Jump to content
Guest peter13

Възвание за революция в съзнанието

Recommended Posts

Guest lookcho

какво трябва да значи това и какъв ви е проблема със българите ? ... на мен лично ми е писнало всички да казват ,че българина си е виновен и трябва да се промени ,и че българина за нищо не става защото такъв му е манталитета ! ... ами не знам там дето отиваме дали не е някаква секта дето искат всички да се държат по стандартите на европейския съюз , ама аз съм на мнение ,че БЪЛГАРИЯ я има точно защото сме ТАКИВА и съм наистина горд че съм Българин и то точно от този описания тип дето не се вписва в картината на европейската култура ! Аз съм Българче ! Обичам ! Наще планини залени , боб чорба и карантии , българските традиции и начина по който българина оцелява във всякакви ситуации( освен на карибски остров)... мисля че българина е също така критика на новата ера :cool: ...аз също не съм фен ан циганите или на нашите политици или на мутрите , но мисля че те са чужденци и рано или късно ще си отидат по един или друг начин ...чалгата също не ме радва , но мисля че и тя е временно тука ... и най-важното което ни остава са думите на Паисий ... другото са само размисли на тема колко хубаво ще е когато в българия стъпят големите международни компании , когато започнем да се возим във чужди културни таксита , когато започнем да ядем само в макдоналдс където персонала е толкова щастливо усмихнат и учтив ,и когато започнем да ползваме само легален софваре ... ами искам да видя физиономията на тоя велик писател тогава и да го попитам какво мисли по въпроса ! .. ае стига съм писал глупости че се надъхвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Аз съм съгласен с автора и се опитвам да влиая на околните за разни дреболии, нооооо кой ли го интересува :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaHeart

Ах, какво удоволствие е да седнеш, да се дистанцираш ( Вие българите, българите Те са си виновни...), и да обясняваш.Е, аз дълбоко не съм съгласен с този мъдрец. Живял съм на Запад и там има достатъчно проблеми и народа е дори по-лесно манипулируем от нас. Ама, те стават и се борят! Да, бе! Кой знае защо винаги се оказва, че има някой, който ги е повел и, кой знае защо, точно той има полза от това... Винаги!Народа....Хмм....аз, пък, си задавам един въпрос винаги, когато някой Много Умно започне да категоризира така...Немския народ, който е пример за подръжание за много от Така мислещите. Уж един и същ народ, пък едните западняци, работят та пушек се вдига, сериозни и стабилни ( според мен сухи, студени и стерилни, но това е друг въпрос!). Същия народ в източната част е мързелив, прави далавери и проявява доста от добре познатите нам черти...пък, уж същия народ!Имаше и такъв виц: След падането на берлинската стена, източногерманците се втурват из Западен Берлин с виковете: "Ние сме един народ! Ние сме един народ!". Западнците ги гледат и отговарят: " И, ние! И, ние!".Просто се чудя какво точно ми казва автора...че в България е тежко? Е, благодаря много! Наблюдателно от негова страна....Да се променим??? ТОва ми звучи като "Да станем по-добри за 5 минути". Думи, които звучат добре но...наистина ли някой ги пише насериозно?Ох, ядосах се по никое време...Просто от престоя ми на Запад, където ми паднаха илюзиите спрямо западняците, научих, че няма нещо, от което "народа" да не може да се отучи или научи. Както всеки човек. А, човек се променя когато Иска и когато Вярва, че може! И, за това, точно сега, два месеца преди България да влезе в Европейския Съюз ( Да! Колкото и да им е неприятно на този вид песимисти, България Ще влезе в ЕС!!!), мисля, че хората нямат нужда от някой да им обяснява колко е зле и колко всичко е скапано.Мисля, че ако най-накрая повярваме, че Не, ние не сме по-лоши от западняците. И тук, и там има идиоти, има интелектуалци, има голфаджии, има Добри хора и какви ли не, и ако се постараем, можем да постигнем за себе си много...И за цялата държава. Без помпозност, без желанието Непременно да сме най-добрите, или най-великите и, че ако не сме най, това не ни прави най-скапаните...Ние сме Нормални хора!Ни повече, ни по-малко!Толкова!

