kazadores 59 #1 Публикувано 15 Юни, 2012 (Редактирано) Здравейте колеги,може би задавам малко тъп въпрос,но преди време,когато си купих колата смених веднага двигателното масло и това в скоростната кутия с 10/40 Репсол.Малко след това имах проблеми със съединителя и се наложи да се отвори кутията.След това ми наляха МТФ за скоростни кутии и от тогава ми прави впечатление,че скоростите започнаха да влизат страшно лесно,даже бих казал неприятно лесно.(обичам все пак да се усеща някакво напрежение при превключване).Сега направо с малкото пръстче може да се сменят.Въпросът ми е дали това се получи вследствие на мтф-а,или има някакъв проблем или нещо е износено,или евентуално е ниско нивото на масло.(предполагам ще се усети по някакъв начин,ако е малко маслото вътре).Благодаря на отзовалите се.Колата е 5 ген с мотор Д16з6 Редактирано 15 Юни, 2012 от kazadores Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ICJ 8 #2 Отговорено 16 Юни, 2012 Здравей колега. Незнам защо в теб е останало впечетление, че скоростите трябва да се превключват "трудно". Предполага, че след премахване на проблема със съединителя е започнало да се превключват нормално. П.П. Щом ти харесва да се сменят скоростите по-стегнато и с по-голямо услилие слагай един Short Shifter и си ТИ Има циала тема за това с ползите и недостатаците. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове