Jump to content
Guest De Puta Madre

Проблем със скоростите

Recommended Posts

Guest De Puta Madre

Колеги,моля за помощ!Значи,Когато е студена всичко е наред, но в задръстване като поседя малко и първа ,втора ,първа ,втора,знаете как е и първата почва да се затрудниава и да не иска да влезне,или пък влиза на два етапа,с напъване,много трудно.Също с прехода 3-2 ,на 2500-3000 оборота обикновено я пробвам,адски трудно,чак чегърта зъбците-хърррр. :yawn: Така я взех преди четири години и нищо не помогна до сега.Масло, съединител,тия работи!Някакви идеи :yawn: Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Колеги,моля за помощ!Значи,Когато е студена всичко е наред, но в задръстване като поседя малко и първа ,втора ,първа ,втора,знаете как е и първата почва да се затрудниава и да не иска да влезне,или пък влиза на два етапа,с напъване,много трудно.Също с прехода 3-2 ,на 2500-3000 оборота обикновено я пробвам,адски трудно,чак чегърта зъбците-хърррр. :yawn: Така я взех преди четири години и нищо не помогна до сега.Масло, съединител,тия работи!Някакви идеи :yawn: Благодаря

смяна на лагери и синхронизатори ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

смяна на лагери и синхронизатори ;)
Както каза колегата по-горе,събаряш кутията и сменяш синхронизатори.Лагерите са NTN и не са евтини.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Както каза колегата по-горе,събаряш кутията и сменяш синхронизатори.Лагерите са NTN и не са евтини.

Защо и лагерите?Лагерите обикновено се чуват, заради тях не може да не превключва добре. Главната причина може да е синхронизаторите, но и не само те.На мен ми се случи да не превключва добре скоростната кутия. Симптомите бяха точно както ги описва колегата. Взех една "нова" кутия и един съединител, че не го знаех на колко е стария и вкарах колата в бокса. Оказа се, че проблема не е в скоростната кутия изобщо, тя си е здрава. Проблема беше само в съединителя. Той беше много износен, но не боксуваше. Една пружина се беше износила и почти изпаднала. За това като съм натискал съединител, тя е опирала някъде и не е отлепял както трябва и аз съм се опитвал да превключвам на полу-сединител.Разказах го малко като лаик, но преразказвам думите на механика и като не разбирам много не искам да навлизам в подробности.Виж си първо сеъдинителя Колега, после ако имаш проблеми почвай скоростите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Аз също съм свидетел как една смяна на съединител прави чудеса в този аспект ! Макар ,че не беше на хонда ... но това в случая няма значение :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

на мен Омбре ми каза че съм си изкъртил някаква планка на педалите и все-едно не натискам педала докрай ... и скоростите не влизат - трябва да вкарам първо голяма и после някоя от малките ,но това само от спряло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

на мен Омбре ми каза че съм си изкъртил някаква планка на педалите и все-едно не натискам педала докрай ... и скоростите не влизат - трябва да вкарам първо голяма и после някоя от малките ,но това само от спряло

а ти кво направи със снимките които ти пратих? ако искаш и комплекта с педалите ми стой :D

п.с. кат няма каки се занимаам с педали :):D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...