Jump to content
Guest SLADURA

Проблемче с Подаването на газ!

Recommended Posts

Guest SLADURA

От два три дена и аз мога вече да се радвам на моята красавица. Но от както съм е взел ми прави един много кофти проблем и не мога да го намеря от каде е ?!?! Ходих на ЕЛКОН и те не ми го намериха ;) ... ако някой има представа да ми каже ще съм му много благодарен. Междо другото утре ще ходя да е закача на компютър на дълга диагностика 4ч да видим и там кво ще каже. После ще пиша да ви кажа ако разбера какво е!Та по същество : Хондето е купено от Италия и не е карано поне 4месеца. Колата хълца като и подам рязко газ! Подскача цялата и това е много изнервящо. Като сменям скорости забива носа на пред щото пак хълца! (от вън изглежда че се уча да карам- много е зле!) Ако и давам плавно обороти всичко е на ред но варна ли си крака от газта и да и дам пак - ТЦ!По колата съм сменил 3ремъка, Ангренажен Ремък, Ролка, Масло, Свещи, Горивен и Маслен филтър, Спортен филтър и тн. Ако някой е имал същия проблем да кава как го е отстранил, да не крие ;) !Благодаря ви предварително :);) ;) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

малко ме съмнява 4 часа диагностика да ти помогнат :) ама вземи кажи поне кои модел е , с кой двигател....хрумвало ли ти е да сложиш една добавка за почистване на инжектори и да налееш половин резервоар а не цял както пише на опаковката. УСЕХ и да напишеш какъв е двигателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Аз го имам същия проблем(д13б2) Омбре каза че е от карборатора мисля да пробвам с добавака в половин резервоар и ще видим какво става

Редактирано от krasimir_01

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

добавка и половин резервоар ви препоръчвам само за прочистване на системата + малко от горивната камера, при никакви други проблеми няма да помогне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest SLADURA

значи днес компютъра не хвана нищо ;( Колата е Сивик 95г 1.5 Д15Б2, аз още вчера бях сложил добавка за почистване на прах, днес сложих за почистване на дюзи и мисля че има малки подобрения, но май си фантазирам щото вече и свикнах с проблема и не е настъпвам до дупка. Иначе на цял резорвар и сложих добавка STP за замърсения, а на половин резорвар и сложих пак от същата фирма за почистване на дюзите. Не знам какво да правя вече. Някой ми каза че е от капачката на разпределителната котия и нея е смених, и пак същото. Други ми казаха че е от МАП сензора, пробвах с друг мап сензор от една морга, и пак беше същата работа.Рестартирах и компютъра за грешки - и пак не.Днес и свалих катализатора - НЕЗабелязах че хондето ми пуши и гори масло май, това ако и е проблема не знам вече, другата седмица ще и сменя гумичките че вече много праи ми дойде - дано да се оправи. Междо другото е пробвах вчера за МАХ скорост и не съм много впечетлен :lol: 180 ;( Кажете ми какво да е правя, Кога има срещи на клуба за да е погледне някой Хондаджия и да си каже мнението. Питам отностно срещите в Пловдив и в София.Благодаря за бързите реакции на колегите във форума, а ако някой се сеща още нещо да казва, а аз ще казвам пък какво съм и сменил и какъв е резолтата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

ако не си поглеждал в каталог максималната скорост на сток д15б2 е - 180км/чтака че ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BaT^SmoukofF

ако не си поглеждал в каталог максималната скорост на сток д15б2 е - 180км/чтака че ....

:rolleyes: хехе, и откога гледаме всички колко ни е мах. скоростта по каталог? ... на моя Д15Б2 пише 176 или 178, а вчера летях с 210 по магистралата...идеята ми е че колегата реално погледнато има някав проблем, ими се струва че трябва всичко да приключи при ОМБРЕ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

:rolleyes: хехе, и откога гледаме всички колко ни е мах. скоростта по каталог? ... на моя Д15Б2 пише 176 или 178, а вчера летях с 210 по магистралата...идеята ми е че колегата реално погледнато има някав проблем, ими се струва че трябва всичко да приключи при ОМБРЕ...
колега то може и 300 да ти е показвал километража ама има теми за отклонението на скоростомера и размера на гумите ти дават отклонение ако не са оригиналния и казвам че е за сток д15б2 едва ли производителя лъже :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

защо бе колега 180 е екстра за твоята машина :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest SLADURA
Определено не се движи по този начин, а и това което дават по каталог - не винаги е истината :lol: .... кажете каде е този омбре за да направа количката както трябва, че много си ме кефи ;) Благодаря предварително ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Определено не се движи по този начин, а и това което дават по каталог - не винаги е истината :lol: .... кажете каде е този омбре за да направа количката както трябва, че много си ме кефи ;) Благодаря предварително ;)
АЙДЕ ЦЪК ТУК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest micro

От два три дена и аз мога вече да се радвам на моята красавица. Но от както съм е взел ми прави един много кофти проблем и не мога да го намеря от каде е ?!?! Ходих на ЕЛКОН и те не ми го намериха :lol: ... ако някой има представа да ми каже ще съм му много благодарен. Междо другото утре ще ходя да е закача на компютър на дълга диагностика 4ч да видим и там кво ще каже. После ще пиша да ви кажа ако разбера какво е!Та по същество : Хондето е купено от Италия и не е карано поне 4месеца. Колата хълца като и подам рязко газ! Подскача цялата и това е много изнервящо. Като сменям скорости забива носа на пред щото пак хълца! (от вън изглежда че се уча да карам- много е зле!) Ако и давам плавно обороти всичко е на ред но варна ли си крака от газта и да и дам пак - ТЦ!По колата съм сменил 3ремъка, Ангренажен Ремък, Ролка, Масло, Свещи, Горивен и Маслен филтър, Спортен филтър и тн. Ако някой е имал същия проблем да кава как го е отстранил, да не крие :lol: !Благодаря ви предварително :cool::D;):tooth:

Дано не съм закъснял с отговора.Пробваи с регулиране на свещите.Имах същия проблем и така се оправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Pit Bull

Тая работа с добавката за бензина е Нож с 2 остриета,ако слагаш нека е в отношение 3:1 . За предпочитане е направо да смениш бензиновия филтар (КОЛАТА ЛИТВА).Карал съм D15B2 и 4g. и 5g. и при 2те имах подобен проблем м/у 1000 и 2000rpm забиваше носа и след това се изтрелваше. СМЕНИХ КАБЕЛИТЕ НА СВЕЩИТЕ и проблема изчезна. Замери кабелите с мултицет трябва да са в границите 7кОм-11 кОм през 1-1.5кОм :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

........СМЕНИХ КАБЕЛИТЕ НА СВЕЩИТЕ и проблема изчезна. Замери кабелите с мултицет трябва да са в границите 7кОм-11 кОм през 1-1.5кОм :tooth:

К'ви пари, от каде, марка ...?

При теб какви Омове даваше, как става точно замерването :cool: ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

При мен имах такъв проблем със забиването на носа и се оказа бензинов филтър :rolleyes: Когато го свалих вътре беше :lol: и интересното беше,че изведнъж започна да забива нос по магистралата за София и няма никва тяга :rolleyes: направо полудях ,няма изпреварване :( .Но ако ти прекъсва и предърпва на ниски обороти е 100% свещи или кабели :) Относно максималната скорост 180 км/ч ако направиш по равен път е супер,повече само по наклон и то надолу ;) .Тук ако някой ти каже ,че е вдигнал по равно по-голяма скорост със сток д15б2-ка от 180км/ч просто му се изсмей :no::lol::lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...