mupk0 3 #1 Публикувано 4 Август, 2012 (Редактирано) Добър ден...темата ще е дълга както го усещам и пълна с въпроси.Надявам се да помогнете.Имаме кола,която не е Honda.Въпреки това мисля,че не е проблем да помогнете,защото въпроса е свързан пряко с нея.1.6 и е с карбуратор.Върви супер след разни доработки из железата.Понеже за безпари може да се направи турбо,реших с мой познат(автомонтьор) да се заемем.На този етап събирам още информация и кое как и защо.Проблема с вакуумното делко,турбината,пътищата е решен.Остана пълненето.Колата ще се кара на ниско налягане(0.4-0.5) и на газ също.Дотук добре.Карбуратора става идеално за тази цел->каране на газ,защото на бензин карбуратора няма как да впръсква бензина.Който е запознат поне малко му е ясно защо.Затова реших да направя колата моно инжекцион.Окей няма проблеми.Има други модели от моята марка на който спокойно може да се сложи моно инжекциона,но проблема е ,че сместа обеднява на около 3-4000 оборота на бензин при 0.5(тествано на няколко коли) и слагат втора дюза,която я стане я не.Веднага се сетихме за вашата марка.Доколкото той и аз сме запознати(той рядко ремонтира хонди,да не кажа,че почти не ремонтира) че има модели на монотата ви с по 2 дюзи.На кой мотори се слагат тези моно инжекциони с 2 дюзи?На някой 90конни или повече?Ако да въпросите са следните: 2рата дюза пръска през съпротивление?Какво командва кога втората дюза да пръска?Какво командва дюзата колко да пръска?Универсална ламбда сонда може ли да се ползва за този тип инжекция?За да пренеса моноинжекциона на друга кола,освен самото моно,инсталация и компютър(не знам дали има разни дебитомери и прочие) какво ми трябва друго(ламбда сондата няма какво да я коментираме)?Има ли го този проблем при ваши колеги правили колите си турбо и да са ги оставяли със старите си управления и прочие?Пак ли обеднява или така като е с 2 дюзи всичко е наред?Комплект моно долу горе какви пари върви?Благодаря предварително за отговорите Редактирано 4 Август, 2012 от mupk0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове