cekocek 121 #1 Публикувано 20 Август, 2012 (Редактирано) Здравейте, колеги. Сивик 6та генерация, нямаше лампичка в багажника, а оставено само място за такава, но аз и намерих :D Та въпросът е следния- как и къде да я завържа? Редактирано 20 Август, 2012 от cekocek Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
reksoman 1 #2 Отговорено 22 Август, 2012 (Редактирано) Здравей колега,за да се свърже лампата в багажника трябва да има прекъсвач за отворен багажник подаваш на лампата ( + ) от някъде( постоянен плюс ) а другия извод към въпросния прекъсвач такъв като на вратите те обикновено са вързани заедно когато е отворена врата или багажник този прекъсвач подава ( - ) замасява плафоните и лампата в багажника.Ако нямаш оригинално си купи един прекъсвач ,като тези на алармите основата е замасена а свободния край към лампата в багажника и готово. Ето какво имам предвид: Редактирано 22 Август, 2012 от reksoman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #3 Отговорено 23 Август, 2012 Няма нужда от още прекъсвачи, багажника си има такъв, ако не ти се търси си вържи лампата към плафона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #4 Отговорено 23 Август, 2012 (Редактирано) Колвга, reksoman, ще ми помогнеш ли с постоянния +, не се сещам да има отзад такъв Иначе най- лесно би било да я вържа към габарит например. Благодаря и на двамата. Утре ще се позанимавам и ще пиша, като има развитие Редактирано 23 Август, 2012 от cekocek Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #5 Отговорено 23 Август, 2012 Разрови се хубаво, трябва да имаш електроинсталация до лампата. Или потърси, къде е прекъсната. Виж какво има в гумираната изолация. От багажната врата, към купето. там минават всички кабели. Отделно си огледаи, каде ти е заводския прекъсвач по вратата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragijev 50 #6 Отговорено 23 Август, 2012 Ако я вържеш на габарита, лампата ще свети само като габаритът ти свети : ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #7 Отговорено 23 Август, 2012 Колвга, reksoman, ще ми помогнеш ли с постоянния +, не се сещам да има отзад такъв Иначе най- лесно би било да я вържа към габарит например. Благодаря и на двамата. Утре ще се позанимавам и ще пиша, като има развитие как ще я вържеш към габарита бе човек Трябва да свети при активен плафон (отворена врата/багажник), а не при пуснати габарити или фарове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Traccer 12 #8 Отговорено 23 Август, 2012 Колега аз съм с 6-та купе и фабрично си имам лампа в багаждника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #9 Отговорено 24 Август, 2012 (Редактирано) Закачих го за плафона, но се оказа, че багажникът ми не е в цялата схема Когато отворя врата и плафонът свети, тогава светва и багажникът, а когато отварям петата врата- никаква реакция. Явно нямам такъв прекъсвач. Редактирано 24 Август, 2012 от cekocek Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #10 Отговорено 24 Август, 2012 Имаш, имаш Иначе нали се сещаш, че ако нямаше отзад прекъсвач, алармата ти нямаше да се разсвири при отваряне на багажника и могат да ти гепат колата...Аз досега не съм виждал 6-та ген. като твоята да няма..............провери хубаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #11 Отговорено 24 Август, 2012 (Редактирано) Имаш, имаш Иначе нали се сещаш, че ако нямаше отзад прекъсвач, алармата ти нямаше да се разсвири при отваряне на багажника и могат да ти гепат колата...Аз досега не съм виждал 6-та ген. като твоята да няма..............провери хубаво. Ок, съгасих се, че имам, и индикаторът на таблото нямаше да свети. Тези дни ще прекунстроирам проекта ще оставя +- а, а другият край трябва да закача за този прекъсвач или обратно ? Редактирано 24 Август, 2012 от cekocek Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #12 Отговорено 24 Август, 2012 Колега стига си се мъчил. Обърни се, към някои колега, със същият модел. Няма начин да не виждаш прекъсвача, и куплунга, или поне някакви жици. Ако вратата ти е сменена, това е друг въпрос. Но както сам каза, щом индикатора ти светва, при отворена багажна врата, значи ти работи прекъсвача. Огледай се хубаво, намери го. Към него идва постоянен плюс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
reksoman 1 #13 Отговорено 26 Август, 2012 (Редактирано) Както каза колегата по горе би трябвало да имаш оригинално прекъсвач той не се вижда а се намира на механизма за заключване на багажника ако отвиеж механизма захванат към купето на него има кабел който е за индикацията за отворен багажник там свързваш (-) на плафона.А що се отнася до (+) може да се наложи да прекараш един кабел от бушоните и да го свържеш с другия край на плафона.П.С Прекъсвача за багажника замасява лампата на таблото (отворен багажник)! Редактирано 26 Август, 2012 от reksoman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #14 Отговорено 26 Август, 2012 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #15 Отговорено 27 Август, 2012 Благосаря за готиния отгожор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
reksoman 1 #16 Отговорено 27 Август, 2012 Нали сме колеги,трябва да си помагаме . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове