Jump to content
Guest Diado Mraz

РиМЕТ - някой има ли впечатления

Recommended Posts

Guest Diado Mraz

Значи докато се ровех и търсех каква е компресията на нов Д15Б2 попаднах на този линк И понеже мойта копресия е около 9.1 при фабрична 9.2 се чудя дали има смисъл и какъв ще е ефекта от едно такова нещо.Според мен поне по това което прочетох звучи добре за "профилактика" на 13 годишни двигатели :hondarulez: , но може и да е пълен shit...Затова ако някой има наблюдения или още по-добре ако е ползвал таков нещо, нека сподели....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Вместо да наливаш пари за глупсоти си смени сегментите.Тая добавка е зле!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Значи докато се ровех и търсех каква е компресията на нов Д15Б2 попаднах на този линк И понеже мойта копресия е около 9.1 при фабрична 9.2 се чудя дали има смисъл и какъв ще е ефекта от едно такова нещо.Според мен поне по това което прочетох звучи добре за "профилактика" на 13 годишни двигатели :yawn: , но може и да е пълен shit...Затова ако някой има наблюдения или още по-добре ако е ползвал таков нещо, нека сподели....

Струва ми се,че бъркаш степен на сгъстяване и компресия.9.2 е степента на сгъстяване,а компресията ти трябва да е нещо 11-12 атмосфери,барове кой както предпочита.А относно добавката и подобни добавки напълно подкрепям колегата по-горе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest De Puta Madre

Колега,имам опит,не върши никаква работа.Освен да съсипеш двигателя друго не знам.Не се занимавай с глупости.Все пак караш Хонда.Ако имаш проблем обърни се към специалист.Успех :yawn:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Diado Mraz

Мерси на всички, отказвам се от това нещо.А някой да има инфо колко струват сегменти+смяна и какъв ефект може да има?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest De Puta Madre

Около 400 кинта.Сегменти,ганитура на глава,на картер.Ефект=Спираш да доливаш МАСЛО и малко повече мощност :drool: Не пуши,върви по гладко...Тия неща+ще знаеш в какво състояние ти е моторчето.Каво повече :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

110лв.сигменти,85лв.комплект гарнитури на Payen-Гуми4ките не влизат в комплекта-те са 2.60лв. на бройка ,това е в Пловдив :balloon: смяната върви разли4но от 120 до 160лв.Шлаив глава 15-35лв-само за инфо.

Редактирано от Zenko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest insane

110лв.сигменти,85лв.комплект гарнитури на Payen-Гуми4ките не влизат в комплекта-те са 2.60лв. на бройка ,това е в Пловдив :fun: смяната върви разли4но от 120 до 160лв.Шлаив глава 15-35лв-само за инфо.

Колегата даде добри цени според мен, ефекта наистина си заслужава... приемете го като прераждане!Моята имаше отвратителна компресия и над 4000 об. лудо гореше масло, личния ми рекорд е литър масло за 800км :hug::( След смяна на сегменти, гумички + биални лагери (които е особено важно да смените заедно със сегментите) трябва да сте кротки и примерни или да дадете колата си на баба си да я кара около 2000км... за да не вдига над 3500об. и не натиска до долу дясното педалче :balloon: и когато майстора ви каже "е сега вече може да й спреш тока :fun: " скачате да проверите каф е ефекта от цялата история ;):fun: Двигателчето мърка, пали от 1/4 оборот, намали разхода с около 0.5л/100км И ИМА СТРАХОТНИ ВИСОКИ ОБОРОТИ... :bye::/ Аз лично не съжалявам за нито левче от парите за процедурата ;) и определено имах нужда... върна ми 10-на избягали кончета... :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Diado Mraz

Мерси колеги :D Значи мойта кола не гори масло въобще :D Даже бих казал, че върви доста добре като съм засичал на няколко гонки с други подобни Хонди. Единственото което ме притеснява, че отвреме на време малко се по-спъва и върви доста по-зле от обикновенно (все едно е запушена (а това се случва на случаен принцип - например сутринта е била ок, на следващото тръгване е спъната, после пак е ок) и веднъж на месец два има "изгърмяване" на газове през гърнето), но и минава и пак става бегачка :D (може да е ламбдата или нещо такова). Някакви идеи за това? :) А принципно на "здрав" двигател има ли ефект ако се сменят сегменти, шлайфне се главата, шлайфнат се клапаните и т.н.? (или е само наливане пари на вятъра)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

според мен може би не е двигателчто а по електониката и запалването

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobifen

не пипай мотора ,ами погледни първо гърнетата ,после катализатора.аз имах преди години същия проблем на тоя мотор и се оказа че задното гърне е вътре на парцали и ватата беше запушила изхода на гърнето.но не слагай какво да е гърне за да не го сменяш след година ами си сложи уолкър.и обезшумяването е по добро и ще те изкара доста повече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

чисто любопитство - някой "виждал" ли е ефекта от такова нещо?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Diado Mraz

не пипай мотора ,ами погледни първо гърнетата ,после катализатора.аз имах преди години същия проблем на тоя мотор и се оказа че задното гърне е вътре на парцали и ватата беше запушила изхода на гърнето.но не слагай какво да е гърне за да не го сменяш след година ами си сложи уолкър.и обезшумяването е по добро и ще те изкара доста повече

Мерси колега и аз имам ниакакви подобни съмнения.Мисля някой ден да откача гърнето и да тествам как ще върви колицата.Наистина може гърнето да е пълно с боклуци :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

РиМЕТ - някой има ли впечатления

Ако си сипеш боза за 60 ст. ще има сащият ефект, мога да се обзаложа!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...