Jump to content
uBo

копуване на автомобил с пълномощно

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

 Здравеите имам един върпрос.Искам да купя една кола ,на която реалния собствник е починал,но друго лице има пълномощно,в което си пише ,че може да я продава,прехвърля,дава под наем и т.н. но колата е регистрирана на инвалид .И въпросът ми е следния дали когато купя тази кола и ми се прехвурли пред нотариус  и си буде на мое име ще трябва да плащам всички нужни такси  като за кола нововнос.И дали е възможно да се прехвърли тази кола на мое име или трбва да се търсят наследниците да имам съгласието им да се прехвърли на мое име- защото те не са описани в пълномощното. 

Редактирано от uBo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че собствеността на автомобил се доказва не по талон за регистрация, а по документа за придобиване - фактура или нотариално заверен договор за покупко-продажба. Щом собственика е починал то в момента този автомобил е наследен от един или няколко наследници и трябва да внимаваш в този случай да не се вкараш в някой филм, че после много ходене по мъките. По-добре си намери кола с изяснена собственост и прехвърляй всичко по закон. Независимо откъде се придобива колата - нов внос, чисто нова или от собственик в страната данъците и таксите са едни и същи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мх ами ако сега се намерят всички наследници и се изкарат свидетелсва за наследници и пред нотариус имам съгласието от всички тях(както си му е реда с подписи заверени с печати от нотариус) няма да имам проблеми в кат с прехвърлянето нали така... или има пак някоя схема?А за въпроса,който зададах дали ще има опция да ме накарат да си плащам такси като за ново внос кола беше ,защото колат като е вкарана преди в страната е регистрирана на инвалид и при това положение е освободена от такси за ново внос кола като мито или сега еко такса .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си изчистил въпроса с наследниците - добре. В КАТ ще си платиш таксите за регистрация, при нотариуса таксата за придобиване и в данъчното данъка за МПС. Срока за регистрация в КАТ и за подаване на декларация в данъчното към общината е 14 дни от датата на придобиване на колата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...