Редактирано от HondaHeart

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Мисля, че ако най-накрая повярваме, че Не, ние не сме по-лоши от западняците. И тук, и там има идиоти, има интелектуалци, има голфаджии, има Добри хора и какви ли не, и ако се постараем, можем да постигнем за себе си много...И за цялата държава. Без помпозност, без желанието Непременно да сме най-добрите, или най-великите и, че ако не сме най, това не ни прави най-скапаните...Ние сме Нормални хора!Ни повече, ни по-малко!Толкова!

И всичко зависи от гледната точка.Ето няколко поговорки:"Всяко стадо има мърша" - в подкрепа на мнението на Honda Heart."Всеки народ заслужава управниците си" - ние си ги избираме те ни прецакват."Рибата се вмирисва от към главата" -няма държавници - няма държава.На запад хората стачкуват,гласуват,работят яко и с това допринасят за благополучието си,т.е. народа регулира в голяма степен нещата.И последно, че се надъхах много"Кво му трябва на човек,дом, храна, кола и почивка,ама в БГ все липсва по нещо........ :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

всъщност статията засяга два основни проблемабеззаконието и безотговорносттаа тези два проблема са вследствие от липсата на градивен елемент в общественото съзнаниеобикновено наричан "гражданско общество"това гражданско общество е нищо повече от група хорастараещи се да коват и спазват общи закони, с ясното съзнание че това допринася за общото им благотова също се нарича "гражданска позиция" и "гражданска отговорност"за да работи подобна схема обаче е нужно всеки брутален опит за нарушаване на закона да бъде жестоко наказвантогава членовете на това общество се чувстват сигурни, възмездени и обединени от общата целако нарушенията на закона остават безнаказани естествено всеки малко или многозапочва да се замисля има ли смисъл да спазва ограничения, които друг спокойно нарушава, преследвайки личната си целподобно състояние на нещата придобива домино-ефект и резултатът е налицеот години живея извън българия именно поради тези причининосталгията по познати хора и местности винаги ме подтиква да се върнано това което ме накара да си тръгна за жалост е все още ежедневие в българиясъвсем наскоро в центъра на софия две млади момичета бяха премазани на тази безотговорност и това беззакониенаказани естествено няма и няма и да има, точно както и в случая "индиго" и много другимоите деца не заслужават това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

Ах, какво удоволствие е да седнеш, да се дистанцираш ( Вие българите, българите Те са си виновни...), и да обясняваш.Е, аз дълбоко не съм съгласен с този мъдрец. Живял съм на Запад и там има достатъчно проблеми и народа е дори по-лесно манипулируем от нас. Ама, те стават и се борят! Да, бе! Кой знае защо винаги се оказва, че има някой, който ги е повел и, кой знае защо, точно той има полза от това... Винаги!Народа....Хмм....аз, пък, си задавам един въпрос винаги, когато някой Много Умно започне да категоризира така...Немския народ, който е пример за подръжание за много от Така мислещите. Уж един и същ народ, пък едните западняци, работят та пушек се вдига, сериозни и стабилни ( според мен сухи, студени и стерилни, но това е друг въпрос!). Същия народ в източната част е мързелив, прави далавери и проявява доста от добре познатите нам черти...пък, уж същия народ!Имаше и такъв виц: След падането на берлинската стена, източногерманците се втурват из Западен Берлин с виковете: "Ние сме един народ! Ние сме един народ!". Западнците ги гледат и отговарят: " И, ние! И, ние!".Просто се чудя какво точно ми казва автора...че в България е тежко? Е, благодаря много! Наблюдателно от негова страна....Да се променим??? ТОва ми звучи като "Да станем по-добри за 5 минути". Думи, които звучат добре но...наистина ли някой ги пише насериозно?Ох, ядосах се по никое време...Просто от престоя ми на Запад, където ми паднаха илюзиите спрямо западняците, научих, че няма нещо, от което "народа" да не може да се отучи или научи. Както всеки човек. А, човек се променя когато Иска и когато Вярва, че може! И, за това, точно сега, два месеца преди България да влезе в Европейския Съюз ( Да! Колкото и да им е неприятно на този вид песимисти, България Ще влезе в ЕС!!!), мисля, че хората нямат нужда от някой да им обяснява колко е зле и колко всичко е скапано.Мисля, че ако най-накрая повярваме, че Не, ние не сме по-лоши от западняците. И тук, и там има идиоти, има интелектуалци, има голфаджии, има Добри хора и какви ли не, и ако се постараем, можем да постигнем за себе си много...И за цялата държава. Без помпозност, без желанието Непременно да сме най-добрите, или най-великите и, че ако не сме най, това не ни прави най-скапаните...Ние сме Нормални хора!Ни повече, ни по-малко!Толкова!

