Jump to content
mike_kz

Проблем със спирачки и ABS

Recommended Posts

Здравейте парво на всички.Започвам от самото начало и какво сам правил.Проблема с колата е че нямаше задни спирачки,вдигам на крик завартам колелото и няма никой,забелязах че задните дискове са раждясали и от там започна всичко общо взето.Четох из форума,питах познати и се стигна дотам,че няма налягане в помпата.Дадоха ми две втора употреба,приятели са ми,казаха че работят.Една която разпределя за колелетата и тази под акомулатора която мисля е за АBS-а точно.Моята старата я разглобих и бяха блокирали едни щифтове ватре,оправих ги както беше писано в една тема тук,но четките и са за смяна и о-прастените така че сложих тази която ми дадоха.Смених и горната голямата и дойдоха спирачките.Напалних парвата като потече я завих кам голямата.там като се напални завих вси4ки останали изходи,не е идеално обезваздушаване но за пробата ковеше здраво,покарах я спираше много добре,но не сам забелязал че една дифтунга е паднала на долната помпа и изтече всичко.Странното е,че като спра по рязко тази помпа за abs-a започва да бучи няколко секунди и спира, като сам спрял вече и сам пуснал педала на спирачките продалжава малко и спира.Изхварля течност от мястото на което сам пропуснал дифтунгата,ще го оправя утре че затамнях.Колата когато я купих нямаше abs i сега пак няма,но искам да го оправя.Може да има много проблеми таи като не се знае колко време е без abs.Teча ще го отстраня това е ясно.100% сам допуснал някаде грешка.Интересува ме каде е буксата за самодиагностика таи като ми дават различни савети и досега не сам я намерил.Защо се вклучва тази долната помпа,а колелетата продалжават да се татрят,предполагам се губи налягане от този теч утре ще видя как е след отстраняването му.Махната е лампата на таблото за abs-a,сложих да видя какво става-давам на контакт лампата светва,паля и угасва,но след няколко километра градско като се използва спирачка се вклyчва пак,значи има проблем.Трябва ми място на буксата,да видя какви грешки дава и да отстранявам едно по едно докато го оправя.Точно с това досега не сам се занимавал затова имам нужда от вашата помощт.Ще бада благодарен на всеки каквото и да ме посъветва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих се със всичко,спирачките работят,abs-a работи.5 години поне не е работил,изкарах касмет,че се разминах с 2 помпи.Темата може да се закрие.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички Honda фенове.Аз имам един малко по особен проблем от 2 дена имам колата и е Akord 2.0is 1994г.като натиска педала на спирачките си спира добре но точно като е вече почти спряла почва да бучи нещо странно отдясно ,чува се от жабката и педала се повдига като издава много странен звук нещо като щракане на каре.Моля някой ако може да ми даде съвет ще съм адски благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...