Jump to content
Guest west bam

гарнитура на глава

Recommended Posts

Guest west bam

приятели помогайте един приятел има проблем постоянно сменя гарнитура на главата колата му е Д14 А1 4г шлайфал е главата 2 пъти и пак му дава провлеми дайте съвет със сигурност иска да я види на компютър съмнява се да няма микропукнатина на главата дайте съвет каде най добре да занесе главата то каде да си купи читава гарнитура на колко да се стегне и така нататък смегя вече 4-та гарнитура след смяната кара около 10хил.км и пак се избушва той е много отчаян давайте съвети мерси предварително знам че тук има компетентни колеги така че пишете :yawn:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Баща ми преди години имаше същите проблеми.... и в края на крайщата се оказаха гарнитурите проблем.нека си шлайфа главата пак, да изчисти добре повърхността на блока и ако има нужда да го шлайфа на рък ( прави се с голям абразивен камък... леко и спокойно) и да си купи от омбре или от сервиза на Бултрако една метална гарнитура за д16З6 ( или Д15З я водят също)как се стяга го пише в менюъл-а.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

приятели помогайте един приятел има проблем постоянно сменя гарнитура на главата колата му е Д14 А1 4г шлайфал е главата 2 пъти и пак му дава провлеми дайте съвет със сигурност иска да я види на компютър съмнява се да няма микропукнатина на главата дайте съвет каде най добре да занесе главата то каде да си купи читава гарнитура на колко да се стегне и така нататък смегя вече 4-та гарнитура след смяната кара около 10хил.км и пак се избушва той е много отчаян давайте съвети мерси предварително знам че тук има компетентни колеги така че пишете :yawn:

и къв е проблема? смесва маслото с вадата, прекъсва някой цилиндър, няма компресия в някой цилиндър и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

проблема е в това че почва да харчи антифриза а не смесва водата с маслото значи трябва да си вземе метална гарнитура а предполагам че е добре да си я занесе да му я видят на компютър главата а после да я шлайфа или след шлайфането да я занесе на компютър а какви са цените на металните гарнитури и задалжително ли трябва да е с метална гарнитура? :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

мии ако ще я води на чичко компютър да ч води преди шлайфането.металните са около 80лв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Мерси за информасията 1net ако се сетиш нещо друго по въпроса сподели :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

Значи пич най добре е ако смята пак да я шлайфа /и да не е шлайфа/.Е хубаво да се направи водна проба така нареченото "надуване".Чрез тази проба се разбира дали има микропукнатини.А доколкото за гарнитурата незнам задължително добра марка.Незнам за Хонда каква марка но ако имат Elring ще си 6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

а какво представлява това" надуване" може ли да ми обясниш процедурата :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

И аз така знам , че "надуват" главата и по този начин се разбира за пукнатини.Даже знам едно място кадето ги "надуват" и даже ги заваряват ако е възможно на спуканото място , но заварявана глава не си е работа.Също така знам , че струва 15 лв. проверката с "надуването". Ако искаш да ти обясня каде е мястото звънни:0887421831

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

ами "надуването" тва е водна проба не знам точно каква е процедурата не съм гледал но сигурно пускат вода в главата под налягане и гледат за малки пукнатини.Хубаво е да се направи.След което слагаш една хубава гарнитура.После мажат с силикон малко не от гадния червения а от има един сив на Elring мисля че 6 лева струва много е добър.И както казаха по нагоре щлайфат с камък малко на ръка блока и така .Слагаш и караш :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...