Jump to content
cekocek

Лампа в багажника

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Сивик 6та генерация, нямаше лампичка в багажника, а оставено само място за такава, но аз и намерих  :D :D  Та въпросът е следния- как и къде да я завържа?

Редактирано от cekocek

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,за да се свърже лампата в багажника трябва да има прекъсвач за отворен багажник подаваш на лампата ( + ) от някъде( постоянен плюс ) а другия извод към въпросния прекъсвач такъв като на вратите те обикновено са вързани заедно когато е отворена врата или багажник този прекъсвач подава ( - ) замасява плафоните и лампата в багажника.Ако нямаш оригинално си купи един прекъсвач ,като тези на алармите основата е замасена а свободния край към лампата в багажника и готово.

Ето какво имам предвид:

Публикувано изображение

Редактирано от reksoman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда от още прекъсвачи, багажника си има такъв, ако не ти се търси си вържи лампата към плафона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колвга, reksoman, ще ми помогнеш ли с постоянния +, не се сещам да има отзад такъв Публикувано изображение

Иначе най- лесно би било да я вържа към габарит например.

Благодаря и на двамата. Утре ще се позанимавам и ще пиша, като има развитие Публикувано изображение

Редактирано от cekocek

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разрови се хубаво, трябва да имаш електроинсталация до лампата. Или потърси, къде е прекъсната. Виж какво има в гумираната изолация. От багажната врата, към купето. там минават всички кабели. Отделно си огледаи, каде ти е заводския прекъсвач по вратата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако я вържеш на габарита, лампата ще свети само като габаритът ти свети : )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колвга, reksoman, ще ми помогнеш ли с постоянния +, не се сещам да има отзад такъв Публикувано изображение

Иначе най- лесно би било да я вържа към габарит например.

Благодаря и на двамата. Утре ще се позанимавам и ще пиша, като има развитие Публикувано изображение

как ще я вържеш към габарита бе човек :D Трябва да свети при активен плафон (отворена врата/багажник), а не при пуснати габарити или фарове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз съм с 6-та купе и фабрично си имам лампа в багаждника.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закачих го за плафона, но се оказа, че багажникът ми не е в цялата схема Публикувано изображение Когато отворя врата и плафонът свети, тогава светва и багажникът, а когато отварям петата врата- никаква реакция. Явно нямам такъв прекъсвач.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от cekocek

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш, имаш ;) Иначе нали се сещаш, че ако нямаше отзад прекъсвач, алармата ти нямаше да се разсвири при отваряне на багажника и могат да ти гепат колата...Аз досега не съм виждал 6-та ген. като твоята да няма..............провери хубаво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш, имаш ;) Иначе нали се сещаш, че ако нямаше отзад прекъсвач, алармата ти нямаше да се разсвири при отваряне на багажника и могат да ти гепат колата...Аз досега не съм виждал 6-та ген. като твоята да няма..............провери хубаво.

Ок, съгасих се, че имам, и индикаторът на таблото нямаше да свети. Тези дни ще прекунстроирам проекта Публикувано изображение ще оставя +- а, а другият край трябва да закача за този прекъсвач или обратно ? Редактирано от cekocek

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега стига си се мъчил. Обърни се, към някои колега, със същият модел. Няма начин да не виждаш прекъсвача, и куплунга, или поне някакви жици. Ако вратата ти е сменена, това е друг въпрос. Но както сам каза, щом индикатора ти светва, при отворена багажна врата, значи ти работи прекъсвача. Огледай се хубаво, намери го. Към него идва постоянен плюс.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата по горе би трябвало да имаш оригинално прекъсвач той не се вижда а се намира на механизма за заключване на багажника ако отвиеж механизма захванат към купето на него има кабел който е за индикацията за отворен багажник там свързваш (-) на плафона.А що се отнася до (+) може да се наложи да прекараш един кабел от бушоните и да го свържеш с другия край на плафона.;)П.С Прекъсвача за багажника замасява лампата на таблото (отворен багажник)!

Редактирано от reksoman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благосаря за готиния отгожор :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали сме колеги,трябва да си помагаме ;).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...