:rolleyes:

всъщност статията засяга два основни проблемабеззаконието и безотговорносттаа тези два проблема са вследствие от липсата на градивен елемент в общественото съзнаниеобикновено наричан "гражданско общество"това гражданско общество е нищо повече от група хорастараещи се да коват и спазват общи закони, с ясното съзнание че това допринася за общото им благотова също се нарича "гражданска позиция" и "гражданска отговорност"за да работи подобна схема обаче е нужно всеки брутален опит за нарушаване на закона да бъде жестоко наказвантогава членовете на това общество се чувстват сигурни, възмездени и обединени от общата целако нарушенията на закона остават безнаказани естествено всеки малко или многозапочва да се замисля има ли смисъл да спазва ограничения, които друг спокойно нарушава, преследвайки личната си целподобно състояние на нещата придобива домино-ефект и резултатът е налицеот години живея извън българия именно поради тези причининосталгията по познати хора и местности винаги ме подтиква да се върнано това което ме накара да си тръгна за жалост е все още ежедневие в българиясъвсем наскоро в центъра на софия две млади момичета бяха премазани на тази безотговорност и това беззакониенаказани естествено няма и няма и да има, точно както и в случая "индиго" и много другимоите деца не заслужават това

:( ...нито западноевропейците , нито американците , ако щете , са по-дисциплинирани , работливи или пък имат някакви по-добри морални ценности от нас , просто там системата функционира ... ясно се вижда, че на морала на хората не може да се разчита ...затова има ЗАКОНИ , ако постигнем тази "промяна в съзнанието" ще е супер ... но такова общество няма .Няма и да има ... Оставете хората на мира , всичко е нормално... :D:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaHeart

Абсолютно съм съгласен с писалите по-горе ( за да не ги цитирам, че стана много дълго)!Когато системата функционира, хората се съобразяват с нея. Вярвам, че и тук ще стане така. Както с парите. Не бяхме сигурни утре колко ще е долара или еврото, колко ще струва бензина и всичко останало. Но дойде валутния борд, много хора бяха против него ( От къде на къде някакви си ще ни управляват парите, ха??!!!), и сега имаме това спокойствие.Убеден съм, че и с другите неша ще стане така.За сградата, това наистина беше трагедия, но преди около година в Рим падна жилищна сграда :hondarulez: !Нощем, докато хората спяли! Дали беше трагедия? И то, защото строителя спестил не знам какво и колко...и, не е единствен случай.Съгласен, че проблемите ги има, просто това "Българите Са си виновни ( разбирай "Те". аз нямам нищо общо щото съм умен и съм се издигнал над...), просто ми къса нервите. И, всъщност, работи точно за скапване на самочувствието на хората, което пък води до тези проблеми, от които автора се възмущава....синджир марка!А, че трябва да си стегнем зад.....те и да бачкаме във всяко отношение, психическо, психологическо и физическо, няма съмнение.Важното е да сме убедени, че си заслужава.Аз вярвам, че си!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Ммм дааа :hondarulez: Много сме готини в приказките :worthy: А според мен си имаме закони за всичко, само дето нямя кой да ги прилага :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...