Jump to content
Guest kamenski

проблем със спирането

Recommended Posts

Guest kamenski

здравеите имам следния проблем-когато карам с над 70-80 км и ако натисна спирачката волана ми се тресе както и цялата кола :whistle: мислех че е крив диск ама един прител ми каза че щом не ми тресе в педала значи било от гумите някои има ли идея какво може да еблагодаря ви много

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Колега,имам същия проблем между 80-60км/ч.Сменях дискове и след 1 месец пак същото.После ги стъргах на струг в началото е добре и после пак.Вече се примирих.А по предницата всичко е ОК.Не знам къде е проблема,но не си единствения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Имаше една подобна тема,само че за акорд.Момчето пак беше сменяло дискове,стъргало главини и т.н.Накрая каза,че сменил накладките и всичко заспало.Това съм запомнил-поразрови се с търсачката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Колега, и при мен е така.Смених дисковете и накладките но пак се усеща. :rolleyes: После смених и втулките на долния носач и се пооправи малко.Виж също така дали ти работят спирачните апарати/дали се връща буталото/ При мен може и да е от накладките защото са малко твърди :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Вероятността проблемът да е в спирачните апарати е най-голям.и аз имах проблеми преди да сменя всичко по апаратите.спирачните бутала,водачите,уплътненията ,че даже и болтовете:rolleyes:сега спят като къпани докато спирам,а карам със старите дискове(вече старгани на струг за да се изправят).всичко друго като обяснение за проблемите ви са глупости,повярвайте ми.аз спецялно имах блокирало бутало на единия апарат.може би и износени водачи,но така и не стана ясно,защото и те си заминаха.успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Колега при мене проблема беше с дисковете, минах ги на струг и се оправиха нещата.Но проблема с тресенето може да е и от други неща, разбит болт, втулки и други елементи на окачването . Иди на някой печн майстор който се занимава с окачване и регулиране да ти прегледа изцяло предницата. :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kamenski

точно преди 2 дена ходих на един маистор за регулиране на предницата човека гледа и на компа я сложи мери там незнам ко праи и каза че е перфекнта и от пред и от зад интересното е че това тресене се появява само след 60-70км при 40 км си спирам нормално а за това за дисковете да ги мина на струг колко парички е долу горе :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest h3ll1

тва са си точно дискове. и аз бях така - 2 пъти ги стъргах, сменях 2 вида накладки нови- мине не мине 1-2 седмици и пак почва. Решението е - хубави дискове. Горе срещу мултигруп в магазина за авточасти за моята са 170 кинта та мисля да ходя да си взема тия дни че е много КОФТИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Колеги,аз бях този който повдигна темата за спирачните дискове.Говорих и с други колеги за това,че всичко по предницата е ОК и че пак има биене и ме светнаха да проверя как лягат накладките в супортите-дали се движат свободно и т.н.Ще проверя и това и ако пак не се оправи вече незнам. :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Преди два дни сложих зимните гуми и при спиране се появи леко тресене във волана, а при над 130 км/ч се усеща и без спирачка. Тъпото е че миналата зима преди да сложа летните го нямаше този проблем, а сега казах на гумаджиите да ги балансират (за всеки случай) и гледам са си оставили ръцете. :) Така че провери и това (ако не си) ... и не вярвайте на всички гумаджии. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

Подобен случай като при колегата преди мене. сложих зимни гуми нови и при спиране с повече от 40 колата тресе. Странното е че не го прави винаги. Най често е при спиране но нанадолнище. Утре ще пробвам с баланс дали ще се оправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Подобен случай като при колегата преди мене. сложих зимни гуми нови и при спиране с повече от 40 колата тресе. Странното е че не го прави винаги. Най често е при спиране но нанадолнище. Утре ще пробвам с баланс дали ще се оправи.

Да, същото е!По нанадолнище направо имам чувството че ще подскочи предницата особено когато асфалта е набръчкан и спра по-рязко.Не съм сигурен но забелязвам че се проявява по-силно когато не е изключена от скорост и намалявам.Педала на спирачката не вибрира, от което мисля че не са криви дискове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix

и аз имах подобен проблем с спирането, но като сложих новите зимни гуми и .... заспа не трепва вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

Вече ме мързи да пища по този проблем ;) щом колегата казва , че той е повдигнал темата нека да е той. Аз пък съм този, дето му пристъргаха и главините . равносметката: 1 чифт спр. дискове делфи - в кофата ... 1 чифт спр. дискове лукас бяха 20мм ( минимума е 21мм ) също в кофата . накладки - лукас - (полу изхабени) в кофата ,накладки делфи - в кофата 2 (много твърди накладки никога не ги слагайте! . три лагера за главини .Много важно ... не се налага да се избиват лагерите между другото .. диска се сваля и без да се избива лагера ... който лагер после се набива с чук ;) и който после лагер хвърляш - това ми спести 4-ртия лагер ;) . в момента съм с ниппартс сп. дискове ... който само опаковали части, какви са дисковете незнам, но са на що годе приемлива цена и накладки кащияма , който пък колегите похвалиха много , но и те ми подсвиркват по мъничко но, горе-долу бива. И така 10 К к.м. - пак тресе но търпимо И съм пристъргвал и кво ли още не .. решенията са временни ... и между другото ми тресе само волана, а не педала, това че педала не ви тресе не е гаранция !! Полезен е съвета да си прегледаме и спирачните апарти .. аз лично не съм го правил , но се предполга , че шиб*ните "майстори" трябва да со го направили .. докато са ми набивали лагера .. с чук ;) .Айде със здраве!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

При мен имаше тресене на предницата при каране с около 100 км/ч. ходих да ми изправят предните джанти и заспа!!! По - късно почна да ми тресе като спирам, смених накладките и заспа!!! Може би не винаги проблема е супер голям, а просто въпрос на профилактики от време на време. Сменях скоро гумите със зимни, гледам задната джанта беше кривичка, та при наще пътища това си мисля 4е би бил честичък проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...