко се издразних и реагирах малко остро за което се извинявам! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

А ако доживеем цените на коли втора употреба в България да са както в Европа и да си купуваме сивици 5г за 500 евро :hondarulez:

Вай, вай, вай.. чул те Господ! До скоро виждах мечтата си съвсем ясно, но като започна да се говори за Еко такса от 1000лв, регистрация 1000лв и пак ми се изкриви макарона. Ако имах поне малко гласност, и народа имаше такава и не "спеше", а се бунтуваше срещу решенията на долното ни правителство щях да се включа, и ако въведат ДДС или мито да кажем след 01.01, да се вдигнем и да се обяви в Стразбург, или там където е редно да се обявяват... да тръснат както каза човека по-горе една глоба от 80 000 ЕВРО на държавата, а тогава да видят. Реве ми се като си помисля, че държавниците карат Мерцедеси за пъти, пъти и пъти и пъти и пъти повече пари от вашите коли, от дори най-скъпата Хонда, която можеш да си купиш. Осрахме темата много неприятно, и въпреки реалната опастност 1net да ми вкара 10% ++ ще си излея мъката. Айде с мир.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

Логично е да се смесят мненията и очаквнията на хората с недоволството към т.нар. "управляващи", макар че по-подходящо би било да ги наричаме "усеряващи"...А на ЕС се кефя не толкова че ще ще можем да си купим по-изгодно коли, а че най-сетне ще започнат да се спазват някакви правила, пък било то и не наши! Не че там няма корупция, но е по-възвишена(невидима) и не дразни толкова :hondarulez: Все пак темата е полезна и изводът е: От сегашния БГ автопазар по-скАпо НЕМА! Айде със здраве!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колеги празнувайте ;) Сега чух по новините , че догодина няма да има ДДС над автомобилите и то няма да бъде компенсирано с Еко такса на приблизителна стойност като ДДС-то ;) Сега остава да се реши какво ще правят с подхвърлянето за това , че не може да се вкарват коли под 2003 г. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

Сега остава да се реши какво ще правят с подхвърлянето за това , че не може да се вкарват коли под 2003 г. :D

То вече е решено, само че не от наще кауни, а от ЕС. Какво значи да не се вкарват коли под 2003? След като веднъж са регистрирани на територията на която и да е страна-членка, копче не могат да ти кажат-това е все едно да ми забранят да си взема кола от Варна и да си я регистрирам в Добрич. Виж ако става дума за първоначална регистрация в ЕС, тогава е друго-демек от USA нема да стане ;) . Но аз мисля, че има достатъчно добри Хондета у Европата...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Логично е да се смесят мненията и очаквнията на хората с недоволството към т.нар. "управляващи", макар че по-подходящо би било да ги наричаме "усеряващи"...А на ЕС се кефя не толкова че ще ще можем да си купим по-изгодно коли, а че най-сетне ще започнат да се спазват някакви правила, пък било то и не наши! Не че там няма корупция, но е по-възвишена(невидима) и не дразни толкова ;) Все пак темата е полезна и изводът е: От сегашния БГ автопазар по-скАпо НЕМА! Айде със здраве!

Oграничение за годините на колата също няма да има. Полша преди да влезе в ЕС през 2004 г. имаше забрана за внос на втора употреба коли над 5 години. След влизането им тази забрана отпадна. Доколкото знам от БГ познати, които живеят в Полша и Чехия, за по-старите коли се плащат по-високи годишни данъци, но те не са фрапиращи.А що се отнася до чисто новите коли, които ще се продават в БГ, то при тях ще има повишение на цената с 10-15 % на най-евтините модели. Причина за това е задължителното оборудване за безопасност на новите коли, които се продават в ЕС (въздушни възглавници, многотчокови колани и тн).

Колеги празнувайте :blink: Сега чух по новините , че догодина няма да има ДДС над автомобилите и то няма да бъде компенсирано с Еко такса на приблизителна стойност като ДДС-то :D Сега остава да се реши какво ще правят с подхвърлянето за това , че не може да се вкарват коли под 2003 г. :unsure:

Достатъчно колата да е минала технически преглед в Европа, нищо не могат да ти забранят! :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...