Jump to content
yanko_b

акорд 97 проблем със спирачките

Recommended Posts

Колеги който имат такива акорди имат ли проблеми със спирането?Колата има ABS, а спирачния път е отчаиващ.Не знам само при мен ли е така?Няколко пъти ми се наложи да спра при скорост 70 км и спрях след светофарите в средата на кръстовището добре, че не стана беля.Педала рита като луд обаче спиране няма.Имам дискове и на четирите колела,задните накладки са почти нови предните са добри.Забелязъл съм, че и зимата при лед или при мокър път няма спиране.Ако някой който има наблюдение или кара такъв акорд да каже как е при него,да нямам някакъв проблем.Един приятел караше такъв само,че по стария модел 94г. мисля, че даже отзад беше с барабани и каза, че неговата спирала много добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спират сносно - няма притеснения.Това твоето спиране с включване на антиблокировката на сух асфалт ли беше?Или гумите ти са за боклука или системата ти не работи. Апаратите как са?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги който имат такива акорди имат ли проблеми със спирането?Колата има ABS, а спирачния път е отчаиващ.Не знам само при мен ли е така?Няколко пъти ми се наложи да спра при скорост 70 км и спрях след светофарите в средата на кръстовището добре, че не стана беля.Педала рита като луд обаче спиране няма.Имам дискове и на четирите колела,задните накладки са почти нови предните са добри.Забелязъл съм, че и зимата при лед или при мокър път няма спиране.Ако някой който има наблюдение или кара такъв акорд да каже как е при него,да нямам някакъв проблем.Един приятел караше такъв само,че по стария модел 94г. мисля, че даже отзад беше с барабани и каза, че неговата спирала много добре

Няма акорд с барабани отзад (може би има .. от тия преди 87 ) . Тоя модел от 94г е същя като твоя - разлика - фейслифта на твоя.Значи спирачките не акорд не са най-хубавите на света, но и определено не са и отчвайщи.Горещо ти препоръвам да си направиш пълна профилактика на спирачките .Ако потърсиш в търсачката, ще видиш, че имам теми по въпроса със спирането и съм препатил това онова (Аз си карам без АБС и нито ми липсва, нито ми дреме - купих колата с повреден датчкик. В този случай системата изобщо не сработва - нито педала рита нито колелата са антиблокирали :) - колата си спира все едно няма АБС, което не е проблем за мен)Тааа препоръката ми е да отидеш срещу ТЕТ-а (електротехикума), на самото Пещерско шосе има един гараж, по-близо по посока на Васил Априлов, от колкото към прелеза. Пичовете там правят само спирачки - нищо друго. Отиди да ти направят една профилактика - ако се наложи да сменят течност-а, да проверят задните апарати (често се случва да запичат или дори да блокират - което създава сериозни проблеми - като при мен). Виж си и накладките каква марка са, да не са някакви скапани .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз си мислех същото като вземах моя. Беше с летни гуми bfgoodrich после като доиде зимата и метнах зимните проблема се оправи сега пак като сложих bfgoodrich проблема пак го има.Братовчед ми има акорд 94 f20z2 ( с 4 диска) и тои си спира без проблеми но е с continental, така че може и от гуми да е просто не съм вярвал че нова гума може да се държи толкова зле при спиране :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колеги отидох при един приятел,той си работи в сервиз да види колата понеже започнаха нещо да стържат и самите спирачки.Свалиха джантите и понеже не са лети не се виждат дисковете,та задните накаладки бяха блокирали и изобщо не са работили,самите дискове са ръждясали и те, апаратите не са работили както трябва а феродото е хващало едвам в долната част ,отделно са ми отишли и накладките които са сменяни преди година и половина,защото са направени некадарно и предишните майстори изобщо не са си направили труда да видят самите апарати дали работят.Та още от както са ми сложили новите тогава накладки не са ми работили спирачките и са задържали, а феродото от долната част износено напълно от горе чисто ново, но нищо не става.Моя човек си игра 4 часа да разглоби,смаже и почисти добре апаратите,както и да сложи ново феродо и сега вече се радвам на едно доста добро спиране на ABS-a.

Редактирано от yanko_b

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги при смяна на накладки е задължително да се разкарат водасчите, ако има блокирало цилиндарче да се разкара и то :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то няма цилиндърчета и аз мислех,че е нещо такова но се оказа че самите апарати нещо са блокирaли и водачите трябваше да се смажат и разкарат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Лошото е,че нещо пак стържат спирачките особено на павета или неравен път се чува едно стържене като на метал в метал.Някой ако знае какво е да помага.Званя му на маистора викам нещо старжат пак бе д...а и спирачките ,той вика тва е нормално докато се напаснат и изтаржат дисковете от ръждата,но интересното е,че не съм натиснал спирачките карам си и си стържат както преди да ми смени феродото и не знам какво да мисля.Иначе колата спира много по добре,но това стържене ме притеснява да не задържат нещо пак и пак да идат накладките за година и половина

Редактирано от yanko_b

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И продължават да си стържат,вече 1000км и си оставам с надеждата, че ще спрат по някое време

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...