Denz 15 #1 Публикувано 20 Юни, 2012 Колата е Сивик '96 - хечбек - EJ9 . След поставяне на понижаващи пружини - задни ФК 35мм, на втория ден се получи едно ужасяващо тропане в задницата на колата - отпред съм с Айбах 30мм понижаващи и амортисьори ФК, отзад пружини ФК 35мм и сток амортисьор. Въпроса ми е, от какво може да е това тропане - задните тампони на носача, големите, са на 10000 километра, сменяни са миналото лято. Странното е, че колата започна да тропа по неравности на втория ден, преди това нямаше проблем. Амортисьорите са добре, не издават звук при натискане на място, при клатене на задницата по всякакъв възможен начин също няма нищо подозрително. Знам, че доста колеги карат с такива пружини и не мисля, че идват прекалено къси на амортисьорите, но не знам от какво може да идва този шум. Благодаря на всички отзовали се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #2 Отговорено 20 Юни, 2012 Виж дали са затегнати добре гайките на амортисьорите към бомбетата. Звучи смешно, обаче аз имах същия проблем и това се оказа.Така както го описваш симптомите са същите. При клатене на място или плавни неравности не се чува нищо, като минаваш през релси(примерно) или дупки - тропа. Търси проблема около бомбетата, ако съм разбрал правилно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Denz 15 #3 Отговорено 20 Юни, 2012 Уж ги гледах, изглеждат добре затегнати, доста болт се показва и е обрана с гайката, даже карах един приятел да кара и аз се сгъвах на задната седалка да слушам от къде е шума. Като че идваше точно от бомбетата. Ще ги проверя обезателно, този път с ключ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Denz 15 #4 Отговорено 10 Юли, 2012 Благодаря на Ryuugan, проблема е решен - амортисьора идва дълъг и горните витки на прижината тропат една в друга. Проблема е решен временно с гумено маркуче по пружината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diksan 1 #5 Отговорено 12 Юли, 2012 Сложи спортни амортисъори колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове